FÉSZEK

Színes virágözön az erkélyen

Szerző:
Szabó Anna
Nem feltétlenül kell kertes házban laknunk ahhoz, hogy élvezhessük a virágok nyári színpompáját. Balkonládáinkat ugyanis bátran beültethetjük csodás virágokkal. Íme a legjobb ötletek, és ültetési tervek.
A föld

Mindig tápdús, gazdag földet vásároljunk. Tévedés azt hinni, hogy az erdőkben, mezőkön gyűjtött föld is megfelelő, mert ezek sokszor fertőzöttek.


A balkonláda

Ha a tavalyi balkonládánkat szeretnénk felhasználni a növények ültetéséhez, akkor először alaposan tisztítsuk meg a földtől és a gyökerek maradványaitól. Győződjünk meg arról, hogy a láda alján van-e vízelvezető nyílás. Ha nincs, akkor csavarhúzóval, vagy nagyméretű szöggel fúrjunk bele lyukakat. Mielőtt megtöltenénk földdel, a láda aljára szórjunk apró kavicsokat, vagy cseréptörmeléket, hogy a pangó vizet elvezesse.




A palánták

Mindig ügyeljünk arra, hogy fejlett palántákat vegyünk. Ez ugyanis garanciája a gyors növekedésnek. Itt van néhány összeállítás, amelyek igazán feldobják erkélyünket:





Virágpompa

Ültessünk néhány tő margarétát, és néhány tő aprófejű petúniát egy ládába. Ez a variáció kizárólag napos helyen él meg. A palántákat ne ültessük túl közel egymáshoz, mivel gyorsan bokrosodnak, és elnyomják egymást. Nagyon hálásak, ha naponta öntözzük, és sűrűn tápoldatozzuk őket.



Futó csodák

Ültessünk 5-6 tő futó petúniát egy ládába. Többet nem tanácsos, mert a növény bokrosodni, futni kezd, így a tövek elnyomják egymást. Ez a virág inkább a félárnyékot kedveli, de megél a napos helyen is. Az öntözővízbe mindennap tegyünk tápoldatot. Ez számára elengedhetetlen.



Muskátli „kert”

Vegyünk több cserepet, vagy balkonládát, és ültessünk bele néhány tő muskátlit. Futó muskátlit is vásárolhatunk, de ha együtt szeretnénk élvezni a színes csodát, akkor a futót mindig alul helyezzük el, majd felette az anyatövet. A muskátli esetében fontos, hogy az elszáradt virágokat eltávolítsuk, így gyorsabban nyílnak az újak. A láda aljára a vízelvezető réteg és a föld közé, jó nedvszívó anyagot tegyünk, így a gyökerek állandóan nedvesek maradnak.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL