GYERMEK

Magányos másállapot

Szerző:
Szabó Anna
A mi döntésünk által alakult  így a helyzetünk  vagy a véletlen hozta? Semmi sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy a többi anyához hasonlóan élvezhessük a babánkkal töltött minden egyes percet.

Nagyon fontos, hogy legyen segítségünk!

Mindenkinek szüksége van támaszra, egy jó szóra. A terhesség alatt sokkal érzékenyebben reagálunk mindenre. Ez alatt az időszak alatt különösen kell egy jó barát vagy egy megbízható családtag akivel megoszthatjuk örömünket, bánatunkat.

Beszélgessünk édesanyánkkal, testvéreinkkel vagy barátainkkal nehéz helyzetünkről. Ne féljünk bevonni őket az életünkbe. Sokkal nagyobb megkönnyebbülést nyújt számunkra, ha egyedül nézünk szembe terhességünkkel.

Érdemes eljárni foglalkozásokra. A babád megszületése utáni időszakra ki kell építened egy kapcsolatrendszert már kisgyerekes anyukákkal, terhes kismamákkal. Nagy segítséget jelentenek tapasztalataik.
Több egyedülálló anyákkal foglalkozó csoport működik, ahová érdemes ellátogatni.

Hogyan mondjam el a családomnak, hogy kisbabát várok?

Sokunkat aggodalommal tölt el, hogy közöljük családtagjainkkal áldott állapotunkat. Sajnos manapság egyedülálló anyának lenni egyáltalán nem szokatlan jelenség, mégis vannak olyan családtagok vagy barátok akik ezt elfogadhatatlannak tartják. Van olyan akit a szülei inkább elzavarnak otthonról, mintsem együtt helytállnának eme komoly döntésben. Mindig arra gondoljunk, hogy kisbabánk milyen nagy örömet fog okozni a nagyszülőknek.


Álljunk ki döntésünk mellett. Idővel mindenki már el sem tudják majd képzelni az életüket unoka nélkül. Szüleink gyakran csak azért makacsul elutasítóak, mert aggódnak értünk. Ha családtagjaink vagy barátaink hajthatatlanok, nem képesek elfogadni döntésünket és nem állnak készen a támogatásunkra, akkor tovább kell állnunk és találnunk kell valakit, aki majd velünk együtt örülhet és támogat minket.

A szülés pillanata

Mindenképp választanunk kell egy olyan megbízható barátot vagy családtagot, aki jelen lesz a szülésnél. Semmiképp sem kell egyedül lennünk. Érezzük magunkat biztonságban, kellemes hangulatban. Ez a személy elkísérhet bennünket a terhestanácsadásokra, tornára stb.


Fontos, hogy a kezdetektől fogva egyértelmű, szilárd kapcsolatot létesítsünk. Nagy segítséget nyújthat számunkra nehéz pillanatokban, fontos döntésekben az az ember, akiben tökéletesen megbízunk.

Mindenkire nagy teher nehezedik, ha gyermeke születik. Fáradt, stresszes, igazán komoly élet veszi kezdetét. Ha családtagjaink vagy barátaink felajánlják segítségüket, ne utasítsuk vissza, nyugodtan fogadjuk el.
A kezdeti időszakban szükségünk van támaszra, sokkal könnyebb boldogulni újdonsült anyaként.


Nincs segítség

Amikor már senkihez sem tudunk fordulni támogatásért, keressük fel orvosunkat vagy egy védőnőt, hogy tanácsokkal lássanak el bennünket. Választ kaphatunk problémáinkra:

- Számíthatunk- e valamilyen támogatásra?
- Lakhatási gondjaink vannak, kaphatunk- e ebben az esetben segítséget?

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL