2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

De hová lesznek a kínai halottak? - Az 5 legmakacsabb tévhit a kínaiakkal kapcsolatban

Magyarországon él a térség legnagyobb kínai kolóniája, mintegy 20 ezer férfi, nő és gyerek. Első képviselőik már közel 30 éve érkeztek. Az ideérkezők többsége végül nálunk találta meg a boldogulást, és nem ment tovább Európa más országaiba, vagy a hőn áhított Amerikába. Egy rendkívül összetartó kis közösséget alkottak elsősorban Budapest 10. kerületében.

 

Talán ez az összetartás az, ami táptalajt biztosított számos közkeletű tévedésnek az itt élő kínaiakkal szemben, de nézzük mik is ezek:

5 kínai rejtély

5 kínai rejtély

1. Nincsenek kínai sírok Magyarországon

Régóta tartja magát az a pletyka, hogy azért ne lennének kínaiak a magyar temetőkben, mert amint meghalnak rokonaik, barátaik eltűntetik őket, hogy irataikkal mások jöhessenek az országba. Bár valóban kevés kínai nyugszik hazánkban, de ennek sokkal prózaibb oka van. A magyarországi kínai kolónia még fiatalnak mondható, mintegy harminc éve fiatal emberekként érkeztek meg az országba, így többségük még nem is nyugdíjas korú. Azok, akik komolyabb betegséget kapnak el, általában visszamennek Kínába, hogy otthon gyógyíttassák magukat, illetve, ha ez már nem lehetséges, otthon halhassanak meg.

Ennek a hazánkban is élő közösségnek az életébe enged bepillantást a Spektrum csatorna szombatonként vetített „Kicsi ország, kicsi Kína" című sorozata, mely még több hasonló tévhitet oszlat el, vagy egyes esetekben éppen igazol hiedelmeket.

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 egészségügyi kihívás, melyet Aloe Verával könnyedén orvosolhatsz

5 egészségügyi kihívás, melyet Aloe Verával könnyedén orvosolhatsz

Az Aloe Vera egészségügyi előnyei évezredek óta ismertek az emberiség számára, első említése egészen i.e. 2200-ig nyúlik vissza. Még Arisztotelész is azt tanácsolta Nagy Sándornak, hódítsa meg Socotra-t, hogy hozzáférjen a hatalmas Aloe Vera ültetvényekhez. Tudtad, hogy ez a szerény megjelenésű növény antioxidánsok gazdag forrása?

Tovább »
Mennyi idő kell neked ahhoz, hogy megtaláld a rejtőzködő állatokat a képeken?

Mennyi idő kell neked ahhoz, hogy megtaláld a rejtőzködő állatokat a képeken?

Egyszerűen lenyűgöző és imádni való az állatvilág! A legapróbbtól a legnagyobbig képes mindegyik rejtőzködni. Olyan külsővel és rendkívüli képességekkel ruházta fel őket az Anyatermészet, amelynek segítségével a rejtőzködés nagymesterei lehetnek. Vajon annyira sikeresek benne, hogy még téged is becsapnak? Érdemes lemérned, hogy mennyi időbe telik, mire megtalálod őket a képeken!

Tovább »
Válassz egy napot és ismerd meg személyiséged kardinális pontjait - Képes személyiségteszt

Válassz egy napot és ismerd meg személyiséged kardinális pontjait - Képes személyiségteszt

Ezt a tesztet egy francia pszichológuscsoport állította össze, melyben szebbnél szebb nap szimbólumokkal illusztrálták az egyes személyiségjegyeket. Válaszd ki azt a képet, amely a legközelebb áll a szívedhez, és olvasd el, mit fed fel a személyiségedről a választásod. Készen állsz az igazságra?

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi süteményözön

A legjobb, és legfinomabb sütemények receptjei egy helyen. Induljon a karácsonyi sütés!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Márton Andrea

Pedikűrös, lábelemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Márton Andrea

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép