EZOTÉRIA

Jósolj mágikus tarot kártyával!

Szerző:
Szabó Anna
A tarot mágikus kártyái az élet és a szerelem minden területén segítik döntésünket, hiszen a józanész válsághelyzetekben gyakran rossz tanácsadó, miközben a tudatalatti valószínűleg ismeri a helyes utat. A tarot ezt a tudást hozza bennünk felszínre.

Minden kártyalap valamilyen útmutatást ad számunkra. A mi dolgunk csak annyi, hogy a tanácsokat a saját helyzetünkre vetítjük, így segítve magunkat abban, hogy feltárhassuk problémáink eredetét, kibogozhassuk kusza érzelmi szálainkat.

Hogyan jósolj?

1.
Csukd be a szemed!
2. Vidd az egeret az egyik kártyalapra!
3. Nézd meg mit rejt a kártya, és olvasd el a jelentését!


     
     
     
     
     
  



0. Bolond

Ez a lap nagyon lényeges a Tarotban. Bátorságot biztosít az élet gyökeres megváltoztatásához. Megadja az első lépést a beteljesedés és a befejezés felé. Bár ez az első lépés az előttünk álló hosszú utat figyelembe véve gyakran semminek hat. Mégis létfontosságú, hiszen enélkül nem találnánk meg soha a helyes utat, amelyen el kell indulnunk. Sokszor olyan lehetőségek nyílnak meg előttünk, amelyekre magunktól talán soha nem találnánk rá. Az elmélkedés és töprengés ezekben a helyzetekben nem segítenek.

A kártya üzenete
Érdemes lenne kockára tenni mindent! Ha így teszel, akkor ösztönösen a helyes döntést fogod meghozni. Az új élmények izgalmakat hoznak, fogadd hát el a változást. Kockázatot vállalsz, vagy nekivágsz az ismeretlennek.


*****







Mágus

A Mágus kártya eszességet, erős akaratot, ügyességet, tevékeny életformát és elképzeléseink megvalósulására való vágyunkat jelöli. Olyan periódust jelez, melyben nem szabad elkeseredetten harcolni céljaink eléréséért. Így sikeresen szállhatunk szembe a ránk nehezedő kihívásokkal.

A kártya üzenete
Hallgass a megérzéseidre! Érdemes erőt meríteni a bensőd sugallta érzelmekből. Amennyiben higgadtan, elszántan állsz a dolgokhoz, biztos lehetsz a sikerben. Ha eltökéltséget érzel egy feladat maradéktalan teljesítésére, először mindig a belső hangra figyelj! Ebben az időszakban érdemes kihasználni azt a tehetséget, melynek segítségével könnyen tudod irányítani embertársaidat.


*****







Főpapnő

A Főpapnő a megvilágosodás kártyája, az intuitív tudásé, amelyet nem pusztán olvasással és tanulással szerezhetünk meg, hanem a lelkünk mélyén rejlő ismerethalmazból tudunk előhívni a felszínre. Nem szabad kételkednünk tudatalattink ítélőképességében. Ez a lap a rejtett benső, bölcsesség, józan ítélőképesség, higgadt tudás, józanész, és a mélyreható gondolkodás világának feltárásáért felelős.

A kártya üzenete
Lelked mélyén rejlő sejtéseid, gyanúid beigazolódni látszanak. Bízz megérzéseidben. Ne a látszat értékek alapján ítélj. Szíveddel, és ne a logika segítségével keresd a választ kérdéseidre.


*****







Uralkodónő

Az Uralkodónő a Tarot-kártyák sorában a hármas számot viseli, amely szent szám, és a teljesség, tökéletesség szimbóluma. Benne testesül meg az egy hármas igazsága, amely mindig a múltra, jelenre és jövőre osztható. Életörömet és gyarapodást jelez a lap. Kellő szenvedélyességgel, és alkotó tevékenységgel véget vethetsz a régóta fennálló konfliktusoknak.

A kártya üzenete
Legmélyebb vágyaid végre megvalósulnak. Mivel a kártya egyben a várandósságot is jelképezi, ezért a közeljövőben házasság, gyermekáldás is megeshet. Azok esetében, akik már túl vannak a gyermekvállalásra alkalmas életkoron, családi boldogság várható.


*****







Uralkodó

Az Uralkodó a férfi őskép, mely tekintélyt, struktúrát, és rendet sugároz. Amikor irányításra szorulunk, erre a kártyára biztosan támaszkodhatunk, hiszen az engedelmesség megkövetelésével ez az apa-figura védelmet és biztonságot nyújt számunkra. Felelősséget mutat ez a lap, melyet muszáj magunkra vállalni.

A kártya üzenete
Bármilyen intézményt (bankot, iskolát, hivatalt) jelölhet. Cégalapításra nagy esélyed van. Kemény munkával elérheted a magad elé tűzött célokat. Még az is előfordulhat, hogy híres leszel. Ragaszkodj saját elképzeléseidhez, álláspontodhoz!


*****







Főpap

A Főpap az Atyaisten földi helytartója, aki - mint leghatalmasabb méltóság - közvetít az Ég és a Föld között. Ez a lap az élet összefüggéseinek megértését szimbolizálja. Fontos, hogy fedezd fel spiritualitásodat, és mindenkor maradj hű terveidhez.

A kártya üzenete
Szakmai tanácsra van szükséged, esetleg kilátás van valamiféle szertartásra, mint például az esküvő, a keresztelő, a válás. Vigaszt, és segítséget nyújt számodra ez a lap.


*****







Szeretők

Ez a kártya általában kibontakozó szerelem, vagy új kapcsolat lehetőségét jelenti. Szerelmeinkben égi erő vezérel bennünket, hogy kapcsolatainkban a magasabb eszmeiség keresésének vágyával töltekezzünk. A 6. számú Tarot-kártya az első személyes döntés állomása. Két lehetőség közül kell választanod. Válassz egyet, de azt véglegesen. A másikról pedig mond le.

A kártya üzenete
Azonnali vonzalom alakulhat egy véletlen találkozás során született intim kapcsolatban. Végre kiteljesedhet számodra a boldogság. Új szerelem, vagy házasság van kilátásban.


*****







Diadalszekér

Ez a kártya a hőst jelképezi: egy erős férfialak próbál irányítani egy szekeret. Ifjúkorunk sikerei akkor biztosítottak, amikor egymásnak feszülő ellentétes belső erőink harca egyensúlyban tart bennünket. Az ellentmondásos érzelmeket mindenkor kordában kell tartanunk. Fontos, hogy küzdjünk elképzeléseinkért, de mindig tartsunk szem előtt bizonyos határokat.

A kártya üzenete
Győzelem a túlerővel szemben. Sok buktató nehezíti utadat, de melletted az igazság. Egy konkrét ügynek sikeres lefolyása lesz.


*****







Erő

A kártya nem csak a fizikai erőre utal, az erkölcsi értelemben vett állhatatosságot, önfegyelmet és bátorságot is jelölhet. Leckénket akkor sajátíthatjuk el ebből a lapból, ha megtanuljuk magunkat és társunkat – a hibákkal és a gyengeségekkel együtt – elfogadni, és a hozott anyagból a tökéletességre törekedve gazdálkodni. Fogadd el alacsonyabb ösztöneidet!

A kártya üzenete
Nincs okod aggodalomra. Tartsd szem előtt céljaidat, utad bármilyen göröngyös is, végül célba érsz. Légy türelmes, és kitartó, ne veszítsd el önbizalmadat! Személyes kisugárzásod sikerhez vezet.


*****







Remete

A remete az öregkor bölcsességét jelképezi, lámpájával a saját megvilágosodásához vezető ösvényt teszi láthatóvá. A remete-lét magányt tükröz. Az ima, a meditáció, és a lelki gyakorlat nélkülözhetetlen eszköz. Ezek segítségével a Remete-lelkiség közelébe kerülhetünk. Fogd egy kicsi vissza magad ahhoz, hogy tisztábban láthass. Csak magadra hagyatkozz!

A kártya üzenete
A kártya arra figyelmeztet, hogy összhangba kell hoznod életed különböző tényezőit – az érzelmeket, a tetteket, az anyagi és a morális dolgokat – az előtted álló változások helyes kezelése érdekében. Ha így teszel, új értékek fejlődhetnek ki benned.


*****







Sorskerék

A forgó kerék elsősorban a Napot, a fényforrást, a Világ Világosságát jelenti. A sors és a végzet szimbóluma. A kártya az elkerülhetetlen sorsfordulat lehetőségére figyelmeztet – az ember mindent elveszíthet, de mindent meg is nyerhet. Bármi is történik velünk, tudnunk kell, hogy egyszer vége lesz, hiszen - mint a bolygók - a sorskerék is úgy forog velünk.

A kártya üzenete
A sors erős kézzel nyúl bele az életedbe. A változás lehet jó, és lehet rossz. Csakis rajtad múlik, hogy e sorsforduló után hogyan cselekszel. A döntés rajtad áll!


*****







Igazság

Az igazságosság és a mértékletesség, a logikus gondolkodásra és diplomatikus viselkedésre való igény, valamint a kiegyensúlyozott érvelés szimbóluma ez a kártya. Utalhat a természeti egyensúly fenntartására is. Őrizd meg a rendet azzal, hogy mindig nagyvonalú maradsz, és megfelelő önkritikával értékeled tetteidet.

A kártya üzenete
Valamely ügyben igazságszolgáltatásra kerülhet sor. Karmikus értelemben népszerű kártyalap, és ez nem véletlen. Bárhogyan is alakuljon egy szituáció kimenetele, az eredmény mindenképpen igazságos lesz számodra. Érezni fogod tetteid következményeit.


*****







Próba

A kártya valamiféle áldozatot szimbolizál, ami változást eredményez. Készséget jelöl arra vonatkozólag, hogy megváltoztathassuk a dolgok szemléleteit. Az elnevezés találóan utal arra, hogy valóban próbára tesszük magunkat, hiszen már nem vagyunk naivak, és tudjuk, hogy nagyon sokat veszíthetünk. Amikor felborítjuk életünket, korántsem lehetünk biztosak abban, hogy a nehézségekben lesz-e elég kitartásunk és erőnk. Hozz áldozatot, fogadd el a megváltoztathatatlant, bízz a jövőben!

A kártya üzenete
Életed egy helyben toporog. Lehet, hogy ez nem éppen kedvedre való, de mégsem olyan rossz, mint gondolod. Légy türelmes, mert eljön az idő, amikor javíthatsz helyzeteden, és minden jobbra fordul. Egy kicsit több rugalmasság, és máris javul életkedved.


*****







Halál

A kártya jelentése általában nem negatív: rámutat, hogy nem szabad ragaszkodnunk ahhoz, ami elmúlt, hanem utat kell engednünk az új dolgok felé. Ideje van a változásnak és megújulásnak valami veszteség vagy megpróbáltatás után. Most valami új dolognak kell következnie az életben.

A kártya üzenete
Megújulás és újjászületés, feltámadó új remények az életben. Néha valamilyen szokatlan esemény – például halálközeli élmény – következménye. Add fel régi, berögzült félelmeidet, ne félj a veszteségektől, engedj teret az újnak!


*****







Kiegyenlítés

A mértékletesség szimbóluma ez a kártya. Összhangba hozza az ellentéteket. Az egyensúly állapotának, a harmóniának és a mértéktartásnak a kifejezése. A kártya jelentésének másik aspektusa a múló idő gyógyító hatására hívja fel a figyelmet. Tanulj meg adni, és kapni egyaránt. Bánj magaddal is és másokkal is szeretetteljesen!

A kártya üzenete
Nem szabad gondolkodás nélkül az előtted álló probléma közepébe ugranod. Légy türelmes, nyugodtan közelítsd meg a dolgokat. Óvatosan menj oda, „ahova az angyalok is félve lépnek”. Szükséged van önkontrollra. Ha így teszel, harmonikus órákban lesz részed, és még a szerelmet is átélheted.


*****







Ördög

Az ördögöt emberfelettiként, embereken uralkodó, azokat rabságban tartó démonként ábrázolja a Tarot. A kártya arra figyelmeztet, hogy a gonosszal való szembenézés nélkül nem tudjuk a Jót érvényesíteni magunkban. Folyamatos éberségre van szükségünk. Fontos, hogy sötétebb énünket is megismerjük.

A kártya üzenete
A lap állásfoglalásra késztet. Új, lelkesedéssel és energiával teli szenvedélyt szimbolizál. A legbensőbb én felfedezésére, a vele való cselekvésre sarkall. Szabadulj meg függőségeidtől és káros szenvedélyeidtől.


*****







Torony

A Torony kártyája a váratlan sorscsapást jelenti. Készületlenül érhet bennünket a veszteség és a fájdalom, amelyet igazságtalannak és elviselhetetlennek élünk meg. Bezárjuk az ajtókat, az ablakokat, és a magasban tökéletes biztonságban vagyunk – gondoljuk tévesen. Csakhogy ez hosszú távon nem lehetséges. Ebben a bezártságban ugyanis nem látjuk azt, hogy körülöttünk mi történik. Mint ahogy azt sem látjuk, hogy bennünk mi megy végbe. Míg nem valami le nem dönti fejünk fölül a tornyot, és le nem zuhanunk a földre.

A kártya üzenete
Teljes széthullás, az egyetértés hiánya. Előre nem látható, és nehezen feldolgozható események. Szakítanod kell a múltbéli kötelékekkel. Ha megbirkózol a széthullással, eljuthatsz a megvilágosodáshoz. Szállj szembe a fájdalmat okozó helyzetekkel, készülj örömmel az újjáépítésre.


*****







Csillag

Ellátogat hozzánk a Remény az Esthajnalcsillag képében. Angyali boldogság tölt el bennünket, és elérhetjük magunkban vagy kapcsolatainkban az ellentétek feloldását. A kártya jelezhet rendkívüli lelki gazdagságot, áldott állapotot, határtalan befogadóképességet, de túlzott reményeket is, amelyek sajnos megvalósíthatatlanok.

A kártya üzenete
Valóra válhat egy kívánságod, amelyre gyermekkorod óta áhítozol. Megtalálhatod a számodra tökéletes partnert, vagy egy ideális karrier veheti kezdetét, amellyel életed gyökeres megváltozhat. Higgy a szerencsés újrakezdésben! Mindig bízz abban, hogy a sors szerelmet és erőd ad neked.


*****







Hold

Ez a kártya a Hold sötétséget és félelmet sugárzó oldalával ismertet meg. Olyan lelkiállapotot jelöl, amikor a tudattalan sötét árnyai ellepnek bennünket, és nem látunk kiutat kétségbeesett helyzetünkből. Készen kell állnunk arra, hogy félelmeinkkel szembenézzünk. Jutalmul pedig mérföldekkel léphetünk előre az önismeret és a sorsismeret útján.

A kártya üzenete
Valaki vagy valami nem az, aminek látszik. Lehet, hogy hazudnak neked. Értékeld újra a helyzetet, tegyél fel további kérdéseket. Ne nyomd el ösztöneidet, vállald fel legféltettebb vágyaidat is. Inkább kockáztasd meg a bizonytalanságba vezető utat is.


*****







Nap

Ez egy rendkívül pozitív értékű kártya, mely a hatalmas napot ábrázolja. A Nap szerencsét, egészséget, boldogságot, és világi sikereket jósol. Elősegíti a növekedést, serkenti az életerőt és az önbizalmat. Ám ha túl fényesen világít, elkápráztathat és megvakíthat, elhomályosítva előtted az igazságot.

A kártya üzenete
Növekedés és kedvező lehetőségek felbukkanása. Jelenthet előrehaladást a kapcsolatok terén, anyagi gyarapodást, vagy fizikai növekedést (például terhesség). Erősítsd meg az önmagadba vetett hitet. Mondj igent magadnak és élvezd az életet! Ha így teszel, le fogod győzni az előtted álló akadályokat.


*****







Végítélet

Az utolsó ítélet ábrázolása egy állapot végét szimbolizálja, amelyet megfiatalodás és megújulás követ. Arra is figyelmeztet a kártya, hogy ideje alapvetően megváltoztatnunk életünket, és felszabadítanunk magunkat korlátaink alól. Nagy hangsúly helyeződik a régi problémák megoldására.

A kártya üzenete
Véget ért valami, ami eddig akadályozott téged. Szabad vagy, most már sokkal pozitívabb hozzáállással indulhatsz előre. A karmikus korlátozottság megszűnik. Akadálytalanul kibontakozhatsz és kibékülhetsz múltaddal. Újjá fogod éleszteni tehetségeidet és kapcsolataidat.


*****








Világ

A kártya legfőbb tanítása, hogy földi létben minden állandó körforgásban, változásban van. Tapasztalataink tehát ezen az életállomáson összegződnek, és ezen a szinten tovább már nem fejlődhetünk. Ez azt jelenti, hogy hamarosan egy új út kezdődik el számunkra. Ez a lap a jutalom az összes eddigi fáradozásért.

A kártya üzenete
A legígéretesebb lap. Nagy sikerek várnak rád. Életedben a kitűzött célokat eléred, állj nyíltan és gondtalanul a mindennapok kihívásai elé. A megfelelő időben mindig a megfelelő helyen leszel.


*****




{HUSVET2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL