DIVAT

Pocakkal a strandon

Szerző:
Szabó Anna
Ha olyan szerencsés vagy, hogy a „nagypocakos” időszak épp nyáron köszönt rád, vétek lenne elrejteni csini gömbölyded formáidat. Nem kell más, csak egy szexis nyári ruha, egy helyes bikini, vagy fürdőruha, és irány a strand!

Néhány jó tanács:

 Ügyelj arra, hogy ne érezd kövérnek magad. A terhességed idején is fontos, hogy épp annyira elégedett légy magaddal, mint az előtt. Ne mások véleménye, hanem a saját komfortérzeted legyen a legfőbb szempont!

  Mindenképpen próbálj fel sokféle ruhát! Lehet, hogy épp az fog most a legjobban állni rajtad, ami a legfurábban néz ki a fogason. Ne ítélj elsőre!

  Ne feledd, bár más állapotban vagy, továbbra is szexis nő vagy, aki ugyanolyan kívánatos lehet, mint terhessége előtt. Ehhez csak a megfelelő ruhákat kell kiválasztanod! Sminkelj bátran, hordj kiegészítőket, trendi cuccokat, és próbálj rendszeresen időt szakítani önmagadra. A fodrász, kozmetikus, manikűrözés csodákat tehet megfáradt tagjainkon.

 Használd ki a várandósság minden előnyét! A bőröd ilyenkor csodaszép, a kisugárzásod fantasztikus, a feromonok csak úgy áramlanak belőled. Hajad sokkal csillogóbb lesz, dúsabb. Természetesen a terhesség kilenc hónapja alatt ez nem folyamatosan lesz majd így, de lesznek hosszabb időszakok, amikor aztán igazán kirobbanóan szexi leszel!



Ne légy olyan, mint egy „bojler”!

Tartsd magad formában! Nem mindenki hízik 20-30 kilót a terhessége idején. Te se tedd! A sportolást sem kell teljesen abbahagynod, csupán a mozgásformát kell alaposan átgondolnod. A jóga pl. kitűnően kondiban tart, sőt! A szülésnél is nagy segítségedre lesz majd. Ha lehet, a terhességed elejétől, akár a kilencedik hónapig jógázz, sétálj nagyokat, végezz olyan jellegű mozgást, ami felfrissít, nem terhel meg túlzottan, de rugalmasan tart. Így amiatt sem kell majd aggódnod, hogy teljesen eltunyulsz a kilenc hónap alatt. Figyelj a táplálkozásra is. Az utolsó hetekben a hetenkénti súlygyarapodás már ne haladja meg az 500 grammot!


Haskötővel, vagy anélkül?

Bizonyára hallottál már a támasztó fűzőről. Ha elég erős a hasfalad, talán jobb, ha inkább nem viseled. Azoknak viszont, akik nem tudnak rendszeres testmozgást végezni, vagy egyéb okok miatt gyengébb a hasizomzatuk, ajánlott a fűző viselése.



Mekkora legyen a cipősarok?

Mivel hasadban viseled a testsúlyod nagy részét, gerincedre sokkal nagyobb teher nehezedik, mint bármikor. Az előrebukó has miatt megváltozik a testtartásod, ezért ha már nagy a pocid, nagyon figyelj arra, hogy milyen cipőt viselsz! Tévhit, hogy a lapos talpú cipő a legkényelmesebb! Ilyenkor szükséged lesz a közepesen magas, széles masszív sarkú cipőkre. A terhesség második felében már talpbetétet sem árt beszerezni elkerülendő a haránt- vagy bokasüllyedést. Mivel a lábad vizesedhet, változhat a lábméreted is. Nyilván fel kell próbálnod majd, mielőtt veszel egy új cipőt, de akkor se ess kétségbe, ha két hét múlva már nem lesz jó rád.



A megfelelő melltartó kiválasztása:

Sajnos nehéz elkerülni, hogy a terhesség ideje alatt ne kelljen folyamatosan más méretű, formájú ruhadarabokkal felszerelkeznünk, ebbe a kategóriába különösen a fehérneműk tartoznak. A cicid egész biztosan megváltozott, és bizonyára sokat nőtt.


Honnan fogom tudni, hogy épp mekkora a hivatalos melltartóméretem??

1. Végy egy mérőszalagot. Mérd meg a mellkasod kerületét a hónalj és a mell fölött. Ez a méret adja majd a melltartó méretét (pl. 75, 80, 85 stb...) Ha a szám nem pontos, adj hozzá egy-két centimétert.

2. Mérd meg a mellbőséged a mellcsúcsod magasságában. Ez határozza meg a kosár méretet. (pl. A, B, C, D, E, F) Akinek a mellkasbősége a mell alatt mérve 73-77 cm, a mellcsúcson mért mellbősége pedig 87-89 cm, annak a melltartómérete 75A


A napernyő alatt

A kismamák bőre sokkal érzékenyebb, ezért nagyon fontos a jól szellőző anyagú ruha. Ne nagyon süttesd magad, jobban teszed, ha visszavonulsz a napernyő alá. Olyan ruhákat célszerű venned, amit akár később, a terhességed után is szívesen viselnél. Az egyik legjobb szabás a mell alatt bővülő (empire- fazon) tunika. Sose aggódj, ha sokat híztál és emiatt minden ruhád óriási! Egy ügyes varrónő csodákra képes!


Milyen fürdőruhák közül válassz?

A Bikini:
A csípőfazonú, vagy a derék magasságú bugyi lehet a legkényelmesebb. A melltartórész kiválasztásához fontos figyelembe venni a mell formáját. Az érzékeny mellbimbók miatt, különösen ügyelj a fürdőruha anyagára!

A Tankini:
Ez a fazon nagyon praktikus és egyben roppant szexis is. A pociból csak picit enged látszani, ápol és eltakar, mégis izgalmas szabásvonal. A babydoll-szerű kétrészes fürdőruhát nagyon sokan szeretik.

A klasszikus egybe szabású kismama fürdőruha:
Előnye, hogy karcsúsít, főleg a fekete-fehér színű mintázatok tudnak szépen formálni. Érdemes a mellrésznek világosabbnak, a has résznek sötétebbnek lennie.



Élvezd a nyarat, pancsolj sokat a lehető leghigiénikusabb körülmények között. Ügyelj a víz hőmérsékletére és vigyázz a napsugárzással. Ne feledd otthon a nyári kalapot, a napszemüveget, a puha strand törölközőt és a napernyőt se! Óvd a bőröd, de mindenekelőtt érezd jól magad!

-----------------------
Tipp:

  kismamaruha.lap.hu

----------------------


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL