LELKIPATIKA

Stressz-teszt

Szerző:
Szabó Anna
Pszichológusok szerint a napi apró stresszhelyzetek megedzenek, és szinte felvérteznek bennünket a valóban súlyos lelki megrázkódtatást okozó helyzetekkel szemben. Töltsd ki tesztünket, és derítsük ki, hogyan reagálod le a stresszes helyzeteket.
Ha legközelebb a főnök ismét kellemetlenkedne, vagy az eladónő a közértben még csak figyelemre sem méltat, vagy ha valaki éppen az orrod előtt áll be a parkolóhelyre, ne bosszankodj, csak legyints egyet, és mosolyogj az egészen. A mosolygás azon kívül, hogy lefegyverzően hat az „ellenségre”, még az egészségünknek is jót tesz. Amennyiben 8 pontnál kevesebbet értél el a tesztben, feltétlenül olvasd el az alábbi tíz jó tanácsot. Ha betartod őket, ígérjük, hogy a stressz nagy ívben elkerül.

{CIKK_TESZT}


És végül a jó tanácsok:


1. Először is a legfontosabb az, hogy fogadd el, senki, még te sem vagy tökéletes

A lakás szinte mindenhol „szalad”, mindenhol előfordul, hogy a gyerek rosszul tanul, vagy pimasz, hogy a férj nem eléggé kedves… Barátkozz meg ezzel a ténnyel, és ne gyötörd magad halálra, mert ne adj’isten, nem vagy tökéletes szerető, társ, barátnő, anya, vagy feleség.



2. Tűzz ki önmagad elé reális célokat!

Vedd tudomásul, hogy a nap mindössze 24 órából áll, és nem lehet mindent elvégezni ez alatt az idő alatt.


3. Légy egy kicsit önző!

Naponta lopj magadnak legalább egy fél órát, amikor kizárólag csak a saját kedvteléseidnek élsz, amikor olvasol, sétálgatsz, kirakatot nézel, vagy egyszerűen csak a lábadat lóbálod.



4. Ne túlozd el a dolgok jelentőségét!

Ha ismerősöd nem vesz észre az utcán, vagy nem fogadja köszönésedet, ne gondold rögtön azt, hogy az illető utál. Fel se vedd az ilyen, csip-csup dolgokat! Az illetőnek valószínűleg egyszerűen csak rossz napja van, vagy túl szórakozott.


5. Általában lassulj le!

Járj, beszélj, vezess egy kicsit komótosabban!


6. Igyál sokkal kevesebb koffeintartalmú italt!

Egyél sokszor, de mindig csak keveset. Nem árt, ha tudod, hogy a rendszertelenétkezés felelős a szervezet alacsony vércukorszintjéért, ami viszont hosszú távon állandó kimerültségérzetet okozhat.



7. Szeresd jobban önmagad!

Törekedj arra, hogy több olyan dolgot tegyél, amit szeretsz, mint amit nem. Ha a lakás kitakarítása és a barátnőd meglátogatása között kell választanod, lelkiismeret furdalás nélkül válaszd az utóbbit.



8. Szervezd meg jobban az életedet!

Dobj ki minden felesleges kacatot, viszont raktározz elengedő mennyiséget a minden nap használatos, és éppen ezért bosszantóan hamar elfogyó dolgokból. Nevezz ki állandó helyet a kulcsaidnak, a számláknak, és a fontos iratoknak.


9. Aludj többet!

Fáradtan, kialvatlanul még esélyed sincs arra, hogy legyőzd a stresszt.



10. És végül…


Ha valaki mégis felidegesítene, mielőtt kiabálni kezdenél, számolj magadban tízig, vagy vegyél mély lélegzeteket. Meglátod, még egy ilyen pofonegyszerű trükk is csodákat tesz.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL