REJTÉLY-MISZTIKA

Vége lesz a világnak? - Egy furcsa teória

Szerző:
Szabó Anna
Számos legenda és mítosz fonódik e „lerágott csontnak” tűnő kérdés köré. Vajon miért nem tudjuk végleg lezárni ezt a kérdéskört, miért kerül újra és újra a középpontba? A válasz egyszerű: az emberiség évezredek alatt nem jutott dűlőre abban a kérdésben sem, hogy miként jött létre a világ, akkor miért értene egyet a világvége kérdésében?!


„Falakon kívüli" Szent Pál-bazilika, Róma

Nem is gondolnánk, hogy Róma egyik jellegzetes látnivalója micsoda titkot hordoz magában. A legenda szerint, mikor Pál apostolt kivégezték, a sírja fölé emlékhelyet emeltek tisztelői, ahova később I. Constantinus bazilikát építtetett, melyet I. Theodosius még szebbé és nagyobbá tervezett, mely munkálatok I. Leó pápa idején készültek el. 1823-ban azonban tűz ütött ki, és a templom leégett. A kulturális örökség megőrzése érdekében a világ számos pontjáról érkezett segítség, és az összefogásnak hála, sikerült eredeti állapotát megőrizve újjáépíteni. Azért hívják „Falakon kívülinek", mert a bazilika – a lateráni egyezmény szerint – a Szentszék területen kívüli birtoka.

A Szent Pál bazilikában, a hajók falán a pápák arcképei láthatóak, időbeli sorrendben, Szent Pétertől Ferenc pápáig. A legenda szerint akkor lesz vége a világnak, ha elfogy a hely az új arcképek számára.

II. János Pál pápa 27 éven keresztül volt a katolikus egyház feje, XVI. Benedek pápa csak 8 évig. Ferenc pápa 2 éve tölti be ezt a méltóságot, és reméljük, minél tovább lesz a katolikus egyház vezetője, mert bár 1996-ban újrarendezték a képeket, hogy minél több arcmás férjen el, már csak néhány hely kiadó...

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL