2017. október 17. - Hedvig
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. október 17. - Hedvig
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

De hová lesznek a kínai halottak? - Az 5 legmakacsabb tévhit a kínaiakkal kapcsolatban

Magyarországon él a térség legnagyobb kínai kolóniája, mintegy 20 ezer férfi, nő és gyerek. Első képviselőik már közel 30 éve érkeztek. Az ideérkezők többsége végül nálunk találta meg a boldogulást, és nem ment tovább Európa más országaiba, vagy a hőn áhított Amerikába. Egy rendkívül összetartó kis közösséget alkottak elsősorban Budapest 10. kerületében.

 

Talán ez az összetartás az, ami táptalajt biztosított számos közkeletű tévedésnek az itt élő kínaiakkal szemben, de nézzük mik is ezek:

5 kínai rejtély

5 kínai rejtély

1. Nincsenek kínai sírok Magyarországon

Régóta tartja magát az a pletyka, hogy azért ne lennének kínaiak a magyar temetőkben, mert amint meghalnak rokonaik, barátaik eltűntetik őket, hogy irataikkal mások jöhessenek az országba. Bár valóban kevés kínai nyugszik hazánkban, de ennek sokkal prózaibb oka van. A magyarországi kínai kolónia még fiatalnak mondható, mintegy harminc éve fiatal emberekként érkeztek meg az országba, így többségük még nem is nyugdíjas korú. Azok, akik komolyabb betegséget kapnak el, általában visszamennek Kínába, hogy otthon gyógyíttassák magukat, illetve, ha ez már nem lehetséges, otthon halhassanak meg.

Ennek a hazánkban is élő közösségnek az életébe enged bepillantást a Spektrum csatorna szombatonként vetített „Kicsi ország, kicsi Kína" című sorozata, mely még több hasonló tévhitet oszlat el, vagy egyes esetekben éppen igazol hiedelmeket.

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

9 probléma, melyet helytelen alvási szokások okoznak

9 probléma, melyet helytelen alvási szokások okoznak

Életed 1/3-át alvással töltöd. A minőségi éjjeli alvás és az egészségügyi állapotod nagyban függ az alvás alatti testtartástól, és attól, mit teszel közvetlen elalvás előtt. Most a szakemberek tanácsait gyűjtöttük össze, amellyel megszüntetheted az alvás okozta egészségügyi problémáidat.

Tovább »
Egy tojás rejtőzik a virágok között - Vajon megtalálod?

Egy tojás rejtőzik a virágok között - Vajon megtalálod?

Ez ám a kihívás! Hogy a színes, pompás virágok között megleled a tojást! Vajon sikerülni fog? Elég jó a szemed hozzá? Fuss neki bátran, és ha gondolod, mérd az időd is! Azért légy türelmes magadhoz, ez nem egy könnyű feladvány… és a többi sem, amit még ott találsz!

Tovább »
Híd-teszt - Merre visz az életutad?

Híd-teszt - Merre visz az életutad?

A hidak egyaránt biztosítják az élet változásain való könnyebb „átkelést”, illetve biztonságos menedéket nyújtanak a megfáradt utazónak. Ezért használta fel őket alapul az a londoni pszichológuscsoport, akik ezt a személyiségtesztet összeállították, ugyanis általa pontosan kiderül, hova vezet a te hidad, vagyis az életutad? Kíváncsi vagy rá? Akkor ideje tesztelni magad!

Tovább »

Kalkulátor

Válaszd ki a szerencsekövedet!

A sok kő között valahol ott van a Tiéd is. Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a listából, és elolvasni, mi az üzenete. Hagyd, hogy a megérzéseid vezessék a kezedet!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép