FÉSZEK

Falra fel!

Szerző:
Szabó Anna
Nyáron aki teheti, szabadidejében otthonának csinosítására is szentel időt. Ilyenkor szánjuk rá magunkat az évek óta húzódó tapétázásra, falfestésre. Tippjeink segítségével megtudhatod mire kell ügyelned otthonod színeinek megválasztásakor.

Világos színek, apró mintázatok

· A túl nagy minták zsúfolttá, az apróbbak optikailag nagyobbá teszik a teret.

· Egy tér magasságát csökkentik a vízszintes sávozású minták. Mindenképp ügyelned kell arra, ha a mintázat nem éri el a mennyezetet és a fal találkozását, a plafont érdemes sötétebb színűre festeni.

· Sokkal magasabbnak tűnik egy helyiség, ha függőlegesen váltakozó mintát választasz, és a mennyezetet fehéren hagyod.

Tipp: Ez a megoldás igazán a négyzet alakú helyiségekben érvényesülhet.

· A ferdén tagolt mintázat használata lakásban nem igazán ajánlott. Nyugtalan hatást kelthet.

· A fűrészporos felületű tapétával elfedheted a fel apró hibáit.

· Ha egy szemközti falfelületet sötétebbre festesz és a többit világosabb színre, a túlzottan széles helyiséget is keskenyebbnek fogod érezni.

· Optikailag tágasabbá teheted a csőszerű szobákat, ha két hosszanti falfelületre egy árnyalattal világosabb festéket viszel fel, mint máshová.

· A vízszintes mintázatoknál alacsonyabbnak, de sokkal tágasabbnak tűnik majd a helyiség. Ugyanez vonatkozik a padló mintázatára is.

Tágas hatás, hűvös színekkel

A meleg színek használatával sokkal kisebbnek érezheted a helyiségeket. Ennek ellenére mégis meleg, és barátságos hangulatot teremthetsz. A hideg színek használatával lehet, hogy tiszta és tág tereket érhetsz el, ám mégis hűvös, ridegebb hatást keltenek.


A hűvös helyiségek hőérzetén viszont javíthatsz, a narancs, piros, vagy a barnás árnyalatok használatával. Talán ez is az oka annak, hogy a tiszta, diszkrét színek mellett egyre divatosabbá váltak a meleg színek használata pl. a fürdőszobákban.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL