SZEX, SZERELEM

Szexuális egészség - Tudd meg, mitől függ!

Szerző:
Szabó Anna
Szexuális egészségünk, azaz férfi-női viszonyunk attól függ, hogy mennyire vagyunk elégedettek magunkkal - külsőnkkel és belsőnkkel egyaránt. Sajnos azonban ez nagyon nehéz, mert talán nem is létezik olyan ember, aki minden szempontból elégedett lenne önmagával.


A legmélyebb nyomot önértékelésünkben az első szerelem, az első csalódás hagyta. A média is rossz hatással van testképünkre, ugyanis olyan példaképeket állít elénk, amelyek egy átlagember számára szinte követhetetlenek, ezért frusztrációt okozhat. Aki önértékelését tekintve kisebbrendűségi érzéssel küszködik, az gyakran nem mer nyitni a másik nem felé, és nehezebben is tartja meg párkapcsolatát, hiszen abban is meghatározó szerepet játszik a párunkon kívül önmagunk elfogadása is.

A negatív énkép rontja a szexuális teljesítményt

Ha negatív önképünk van, akkor a szexuális életünkben is nehezebben teljesítünk, hiszen ha nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, akkor nehezebben nyílunk meg, és nem tudjuk teljesen átadni magunkat testileg és lelkileg a párunknak. Sajnos a XXI. században egyre többen fordulnak olyan problémával szexuálpszichológushoz, amelyben vágyhiányról számolnak be. Ez annyira problémás is lehet, hogy az ember teljesen kerüli a szexuális érintkezést. És e probléma előhozásához elég a testképünk el nem fogadása. Ennek a testkép problémának a következménye nálunk, nőknél az orgazmushiány, azaz a nőiességgel, a női testtel való kibékülés hiánya; férfiaknál pedig merevedési probléma léphet fel, azaz a saját test vagy a férfi nemi szerv méretének problémás megítélése.

Először mindig vizsgáljuk meg az énképünket

Ha úgy találjuk, problémáink vannak vele, akkor mindenképpen forduljunk szakemberhez, aki segít nekünk, hogy helyes önértékelésünk által kiegyensúlyozottabb párkapcsolatban élhessünk. Aki elfogadja a saját testét, az sokkal magabiztosabb és könnyebben is nyílik meg, nem szorong, és jobban élvezi a szexet is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL