FÉSZEK

Fonott csodák

Szerző:
Szabó Anna
Minden helyiségben pompásan mutatnak a natúr vagy színesre festett rattan, gyékény, vessző, vagy nád bútorok. Tisztán tartásuk nem okoz nagy gondot, rendkívül mutatósak, és évekig divatos berendezési tárgyai otthonunknak.

Igazi modern bútorzat nappaliba, hálószobába a fémvázas, tengerifű-szövet ülőfelületű szék:


Kézzel fonott szennyes tartók stílusos fürdőszoba vagy mellékhelyiség elmaradhatatlan díszítőelemei:


Banánlevélből fonott egzotikus fotel és kanapé, melyet hangulatos párnák tesznek kényelmesebbé:


Tengerifűből készült tányéralátét, mely minden fiatalos asztalon remekül mutat:

A rendkívül mutatós kanapéegyüttes jellegzetessége a vessző, mely egy brazil növény. A vesszőfonással készült bútorok igazi mediterrán, nyugodt hangulatot teremt még a lakás legforgalmasabb helyiségében is, a nappaliban. Ha ilyen modern és különleges bútorok ékesítik otthonunkat, élvezet lesz hellyel kínálni vendégeinket.


Ha kisebb vagy nagyobb termetű kutyust tartunk otthon, vásárolhatunk a számára fonott kutyaágyat. Stílusos és egyedi darabként mutat majd meghitt fészkünkben.


A kisebb-nagyobb rattan dobozok igen praktikusak és még dizájnosak is. Apróságaink tárolását gyorsan megoldhatjuk. Biztos helyen őrizhetjük ékszereinket, ahol mindig megtalálhatjuk őket.


A konyha sem maradhat ki a rattan lázból:


A vízi jácint rostjából készült párnák egyaránt remekül mutatnak kanapén és fotelben:


Az 5 fiókból álló ízléses fürdőszobaszekrényben sok minden elfér, és csak kis helyet foglal. Könnyedén sarokba állíthatjuk.


A fonott bútorok tisztán tartása:

- A nád és a rattan bútorok apróbb résein keresztül könnyen bemegy és megül a por, ezért a fonott részeket legalább egy hónapban egyszer érdemes jól kiporszívózni, és száraz vagy nedves kefével átkefélni.

- A rattan bútorokat érdemes portalanítás után lepermetezni növénypermetezővel, hiszen ne feledjük, ezek a bútorkülönlegességek a párás éghajlatú trópusokról kerültek ide hozzánk.

- Fonott bútoraink sokkal tovább megőrzik szépségüket és rugalmasságukat, ha bútorápolóval óvatosan átkenjük őket.
Ha a törlőrongy beleakad a kiálló vesszőkbe vagy fonatvégekbe, akkor könnyen letörhetnek.





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL