UTAZÁS

Tengerpart? Bagatell!

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb magyar sajnos alig ismeri az országot. Ha eljön a nyár, rögtön repülőre ülnek és irány külföld. Hiszen Magyarországnak nincs tengerpartja - köszönhetjük Tiranonnak- , de emiatt máris zárjuk ki "kishazánkat" a versenyből, hogy be se mutathassa csodás tájait?

A magyar tenger egyre csodásabb!

Még hogy nincs tengerünk? És a Balaton már smafu?! Idén a „tengerparti” palacsinta is finomabb, és a hekkben is kevesebb a szálka:). A Balaton vize most 25 fokos, egyenesen isteni, és még csak nem is sós! Óriás hullámok sem nyomnak a víz alá és kavicsok sem karcolják fel talpunkat, a medúza, vagy a cápatámadásokról nem is beszélve!




Balatonon hol?

Szinte az egész tó környéke csodaszép. Válogathatunk a legszebb bortermő vidékektől kezdve a legpezsgőbb éjszakai élettel rendelkező településekig. A szúnyogirtás is megkezdődött, és június 25-éig még élvezhetjük az Egerszalókon megrendezett No Man's Land Festival műsorait is.

Strandolásra talán a legkellemesebb a déli part, bár ez igazán szubjektív, mindenki másra esküszik. Nekünk Zamárdi és Szárszó a kedvencünk. Ne feledjük a csodálatos tihanyi apátságot, ha már régen – vagy még sohasem jártunk ott, itt az ideje bepótolni. Csopakon feltétlenül sétáljunk el legjobb pincészetekbe,

 
Balatonfűzfő látképe (fotó: Balaton.hu)



Program ízelítő az északi partról:

A kézművesprogramoktól kezdve a Baba-mama klubon át a Vitorlástáborokig szinte mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb időtöltést. Június 30-án Hot Jazz Band-re csápolhatunk Kenesén, a cigányzene kedvelői pedig Bangó Margit koncertjét is meglátogathatják július 7-én. Aki idegenkedik ettől a zenei világtól, annak is ajánljuk a mindent magával ragadó energiát árasztó énekesnő virtuóz dalait. Az Észak- Balaton és Székesfehérvár közelében található Várpalotán a sörimádókat sem hagyják cserben.

Július 13-án indul ugyanis az I. Kárpát-medencei Sörfesztivál. A másnaposság ellenszereként pedig vándoroljunk át a 14-i Halászléfőző versenyre, Almádiba, majd ha jól laktunk, irány vissza Várpalotára a Hotel Menthol előadásra! Balatonvilágoson minden este zenés esteket tartanak, július végén pedig „Forró nyári esteket” élvezhetünk a Balatonakarattya Körszínpadán. Bulizásból sohasem elég, Július 7-től Augusztus 11-ig Strandparty vár mindenkit Balatonvilágoson.


Program ízelítő a déli partról:

Holnap nyitja kapuit a jól ismert Coka Cola Beach House Siófokon, és júliusban útjára indul a VIII. Jazz és a Bor Fesztiválja Balatonbogláron, akárcsak a New Orleans-Jazz Fesztivál. Kaposváron már működik a Nyári napközis lovastábor, 23-án ingyenes színpadi műsorokat nézhetünk Siófokon. A Beach House-on folyamatos sportbajnokságok szemtanúi is lehetünk, már most vasárnaptól. Hétfőn irány a filmvetítés, szintén Siófokon! És rögtön így a pihentető programok után benevezhetünk a keddi táncversenyre is, hiszen Siófokon minden nap történik valami.

Hónap végén (júni 29-én) semmiképp se hagyjuk ki a hazai DJ-k versenyét! Júliustól minden kedden, pénteken, és vasárnap útnak indulhatunk egy feledhetetlen Naplemente túrára szintén Siófokon. 6-án Nosztalgikus hangulatban megfelelő bor társaságában csobbanjunk bele a Lelle Party - Nosztalgia Fesztivál-jába.


Siófok - Nagystrand (fotó: Balatontipp.hu )


Pontosan egy héttel később Zamárdiban a négy napos Balaton Sound Fesztivál is megnyitja kapuit, olyan sztárokkal, mint Younderboi, Palotai vagy a Belga és a Quimby együttes. A déli part folyamatosan ellát minket programokkal egész nyárra.

A sportok szerelmesei számára rendszeres programokat kínál az egész Balaton környéke, strandátúszások, öbölátúszások, különféle túrák, hajózási lehetőségek, futóversenyek, strandkézilabda és még sok-sok érdekes lehetőség kíséretében.


Borkóstoló a Balatonnál:

Aki a jó borokat kedveli, rossz ember nem lehet. Öt híres bortermő vidéken vándorolhatunk jobbnál-jobb borokat ízlelgetve:

- Balatonfüred-Csopak,
- Badacsony, Balaton-felvidék,
- Balatonboglár,
- Balaton-melléke
- Somló

Kapcsolódó linkek:

A Balaton legjobb borai nyárra


Siófok Coca Cola Beach House koncertjei

Balatoni strandok

Siófok.lap.hu

Apartmanok Balatonon



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL