HOROSZKÓP

Párválasztás az asztrológia alapján

Szerző:
Szabó Anna
Ha olyan fontos dologról van szó, mint a hozzád illő pár kiválasztása, akkor minden lehetséges segítségre szükséged van! Az asztrológia rendkívül fontos útmutatást tud nyújtani (a buktatók megmutatásával együtt!) a horoszkóp hetedik házának a segítségével.

Párválasztás az asztrológia alapján – mit keress és mire vigyázz?

Ha olyan fontos dologról van szó, mint a hozzád illő pár kiválasztása, akkor minden lehetséges segítségre szükséged van! Az asztrológia rendkívül fontos útmutatást tud nyújtani (a buktatók megmutatásával együtt!) a horoszkóp hetedik házának a segítségével, amely a házassággal, a közeli kapcsolatokkal, a szerződésekkel és a megállapodásokkal áll kapcsolatban. Elsődleges fontosságú az, hogy a tizenkét asztrológiai jel közül melyik található meg a hetedik ház kezdeténél, vagyis melyik jegy uralja a horoszkóp hetedik házát.

Ha nem tudod, hogy melyik asztrológiai jegy uralja a horoszkópod hetedik házát, akkor az alábbi táblázat felső sorában keresd ki a csillagjegyedet, a bal oldali oszlopban pedig azt az időt, amikor születtél. Ha olyankor születtél, amikor a nyári időszámítás volt érvényben, akkor vonj le egy órát a születésed időpontjából. Az így kapott kis négyzetben megtalálod, hogy melyik jegy uralja a legnagyobb valószínűséggel a horoszkópod hetedik házát. Jegyezd meg ezt a jegyet, valamint az alatta és a fölötte található jegyet is, mert ezek is befolyással lehetnek a párkapcsolataidra. Ezután már nincs is más dolgot, mint elolvasni az ezekhez a jegyekhez tartozó leírásokat.





Kos a hetedik házban

Olyan párt szeretnél magadnak, aki magabiztos, döntésképes, és többé-kevésbé képes irányítani egy kapcsolatot. Azt szereted, ha rád találnak, nem pedig azt, ha neked kell partnert keresned magadnak. A túlságosan is elhúzott ismerkedési szakasz eléggé próbára tudja tenni a türelmedet. Alapvetően abban hiszel, hogy a kezdeti ismerkedésből gyorsan tovább kell lépni a kapcsolat felé, nem pedig türelmesen arra várni, hogy hátha történik majd valami. Hajlamos vagy viszonylag fiatalon megházasodni, valamint arra is, hogy azonnal másik kapcsolatba lépj, ha az előzőnek vége szakadt, bármilyen okod is legyen erre. Vigyázz azokra a partnerjelöltekre, akik annyira szeretnék siettetni a dolgokat, hogy azt már kényelmetlennek érzed. Emellett különös figyelmet szentelj azokra a jelekre, amelyek rejtett kihasználási vagy rosszul bánási hajlamokat mutatnak. Ne vedd félvállról a tüzes temperamentum negatív oldalát, vagy bármilyen olyan jelet, amely arra utal, hogy a jelölted akár szóban, akár fizikailag hajlamos mások bántalmazására. Mindig tartsd meg magadnak azt a jogot, hogy te magad állapíthasd meg, mi számít elfogadható viselkedésnek, és mi nem számít annak. Ha a jelölted nem hajlandó a múltjáról beszélgetni veled, különösen a korábbi közeli kapcsolatairól, akkor tartsd szem előtt azt, hogy ebben milyen negatívumok rejtőzhetnek. Ne hagyd magad olyan kapcsolatba sodorni vagy kényszeríteni, amelyet nem tartasz elég nyíltnak és őszintének, vagy amiben ijesztő dolgokat látsz.

*****


Bika a hetedik házban

Olyan társat vonzol és keresel, aki teljesen egyértelműen felizgat szexuálisan – aki egy valóságos álomhajó a számodra. A jó megjelenés rendkívül fontos szempont, és kizárhat olyan jelölteket, akik fizikailag nem annyira vonzóak és kívánatosak. Az érzéki megjelenés mellett egy másik fontos szempontod az, hogy a társad egészségesnek nézzen ki, és valóban egészséges is legyen. Azt szereted, ha a társad gyakorlatias, és anyagilag is sok lehetőség rejtőzik benne – minél több, annál jobb. Ha pedig nem csupán a lehetőség van meg az anyagi jólétre, hanem a jelölt már most nagyszerűen áll pénzügyi téren, az óriási pluszpontokat jelent a szemedben; ha azonban ez nincsen meg, akkor olyan emberrel is beéred, akinek az átlagosnál nagyobb anyagi sikerekre van kilátása. Vigyázz azokkal, akik olyan anyagi javakkal kérkednek, amelyekkel nem is rendelkeznek, és azokkal, akik olyan dolgokat ígérgetnek neked, amiket aztán mégsem kapsz meg tőlük; másszóval húzd ki a listádról a nagyszájú kérkedőket és ígérgetőket. Fokozott gyanúval figyelj azokra, akik túlságosan is rögeszmésen gondolkoznak a személyes szexuális megelégedettségükkel kapcsolatban, és közben nincsenek tisztában azzal, hogy a sikeres együttlétnek más, ugyanilyen fontos elemei is vannak. Ha nem szeretnél elhízott partnert, aki annyit eszik és iszik, hogy korai halállal számolhat, és így egyedül hagyhat téged, akkor kerüld el a nagyevőket és azokat, akiknél esélyt látsz az elhízásra. Ha az udvarlási szakasz ésszerűen hosszúra nyúlik, akkor elég időd lesz arra, hogy meglásd ezeket a tulajdonságokat a jelöltedben. Azokra a negatív tulajdonságokra is figyelj oda, amelyek az őrületbe kergetnek, és bizonyosan nem tudod leszoktatni róluk a kiszemeltedet.

*****


Ikrek a hetedik házban

A párválasztásnál rendkívül fontos szempontnak tartod a fiatalságot és a fiatalos megjelenést és/vagy viselkedést. Emellett olyan partnerre vágysz, aki intelligens, szeret kommunikálni, és jó is benne. A sikeres párkapcsolathoz elengedhetetlen a jó szellemi párbajozási képesség. A szex jó dolog, de nem igazán tudsz élvezni egy kapcsolatot akkor, ha nem tudsz viszonylag gyakran mentális játékokat űzni a partnereddel. Az olyan társat szereted, aki változatos és alkalmazkodó, és nagyon sok minden érdekli, valamint szintén sok mindenhez van tehetsége. Olyan társat szeretnél, akivel tudsz beszélgetni a politikáról, és aki emellett még a grillsütőt is meg tudja szerelni! Vigyázz azokkal, akik túlságosan is sokrétűek, és emiatt annyira szétszórtak, hogy valószínűleg nem lesznek sikeresek semmilyen építő jellegű vállalkozásban. Ha viszonylag rövid idő alatt viszonylag sok munkahelyük volt, akkor ne alakíts ki velük túlságosan is mély kapcsolatot – hacsak nem szeretnél te lenni az egyedüli kenyérkereső, aki rengeteg szabadidejét azzal tölti, hogy felnőtt társát próbálja átjuttatni kissé hosszúra nyúlt kamaszkorán. Habár értékeled a gyermeki tulajdonságokat a partneredben, gondolkodj el azon, hogy milyen lesz, amikor gyerekeitek lesznek, akiknek szükségük lesz minden figyelmedre – és a társad közben szintén ezt várja el tőled. Ellenőrizz minden korábbi komoly megtévesztésre vagy hűtlenségre utaló bizonyítékot!

*****



Rák a hetedik házban

Akár érdekel még a családalapítás, akár nem, hajlamos vagy olyan partnert keresni és vonzani, aki az a tipikus anyáskodó/apáskodó ember. Mivel a fészekrakás nagyon fontos a számodra, olyan jelöltekkel bánsz megkülönböztető figyelmességgel, akik igazi biztonságot és védelmet tudnak neked nyújtani. Az a lehetséges partner, akinek már van saját otthona, vagy erős érdeklődést (és ígéretet) mutat a saját otthon megszerzése felé, mérföldekkel azok előtt fog állni a rangsorodban, akiknél hiányzik ez a sokatmondó tulajdonság. Emellett olyan partnert szeretnél, aki érzékeny, érzelmileg reagálni szokott az őt érő hatásokra, és csak egy kicsit tekinti a magáénak a társát. Az otthonülő típusok általában megfelelnek az elvárásaidnak. Vigyázz azokkal, akik társ helyett inkább egy szülőre vágynak, aki majd a gondjukat fogja viselni. Azokra a haszonlesőkre is vigyázz, akiket inkább az otthonod, a tulajdonaid vagy a pénzed érdekel, semmint a romantika; ha egyszer beköltöztek, akkor nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Ismerd meg őket alaposan – vegyél figyelembe legalább annyi szempontot, hogy pontosan meg tudd állapítani, mennyire is érzékenyek, és mennyire sértődnek meg és zárnak ki téged, ha véletlenül olyat mondasz vagy teszel, amivel megbántod az érzéseiket. Figyeld meg, hogyan viselkednek a telehold napján!

*****

Oroszlán a hetedik házban

Olyan partnert szeretnél és vonzol magadhoz, aki valamilyen mértékig szereti mutogatni magát. A hangsúlyozott kreatív drámaiság azonnal magára vonja a figyelmedet! A valódi életkortól függetlenül a belső gyermeket keresed másokban, az ifjúságnak azt a szikráját, amely annyira felüdít. A teljesen pozitív gondolkodásmód és „mindenre képes vagyok” mentalitás sok pluszpontot jelent a jelöltjeidnél. Olyan társat szeretnél a leginkább, aki nem csupán jó szerető, de igazán viccessé és örömtelivé tudja tenni a szerelmet és a szerelmeskedést. A sportok iránti érdeklődés is jó, ha megvan a jelöltedben. Jól szeretnéd érezni magad, de ne hagyd, hogy ez a vágyad elhomályosítsa a látásodat, és vedd észre, ha a jelöltednek nem áll szándékában más, csak az, hogy jól érezze magát veled. Figyelj oda azokra a jelekre, amelyek azt mutathatják, hogy a jelölted csak saját magába szerelmes, vagy óriási kérkedő alak, vagy rá van szokva a szerencsejátékokra, vagy esetleg javíthatatlanul éretlen. Mivel a legtöbb jelölted nem más, csak nagyszerű színész, meg kell tanulnod felismerni, hogy mikor játszanak, és mikor őszinték. Ne hagyd, hogy a jó kinézetük és a vonzerejük átvegye a szerepet egyéb, sokkal fontosabb tulajdonságoktól.

*****

Szűz a hetedik házban

Az a jelölt, aki teljesen lenyűgöz téged és a legfontosabb szempontjaidat is ki tudja elégíteni, elsősorban gyakorlatias és földhözragadt. Az egetrengető ígéretek nem tudnak téged lenyűgözni, sőt inkább negatívan befolyásolnak akkor, amikor választanod kell. A jelöltednek stabil üzletben vagy szakmában kell dolgoznia, ahol nagy esélye van az anyagi sikerekre, és ami ugyanilyen fontos, nem szabad félnie a kemény munkától. A józan ész és a legalább átlagos intelligencia kötelező. Minden magasabb szintű képzettség magára tudja vonni a figyelmedet. Előfordulhat, hogy olyan jelölttel fontolgatsz házasságot, aki amúgy minden szempontodnak megfelel, de nem különösebben szexis vagy vonzó fizikailag; az persze alapvető szempont, hogy szexuálisan megfelelőnek tartsd, és hajlandó és képes legyen kielégíteni a libidód szükségleteit. Vigyázz akkor, ha a jelölted elkezd túlságosan is kritikusan viselkedni, vagy ha semmivel sem lehet örömet szerezni neki. Ezek a jellemhibák idővel csak erősebbek lesznek, és teljesen boldogtalanná tehetik az életedet. Kerüld a rendmániásokat, a hipochondereket és a túlságosan is munkamániásokat – ezeket a típusokat mellesleg különösen magadhoz tudod vonzani. Azokkal is vigyázz, akik túl sok időd töltöttek munka nélkül, két munkahely között; úgy tűnik, hogy hajlamos vagy a munkakerülőket is magadhoz vonzani.

*****


Mérleg a hetedik házban

Mivel a horoszkópodban megjelenik a házasság és a szoros kötelékek természetes jele, soha egy unalmas perced sem lesz, már ami a lehetőségeket, a kilátásokat és a kapcsolatokat illeti. Olyan partnert keresel, aki az átlagosnál vonzóbb megjelenésű. Elvárod, hogy udvarias, tiszta és rendszerető legyen, jó ízlése legyen, és jól ki tudjon jönni másokkal; sőt ha hosszú távú kapcsolatot fontolgatsz, akkor ezek a tulajdonságok egyenesen kötelezőek. Különleges és kedvező elbánásban részesíted azokat, akik tehetségesek a művészetekben – a zenében, a festésben, a színjátszásban, a szobrászatban stb. Az ügyvédeket is vonzónak találhatod. Vigyázz azokkal, akik képtelenek döntéseket hozni, vagy ha mégis döntenek, akkor nem tudnak kitartani a döntésük mellett. Azokra is gyanakvással tekints, akiket a normálisnál jobban foglalkoztat a megjelenésük. Figyelj oda azokra a jelekre, amelyek önzésre utalnak: ilyen például a féltékenység és az, amikor az illető nem hajlandó egyenlően és igazságosan megosztozni dolgokon. Már csak azért is kell kiemelten ügyelned a párválasztásnál, mert a hetedik házban felbukkanó Mérleg szinte arra kényszerít téged, hogy felnőtt életed nagy részében párkapcsolatban élj. Ha nem a megfelelő döntéseket hozod meg, akkor újra és újra végig fogsz járni ezen az úton, egészen addig, amíg egyszer jól nem sikerül.

*****


Skorpió a hetedik házban

Ha a jelöltedben nincs meg az a különleges szexepil és szexies vonzerő, amit olyan nagyra értékelsz, akkor azt ki is zárod a versenyből – hacsak nem egyezik bele abban, hogy csak barátok legyetek. Olyan társat szeretnél, aki sok időt hajlandó szánni egy értelmes és gazdag kapcsolat felépítésére; nem szereted, ha siettetnek, különösen akkor nem, ha az érzéseidről van szó. A jelöltednek nem csupán vele született érzékiséggel és izgató megjelenéssel kell rendelkeznie, hanem viszonylag magas libidóval is. Azt is értékelni tudod, ha anyagilag jól áll a jelölted, és/vagy meglehetősen nagy örökségre fog szert tenni belátható időn belül. Vigyázz azokkal, akik csupán a szexuális vágyaikat szeretnék kiélni veled, és akiknek a tiédnél sokkal több vagy sokkal kevesebb szexuális szükséglete van. Nagyon könnyen magadhoz tudod vonzani azokat, akiknek a szexuális elvárásai jóval meghaladják a képességeidet. Légy résen, hogy korán észrevehesd az erre utaló jeleket, és még idejében véget vethess a kapcsolatnak. Ha sok pénzed, tualjdonod vagy ingatlanod van, akkor gondolkozz el a házasság előtti megállapodásban, különösen akkor, ha a jelölted közel sem áll olyan jól anyagilag, mint te. Ha a jelölted nem egyezik bele a feltételeidbe, akkor jobb, ha elgondolkozol ezen a kapcsolaton.

*****


Nyilas a hetedik házban

Eléggé különleges elvárásaid vannak, ugyanis olyan társra vágysz, aki vagy másik országból származik, vagy a asjátodtól teljesen eltérő volt a neveltetése és az élete. Valószínűleg nincs problémád azzal – sőt talán még az elvárásaid között is szerepel az –, ha a társad sokat utazik, vagy valamilyen más okból kifolyólag az átlagosnál több időt tölt otthontól távol. Nem szeretnél olyan társat, aki túl sok időt akar veled tölteni, vagy aki túlságosan eláraszt a szerelmével vagy túl figyelmes veled. Olyan partnert szeretnél, aki szeret gyakran utazni, mégpedig veled. A jó humor nagyon sok pluszpontot jelent. Vigyázz az olyan jelölttel, aki túlságosan is független és önálló; azt azért nem szereted, ha egyáltalán nem törődnek veled! Nem csupán bölcs lépés extra erőfeszítéseket tenni a jelöltek múltjának a kiderítésére, de szükség is van rá. Tudnod kell, hogy sok „idegen” azt gondolhatja, hogy el tudja rejteni a múltban elkövetett hibáit, és kívánatosabbnak tüntetheti fel magát, mint amilyen valójában. Ha bármit el akarnak titkolni, akkor tudják, hogy sokkal könnyebb dolguk van akkor, ha nem régóta élnek ott, ahol te. Mindig légy résen, és vedd észre, ha következetlen az, amit különböző esetekben mondanak neked.

*****

Bak a hetedik házban

Nem könnyű számodra az ideális társ kiválasztása, és ez az átlagosnál több időt vehet igénybe. Olyan társat keresel, akit mások érzelmileg hidegnek tartanak. Számodra a házasság olyasmi, mint egy üzleti kapcsolat, legalábbis abból a szempontból, hogy csak olyan emberrel vagy hajlandó házasságra lépni, akivel úgy látod, hogy meg fogjátok állni az idő próbáját. Gyakorlatias, földön járó, megfontolt társat szeretnél, aki keményen fog dolgozni azért, hogy megkaphasd a részedet, amiért „szerződtél” vele. A jó szex valószínűleg sokkal fontosabb a számodra, mint a romantika; a megbízhatóság és az anyagi sikeresség pedig többet nyomnak a latban, mint a jó megjelenés, az érzékiség, vagy akár az életkor. Vigyázz az olyan jelöltekkel, akik annyira negatívan állnak hozzá mindenhez és mindenkihez, hogy miattuk idővel esetleg képtelen leszel jót látni bármiben vagy bárkiben. Biztosan nem akarsz örökösen rosszkedvű és savanyú lenni! Alaposan nézz utána a leendő partnered üzleti ügyeinek, nehogy kiderüljön, hogy valamelyik általa irányított vagy tervezett üzletben veszel részt. Arra is ügyelj, hogy nehogy azt higgye az illető, hogy a házasságotok miatt teljes munkaidőben kell nála dolgoznod, és még fizetést sem kapsz; kivéve persze akkor, ha jogilag védett helyzetben vagy. Ha a jövendőbelid házassági szerződést tol eléd, akkor az apró betűs részeket is gondosan olvasd el!

*****


Vízöntő a hetedik házban

Akár tetszik, akár nem, olyan leendő partnereket vonzol magadhoz, akik – a legenyhébb kifejezéssel élve – eléggé szokatlanok. Persze az is igaz, hogy nem igazán érdekelnek azok, akik nem különlegesek és egyediek. Azok a jelöltek tetszenek neked, akik mentálisan stimulálni tudnak. Rendkívül fontos, hogy szilárd barátságot alakíts ki az illetővel, mielőtt egyáltalán elgondolkoznál azon, hogy a társad legyen. Ha valamilyen csoport, klub vagy társasági szervezet tagja az illető, vagy akár csak komolyan fontolgatja, hogy tag legyen, különleges elbírálásban fogod őt részesíteni. A kitűnő mentális párbajozó képesség elengedhetetlenül fontos. Mielőtt döntést hoznál, teszteld le a kommunikációs vonalakat – nehogy később derüljön ki, hogy nem tudsz megfelelően kommunikálni a pároddal. Vigyázz azokkal, akiknek a cselekedetei túllépik a furcsaság határát, és utasítsd is vissza őket. Vedd észre, hogy ezeket az embereket már nem lehet „megmenteni”. Azokkal is vigyázz, akik túl gyakran annyira belemerülnek az úgynevezett barátaik problémáinak a megoldásába vagy érdeklődési körében való részvételbe, hogy elhanyagolnak téged és a kapcsolatotokat. Már kezdetben deríts fényt arra, hogy mi érdekli benned az illetőt: nem elég, ha csupán a mentális párbajozás és az elmék összecsapása érdekli; ha azt szeretnéd, hogy a kapcsolat hosszú távon is működőképes legyen, akkor a szexuális kompatibilitást sem szabad figyelmen kívül hagyni.

*****


Halak a hetedik házban

Azokat a jelölteket szereted, akik érzékenyek, rendkívül ragaszkodóak, lágyak és általában passzívak. Valószínűleg vannak művészi hajlamaik, vagy esetleg termékeny művészek. Olyan társra vágysz, aki nagyon romantikus, mert imádod, ha piedesztálra állít és csak téged imád egy olyan ember, aki komolyan gondolja azokat a szép dolgokat, amiket neked és rólad mond. A klasszikus regényekben leírt, különlegesen törődő és romantikus alkat teljességgel el tudja nyerni az elismerésedet. Kiemelt figyelmet tanúsítasz azok iránt, akik fizikailag vonzóak, különösen akkor, ha az illetőnek, érdekes szeme, sötét haja és hosszú szempillája van. Vigyázz azokkal, akiknek a céljai között nem szerepel megfogható, anyagi vagy pénzügyi természetű dolgok megszerzése. A szerelem nem fogja kifizetni a számlákat! Kerüld azokat, akiknek a múltjából az tűnik ki, hogy nem lehet rájuk támaszkodni, nem lehet rájuk számítani, vagy nagyon kicsi a felelősségtudatuk. Nagyon alaposan ellenőrizd le őket, nehogy túl későn derüljön ki, ha drogokat szednek, túl sok alkoholt isznak, vagy más ártó szokásaik vannak. Kerüld azokat, akik semmiért sem képesek kiállni, és akiknek mintha nem nagyon lenne gerincük. Ha nem tudod a jelöltedet elfogadni pontosan olyannak, amilyen, akkor ne gondold, hogy át tudod formálni olyanra, ami neked jobban tetszene.

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL