GASZTRO

Almás rizsfelfújt

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára sokan ismerik a finom klasszikus rizs felfújtat, melyet málnaszörppel szokás fogyasztani. Ez a desszert is hasonlóan készül, csak almát is tartalmaz.

Almás rizsfelfújt

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 5 dkg mazsola
- rum
- 10 dkg vaj
- 25 dkg rizs
- 50 dkg alma
- 1 citrom
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- só

A mazsolát langyos rumos vízbe áztatjuk, utána kevés vajjal, egy csipet sóval felforraljuk, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Gyakran megkeverjük. A tűzről levéve, további 20 percig fedő alatt állni hagyjuk. A maradék vajjal kikenjük a sütőformát.


Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, szeletekre vágjuk, szűrt citromlével meglocsoljuk, majd a sütőforma alját kibéleljük az almaszeletekkel. A mazsolát leszűrjük, majd a tojásokat kettéválasztjuk, és fehérjéjüket kemény habbá verjük. Sárgájukat a cukorral, és a vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával jól kikeverjük. Akkor lesz jó, ha már jól kifehéredett a tojássárgás-cukros mártás.


Hozzáadjuk a megfőtt tejberizst, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a mazsolát. Vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze, óvatosan forgassuk bele a hozzávalókba. Az egészet a sütőformába töltjük, és szép aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL