GASZTRO

Csokoládécsodák - A legjobb csokis receptek

Szerző:
Szabó Anna
A csokoládé minden méretben, alakban és ízben olyan finom, hogy már a gondolatától is a mennyekben érezheted magad. Ráadásul egy elmélet szerint a csokira tulajdonképpen nagy szüksége van a szervezetnek, persze mértékkel. Jöjjön hát maga a Csokimennyország, jobbnál jobb receptekkel!

 

Hizlal a csokoládé?

Semmiképpen se csapd be magad: a csokoládé rengeteg zsírt, cukrot és ezzel együtt kalóriát is tartalmaz. A tanulmányok azonban mégis azt mutatják, hogy a súlyproblémákkal küzdő emberek nem a csokoládétól híztak meg, sőt tovább megyünk: a többség nem is fogyaszt csokoládét. Más szóval: ha nem eszel össze-vissza mindenféle zsíros, és cukros ételt, a csoki egymagában nem fogja a skálát a rossz irányba mozdítani, ami a súlyodat illeti.

Vitathatatlanul jótékony

A csokoládé számos olyan anyagot tartalmaz, amely a szellemi szintedet növeli. A benne lévő szénhidrátok segítik a triptofán felszívódását, amely szerepet játszik a boldogsághormonok termelésében, és ez bizony pozitív hatással van a hangulatodra és csökkenti a feszültséget. A csokoládéban lévő magnézium nyugtató hatása szintén segít a stressz oldásában. Kutatások szerint a csokoládé kitűnő antidepresszáns, a rendszeres – de nem túlzásba vitt – fogyasztása tehát valóban csökkenti a stresszt, és a feszültséget. Ha csokoládét fogyasztasz, gyakran érezheted úgy, hogy testileg és szellemileg egyaránt kiegyensúlyozott vagy. Több összetevője van ugyanis, ami jó hatással van az agyműködésre, és a „jólét" érzésére. Most pedig jöhetnek a legjobb receptek:

{KEPGALERIA} 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL