2018. március 22. - Beáta, Izolda
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. március 22. - Beáta, Izolda
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

De hová lesznek a kínai halottak? - Az 5 legmakacsabb tévhit a kínaiakkal kapcsolatban

Magyarországon él a térség legnagyobb kínai kolóniája, mintegy 20 ezer férfi, nő és gyerek. Első képviselőik már közel 30 éve érkeztek. Az ideérkezők többsége végül nálunk találta meg a boldogulást, és nem ment tovább Európa más országaiba, vagy a hőn áhított Amerikába. Egy rendkívül összetartó kis közösséget alkottak elsősorban Budapest 10. kerületében.

 

Talán ez az összetartás az, ami táptalajt biztosított számos közkeletű tévedésnek az itt élő kínaiakkal szemben, de nézzük mik is ezek:

5 kínai rejtély

5 kínai rejtély

1. Nincsenek kínai sírok Magyarországon

Régóta tartja magát az a pletyka, hogy azért ne lennének kínaiak a magyar temetőkben, mert amint meghalnak rokonaik, barátaik eltűntetik őket, hogy irataikkal mások jöhessenek az országba. Bár valóban kevés kínai nyugszik hazánkban, de ennek sokkal prózaibb oka van. A magyarországi kínai kolónia még fiatalnak mondható, mintegy harminc éve fiatal emberekként érkeztek meg az országba, így többségük még nem is nyugdíjas korú. Azok, akik komolyabb betegséget kapnak el, általában visszamennek Kínába, hogy otthon gyógyíttassák magukat, illetve, ha ez már nem lehetséges, otthon halhassanak meg.

Ennek a hazánkban is élő közösségnek az életébe enged bepillantást a Spektrum csatorna szombatonként vetített „Kicsi ország, kicsi Kína" című sorozata, mely még több hasonló tévhitet oszlat el, vagy egyes esetekben éppen igazol hiedelmeket.

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Megtalálod a betűt a színes pöttyök között? - Optikai illúzió teszt

Megtalálod a betűt a színes pöttyök között? - Optikai illúzió teszt

Kemény kihívásra hívunk téged! A feladat ugyan egyszerű, nem kell hozzá számolni, logikázni, hosszasan töprengeni, csak a szemedet kell hozzá használni. Na, igen ám, de pont ettől válik nehézzé! Milyen jó a szemed? Mennyire jó a színfelismerő képességed? Megbírod különböztetni a színek árnyalatait? Menj végig ezen a játékos optikai illúzió teszten és minden kérdésre választ fog kapni! 

Tovább »
Hány arcot pillantasz meg a képen? - Megmutatja személyiséged kardinális pontjait

Hány arcot pillantasz meg a képen? - Megmutatja személyiséged kardinális pontjait

Gondolkodtál már el azon, hogy mennyire összetett egy ember személyisége? Nem elég a felszín, hiszen rengeteg rejtett képességgel bírunk, és nagyon sok különleges tulajdonságunk van. Az alábbi teszt sokat elárulhat a személyiségedről, mindehhez pedig a tudatalattit hívja segítségül.

Tovább »
Honnan meríts energiát tavasszal? - Megválaszolja az Energia Jóskártya!

Honnan meríts energiát tavasszal? - Megválaszolja az Energia Jóskártya!

Energiára lenne szükséged? A pihenés, az alvás és a megfelelő étkezés még nem minden. Nem biztos, hogy ezekből kell energiát szerezned. Mindenki más és máshonnan tud feltöltődni, mint ahogy életszakaszonként változhat az is, hogy honnan kellene energiára szert tennünk. Ha tudni akarod, hogy tavasszal miként juthatsz friss, gyógyító és erőteljes energiához, fordulj bátran az Energia Jóskártyához!

Tovább »

Kalkulátor

Horoszkóp és őrangyalok

Az angyalok a mennybolt csillagai között élnek. Minden csillagjegynek és bolygónak van őrangyala. Ha sikeresen kapcsolatba szeretnél lépni a saját őrangyaloddal, akkor az asztrológia jó kiindulópont lehet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Dr. Jánky György

Plasztikai sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Dr. Jánky György

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép