SZÉPSÉG

A hosszú haj ápolása

Szerző:
Szabó Anna
Töredezett, elvékonyodott hajvégek, fénytelen, tartás nélküli tincsek – ezeket a problémákat bizonyára mindenki ismeri, akinek hosszú haja van. Amin korábban csak az olló segített, azon ma már szelídebb hajápolási programmal is változtathatunk.


A hajmosás

A hosszú haj a szálak tövénél hamar zsírosodik, ám egyébként jellemzően száraz, ezért döntő fontosságú a megfelelő hajsampon kiválasztása. Csak a hajtőre vigyük fel, majd alaposan masszírozzuk be – a fejbőrbe is. Leöblítéskor mindenhova jut a tisztításhoz elegendő sampon, de a hajvégek így nem válnak sprőddé.


A hajbalzsam

Bármennyire is sietünk a hajmosással, a sampon habjának leöblítése után kenjük be a hajvégeket ápoló hajbalzsammal, amely lezárja a mosás által kinyílt pikkelyréteget, eltömíti a porózus részeket. Így a megnyúlt szálak kellőképpen védve lesznek, ráadásul hajunkat sokkal könnyebben kifésülhetjük. A balzsam, vagy kondicionáló egyenletesebben eloszlatható, ha hígítva kerül fel a hajra.



Hajpakolás

Havonta kb. kétszer – erősen töredezett, festett haj esetében akár hetente is – ajánlott a hajmosást egy alapos hajpakolással befejezni. Az alaposan kiöblített hajat pakoljuk be tápanyagokkal teli hajpakoló anyaggal. Fóliával és egy puha törölközővel tekerjük be a fejünket, és hagyjuk rajta legalább 20-30 percig. Minél tovább marad fent a hajpakolás, annál jobban beszívódik a hajszálakba.


A haj öblítése

Rendkívül fontos az alapos öblítés. A sampont és balzsamot is tökéletesen el kell távolítani, hogy hajunk egészséges, ápoltan csillogó legyen. Máskülönben a fel nem szívódott hatóanyagok nehéz súlyként ragadnak a szálakra, így a frizura elnehezedik, valósággal a fejünkre lapul, elveszíti fényét. Addig kell öblíteni a hajat, amíg hab nélküli víz folyik belőle.



Hajvég ápolás


A hosszú hajszálak vége szinte mindig ki van téve a vállunkon történő súrlódásnak, és az időjárás viszontagságainak. Ezért fontos, hogy a hajvégek rendszeres ápolásban részesüljenek még akkor is, amikor éppen nincs szándékunkban hajat mosni. Használjunk rendszeresen – akár naponta – hajolajat, vagy hajvég ápoló krémet. A kezünkre egy mogyorónyit nyomva finoman simítsuk bele a sérült hajszálak végeibe. Ezt akár reggel, este megismételhetjük, a sérüléstől függően.


Fésülködés és hajviselet

Hosszú hajunkat sokféleképpen hordhatjuk: befonva, feltűzve, vagy kibontva. Tincseink élettel telibbek, egészségesen fénylőek lesznek, ha minden este alaposan kikeféljük. A hosszú azonban hajat soha ne fésüljük durva fésűvel, vagy kefével, illetve nagyon sűrű fogú, úgynevezett stilfésűvel sem. Legjobb a finom sörtéjű disznószőr fakefe, vagy a régi hagyományoknak megfelelő csontféű. Ez ugyanis nem sérti sem a fejbőrt, sem a hajszálakat.



A hajvágás

A hosszúra növesztett hajszálak egészséges szépségének megóvása érdekében természetesen nem mondhatunk le teljesen a rendszeres hajvágásról. Hat-nyolc hetente elegendő egy-két centivel megkurtítani a féltett tincseket. A szakszerű vágás egyébként is gyorsítja a haj növekedését. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a túlzott ritkító vágás is ártalmas, mert a hajszálak nem egyforma hosszúságban surlódnak egymáshoz, ezért könnyen eltörik egymást.


Ha nélkülöznöd kell a szép hajzuhatagot

Természetesen annak sem kell elkeserednie, akit az anyatermészet nem áldott meg szép, dús és hosszú hajjal. A különböző hajhosszabbítási- dúsítási eljárásoknak köszönhetően bárkinek lehet olyan hajkoronája, amelyet megálmodott magának. Nagyon fontos azonban, hogy csak olyan szakembert keressünk fel, aki tényleg mestere a szakmának, és a megfelelő minőségű hajat rakja be a saját hajunk közé.





A hajhosszabbítás mestereinek véleménye

Felkerestünk egy hajszalont, ahol tényleg profi szakemberek dolgoznak. Megtudtuk, hogy kiknek ajánlott igazán a mesterséges hajhosszabbítás, illetve dúsítás.

- elégett haj esetén
- töredezett, sérült haj esetén
- rövid haj esetén
- a mindennapos stressz, vagy betegség következtében kihullott haj esetén
- mindazon esetben, ha elégedetlenek vagyunk jelenlegi hajunk hosszúságával, vagy minőségével.



Fontos!

A mesterek tájékoztattak arról is, hogy saját hajunk csak akkor növekedhet egészségesen, illetve gyógyulhat a vendéghaj alatt, ha eredeti európai haj kerül fel. Semmilyen más eredetű haj nem való az európai ember haja közé, mert maradandó károsodásokat okozhat.



GYÉMÁNT HAJKLINIKA

Hajhosszabbítás-dúsítás, fejtető-dúsítás, afrofonás

1035. Budapest, Raktár u. 4.

www.hajklinika.hu



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL