A munkahelyed tesz beteggé?

Kevés annyira egészségtelen és mesterséges környezet van, mint egy modern  munkahely. Gondold csak el. Mesterségesen forgatott és hűtött levegőt lélegzünk be, kemikáliákkal teli "tartós" ételeket fogyasztunk az automatából...Tiltakozó hátunkat és kezünket lehetetlen pozíciókba kényszerítjük, néha hosszú órákon át. És betegre idegeskedjük magunkat, mert egy ismeretlen valaki még nem olvasta a levelünket.

Ja, és mindezt heti 40 - vagy akár több - órán keresztül. Nem csoda, ha inkább ágyban maradnál hétfő reggel. De fel a fejjel, pár apró igazítás, és elviselhetőbb lesz a dolog.


Kiszáradás

A klíma minden nedvességet kiszív a levegőből, és a tüdőnkből is. Most, a kánikulában olyan, mint egy nyaralás, élvezed, de a mesterséges környezet minden nap, napi 8 órán át nem tesz jót.

Tünetek: Fáradtság, száraz bőr, fejfájás

Megoldás: Egyszerű - igyál több vizet. Fokozatosan emeld a napi mennyiséget, akár nyolc pohárig. Ettől szebb lesz a bőröd, kevésbé leszel fáradt.


Alacsony cukorszint

Azzal áltatjuk magunkat, hogy ha kihagyunk egy-egy étkezést, az csak fogyaszt. De ez nem igaz. A kihagyott reggelitől lezuhan a vércukorszintünk, és sütire vágyunk. Könnyű kiszúrni a nőt, aki az "alacsony cukorszint szindróma" markában van: már tízkor úgy falja a Mars szeletet, mint egy éhes farkas. De ez a cukor-áradat szinte azonnal, alig egy óra alatt elveszti a hatását. Délre már a második (nem diétás) kólánál tartasz, és ne is gondolj arra, mi lesz négykor, amikorra le kell adnod azt a bizonyos jelentést.

Tünetek: Kimerültség, ingerültség, fejfájás

Megoldás: Egyél rendesen és rendszeresen. Tarts magas energiatartalmú, de egészséges rágcsálnivalókat a fiókodban, mazsolát, mogyorót, magokat, szárított gyümölcsöket. Reggelire valami olyat egyél, ami lassan adja le az energiáját (alacsony GI), ebédkor a fehér kenyeret cseréld teljes kiőrlésűre.


Elektroérzékenység

Akárhányszor bekapcsolunk egy számítógépet, egy mobiltelefont, elektromágneses mezőt képzünk magunk körül. Ez magas szinten akár veszélyes is lehet, szerencsére az irodai gépek úgy készülnek, hogy ne árthassanak nekünk.

Tünetek: Fejfájás, fáradtság

Megoldás: A biztonság kedvéért ha sokat mobiltelefonálsz, használj headsetet. A monitorok elé lehet külön szűrőt vásárolni.


Stressz

Amikor már minden apróságot is stressznek nevezünk (és annak is fogunk fel), nem csak azt, ha lekéssük a határidőt, hanem azt is, ha lekéssük a kedvenc sorozatunkat, nem vesszük többet komolyan, hogy a stressz milyen károkat okozhat. Pedig a stressz jelen van, és könnyen elviselhetetlenné teheti az életünket. De elég könnyen kezelni is tudjuk. Legalábbis egy részét.

Tünetek: Fejfájás, álmatlanság, depresszió, hányinger.

Megoldás: Ha túl nagy a hajtás, ki az irodából, sétálj legalább egy negyedórát! A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a stressz-szintet. Az aerob gyakorlatok, a biciklizés, a séta a legjobb, ezektől a tested elkezd norepinefrint termelni, az segít majd megküzdeni a stresszel. De jobb híján az is használ, ha felpattansz, és leszaladsz két emeletet és vissza.


Izületi fájdalmak

Még vagy ötszáz év, és az emberi kéz alkalmazkodik majd az olyan feladatokhoz is, mint az egér kezelése, és akkor többet nem fog fájni... De addig, körülbelül minden harmadik számítógépet használó ember szenved a gyakran ismételt mozgások által okozott ízületi sérülések miatt. Rossz hír: ez hosszú távon a karriered végét is jelentheti. Jó hír: elkerülhető.

Tünetek: Érzéketlenség, fájdalom, zsibbadás

Megoldás: A megállás nélküli mozdulat-ismételgetés okozza. Ha rendszeresen szünetet tartasz, az izmok megpihenhetnek. Segít, ha ilyenkor nyújtod és lazítod is a sajgó izmokat.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL