HOROSZKÓP

Nagy nyári virághoroszkóp

Szerző:
Szabó Anna
Már az ókorban is hozzárendeltek bizonyos virágokat az állatövi jegyekhez. Most megtudhatod, hogy a hagyomány szerint milyen „virágjegyű” vagy, mely növényekhez vonzódsz a legjobban. Figyelj, és megtudod, mit üzennek a csillagok a virágokon keresztül…

 

Örömmel állsz a kihívások elé. Ha valamilyen ellenállásba ütközöl, azonnal harcra kész vagy, ugyanakkor mindig aktivitást és nyitottságot mutatsz az új ötletek felé. Legkedvesebb virágod az orchidea, de a szarkaláb és a kardliliom is harmonizál sokoldalúságoddal, heves vérmérsékleteddel. Ezeknek a virágoknak ugyanis erősségük a változatosság – számos fajtájuk létezik -, akár csak a Kosnak.


**********




Mindig két lábbal állsz a földön. Legfőbb jellemződ a megbízhatóság. Mottód: a rendkívüli egyéniségek csak a rendkívüli virágokat kedvelik. Nem véletlen tehát, hogy egyik kedvenced a pipacs, de a gyöngyvirág is igen közel áll a szívedhez. Hiszen magától szaporodik, és évről évre minden kényeztetés nélkül újra és újra kivirágzik. Örökös növekedésével a lonc szintén imponál a Bikának.


**********


Mozgalmas és változatos az Ikrek élete. E csillagjegy szülöttje szinte mindent örömmel tesz: nem hagyja el magát, nem hagyja magát beskatulyázni. Napos, nyári jellege miatt kedveled a fehér margarétát, de a filigrán kökörcsin kisugárzása ugyancsak elbűvöl. A cserepes virágok közül a komor és tekintélyt sugárzó sötét színű gloxínia vonzza szinte mágikus erővel az Ikreket.

**********


A Rák igencsak hullámzó. Hol vidám és vállalkozó kedvű, hol pedig ábrándos hangulatban húzódik vissza saját fantáziavilágába. Környezetének sorozatos meglepetéseket okoz szokatlan, hullámzó viselkedésével. Ez a szeretett virágodra is igaz: míg mások a rózsáért rajonganak, te inkább a kaktuszokat kedveled, de szabályosan megigéz a havasi gyopár szépsége is.

**********



Szelíd és gyengéd is tud lenni, de jaj annak, aki felébreszti benne az alvó vadmacskát! Ekkor ugyanis előtérbe kerül harcos természete. A hagyomány szerint e határtalan vitalitással megáldott típus kedvence a napraforgó. Emellett a kardvirág és a csillagfürt is közel áll a szívéhez. De nemcsak a harsány, színes növényeket kedveli: a borostyán játékosságával képtelen betelni.

**********


A Szűz mindig körültekintő, ráadásul felelősségteljesen és hűségesen képes gondoskodni másokról is. Nem véletlen tehát, hogy éppen a finom harangvirág áll szívéhez a legközelebb. Azonban az illatos orgona és az elegáns liliom is képes megbabonázni, hiszen ezen virágok a romantikusságot és a hűséget szimbolizálják. A Szűz ajándékként is sokszor választja a csodálatos illatú, és általában dekoratív csokrokba köthető virágokat.

**********


A Mérleg mindig az egyensúlyra törekszik, és diplomatikusan közeledik az emberekhez. A bőségesen virágzó bokros törperózsa és a pompás pünkösdi rózsa remekül illik e jegy nagylelkű képviselőjéhez, mivel e virágok megjelenése erőteljes, mégsem robosztus. Ha szeretnénk meglepni valamivel egy Mérleg jegyűt, akkor krizantémmal kedveskedjünk neki. Ha nem is vallja be, e virág láttán mindig elgyengül.

**********


Erős akaratával, titokzatosságával tűnik ki a csillagjegyek közül. Nem szívesen enged bepillantást kártyalapjaiba. Mindig vonzódik a különlegességekhez. Természetesen ez kedvenc növényeinél is megmutatkozik. Nagyra értékeli a nemesbogáncsot, vagy – különleges csokorba kötve – az articsókát és a yuccaféléket. A tüskésség azonban nem mindig jellemző rá: ha szívébe zárt valakit, annak még illatos jázmint is örömmel ajándékoz.


**********



A szabad szellemű Nyilas célját sohasem veszti szem elől. Előrelátásának köszönhetően már tavasszal gondoskodik arról, hogy ősszel is gyönyörű legyen virágoskertje. Tele ülteti tarka őszirózsákkal, élénk színű dáliákkal. E kiegyensúlyozott típus ügyesen kombinálja a különféle fajtákat a kert és a balkon beültetésénél. A mályvarózsával és a liliommal – bármennyi legyen is belőlük - sohasem képes betelni.

**********



Józanságának köszönhetően a független Bak minden vihart kiáll. Két lábon áll a földön, szolidan éli mindennapjait. Választott virágát is ez jellemzi: szívében előkelő helyet foglal el a hosszan virágzó fokföldi ibolya, a ciklámen, illetve a karácsonyi kaktusz. A százszínű, virágos begóniák szintén kedvencei közé sorolhatók.

**********



Segítőkészsége és határtalan türelme újra és újra megmutatkozik. Rengeteg a barátja, és nagyon kedveli a változatosságot. A virágokhoz való vonzódását is ez határozza meg: a tulipánt, a leandert, a floxot és a sansavieriát kedveli leginkább. Talán azért is, mert e növények minimális gondozás mellett is szépen virágoznak. Ezt a Vízöntők különösen nagyra értékelik: mintha magukat látnák a virágokban…

**********



Kifelé nyugodtnak tűnnek, de belül gyakran zaklatottak. Állandóan igazi énjüket keresik. Csak az arra érdemesnek ítélt embert ajándékozzák meg bizalmukkal. Szívüket elsősorban a tavirózsa és a kedves nefelejcs ejti rabul. Ha pedig a tavasz első virágai közül választanak maguknak, szinte biztos, hogy a nárcisz mellett fognak dönteni.

**********




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL