Hideg sárgadinnye leves
Hozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 50 g méz
- 2 dl muskotályos bor
- 10 g friss gyömbér
- 100 g tejszínhab
- 20 g pirított mandula
- mentalevél
- vaníliafagylalt
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.
(Tipp: ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből)
A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.
Tálalásig jól lehűtjük. Előhűtött csészében tálaljuk.
Tejszínhabrózsával és pirított mandulaszeletekkel díszítsük.
Tipp: Végezetül egy gombóc vaníliafagylaltot tegyünk a levesbe.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK