LELKIPATIKA

12 hallatlanul egyszerű tipp a boldog és egészséges életért - Kíváncsi vagy, mik azok?

Szerző:
Szabó Anna
Néha szeretjük túlspilázni az életet és igencsak komoly, vagy éppen drága dolgokhoz kötni a boldogságunkat vagy az egészségünket. Ugyan nem minden esetben felesleges, de vannak ezeknél jóval könnyebb, egyszerűbb megoldások, amik még csak pénzbe sem kerülnek. Kíváncsi vagy, vajon mi lehet az 12 apróság, amivel még boldogabb és egészségesebb lehetsz?

 

1. Törekedjünk arra, hogy legalább három emberre rámosolyogjunk mindennap. Minden esélyed megvan arra, hogy még vissza is mosolyog rád, amitől még jobb kedved, sőt, egyenesen boldog leszel.

 

2. Ülj csendben és meditálni legalább 10 percet mindennap. Ha picivel több időd is akad, legyen 20 perc. A meditáció nem csak megnyugtat, de csökkenti a stresszt,  a vérnyomást és kitisztítja, felfrissíti az elmédet.

 

3. Ne érdekeljen, mások mit gondolnak rólad. Kit izgat? Kinek kellene megfelelned? Egyáltalán neked ki akar megfelelni? Csak felesleges stresszt és izgalmakat okozol magadnak. Add önmagadat, ne akarj megváltozni mások kedvéért.

 

4. Ne próbálja megnyerni minden vitát. Az rendben van, hogy kimondod a véleményedet, elmondod a saját verziódat, de nem kell mindennek úgy véget érnie, ahogy te akarod. Hagyd rájuk a dolgot,  légy te az okosabb, elég ha csak te tudod, hogy igazad van.

 

5. Ne légy olyan komoly. A túl komoly emberek szürkék és életuntak. Komolyan ilyen akarsz lenni? Nem baj, ha felnőttként is tudsz felhőtlenül vidám és játékos lenni, tudsz nevetni és humorizálni.

 

6. Álmodj akkor is, mikor ébren vagy!

 

7. A pletykálkodással csak pazarolod az értékes időt és energiát. Ne pazarold inkább, ha nem muszáj. Vannak más, fontosabb, érdekesebb megvitatni valók is, mint mások magánélete vagy titkai.

 

8. Törj ki bátran a korcsoportodból! Tölts időt 6 éves korban levőkkel, de akár 60 évesekkel is. Minél több korosztállyal állsz kapcsolatban, annál több új perspektívát kaphatsz az életről.

 

9. Ne feledd, hogy az élet túl rövid időt arra vesztegetni, hogy gyűlölj és haragudj. Szabadulj meg a rossz érzésektől, hagyd őket magad mögött és tanulj meg felejteni.

 

10. Nem kell, hogy mindig összehasonlítgasd magadat másokkal. Mi értelme van? Talán ez ösztönöz?  Nem tudhatod, hogy kik ők, vagy azt, hogy mivel és hogyan szerezték meg azt, amit. Mindenkinek meg van a maga története. Ne versenyezz, te is célba fogsz érni.

 

11. Te vagy a felelős a saját boldogságodért. De nem ennek kellene lennie a célodnak. Hanem maga az út, ami a boldogság felé vezet.

 

12. Olvassa el több könyvet, mint te az elmúlt hónapban. Ha ez a szám 0 volt, akkor tornázd fel legalább 1-re.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL