FÉSZEK

Készítsetek együtt kerti játékokat

Szerző:
Szabó Anna
A kisgyerek kitáruló világának új élményét nyújthatja a kerti zsúr. Gyermekeddel már az előkészületeknél is remekül mulathattok, s együtt élvezhetitek magát az eseményt.

Alagút dobozból

Mit szerezzetek be hozzá?
- 4 nagy erős doboz
- régi szárítókötél vagy erős zsinór
- kenyérvágó kés
- golyóstoll
- vízfesték
- olló
- kisebb tapétázó ecsetek
- papírtányérok
- vonalzó

Az alagút elkészítése:

1) Vágjátok le kenyérvágó késsel a dobozok felső és alsó lapjait. Fektessétek a dobozokat valamelyik széles oldalukra. A golyóstollal fúrjatok a külső szélektől 5 cm-re, egymástól 15 cm-re levő lyukakat.

2) A dobozokat zsinórral fűzzétek össze. A csomókat jó erősen kössétek meg. A zsinórt ollóval vágjátok el. Az átfűzött végeket olyan hosszúra hagyjátok, hogy csomót köthessetek rájuk.

3) Papírtányérokra öntsetek egy kevés festéket. Csemetéd fessen merész, élénk színű mintákat a dobozokra.
Tipp: Az alagutat olyan mintával is díszíthetitek, mintha egy óriási hernyó lenne. Ragaszthattok rá papírfogakat is. A dobozok oldalán vagy tetején kukucskálókat is vághattok.


Jó tudni!
A dobozok közti távolság olyan keskeny legyen, hogy a gyerekek feje ne szoruljon két doboz közé.
Dobozokból készíthettek még babaházat hűtőszekrény vagy tűzhely dobozából.

További ötletek a jó hangulathoz:

- Buborékfújáshoz: Két rész vízhez egy rész szappanos folyadékot keverjetek.

- Célba dobás: Egy nagyobb ruháskosarat fektessetek el a füvön. Használjatok a célba dobáshoz összegöngyölt zoknikat.

- Horgásztó: Fújjatok fel egy gumimedencét, töltsétek meg vízzel, majd szórjatok bele vízi játékokat (pl. kiskacsa, hal, kisebb labda stb.). A gyerekek kisméretű lepkehálóval horgászhatnak. Készítsetek oda a medence mellé egy vödröt is a fogásnak.


Színzsúr:
Csemetéd válasszon egy színt, pl. a kéket. Készítsetek együtt kék meghívókat, kérjétek meg vendégeiteket, hogy kék ruhában jöjjenek a zsúrra. Az asztal terítésénél és a csemegék összeállításánál is minél több kék szerepeljen. Ajándékba, díjaknak kék léggömböket osztogassatok.


Állatzsúr:
Kérjétek meg vendégeiteket, hogy állatjelmezben jelenjenek meg a mulatságon. Játsszatok állatszobrozást: Kiáltsátok hangosan, hogy milyen állatokat alakítva merevedjenek szoborrá.
Tipp: Osztogassatok állatfejes ceruzavégeket a nyerteseknek.

Bohóczsúr:
Mindenki bohócnak öltözik. Ragasszatok egy léggömböt minden meghívóra. Készítsetek léggömb emberkéket és léggömb orrú bohócos képeket.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL