KÖZÉRZET

Amikor jön a hideg

Szerző:
Szabó Anna
Újra eljött az ősz. Előkerülnek a kabátok, a fák lassan elhullajtják leveleiket. Az évnek ezen részében szervezetünk erős igénybevételnek van kitéve. A nappalok és éjszakák között igen nagy a hőmérsékletkülönbség. A baktériumoknak, vírusoknak kedvez ez az időjárás. Ilyenkor gyakoriak a megfázások. Ám ez kivédhető, ha erősítjük immunrendszerünket.

 

Hogyan védhetjük magunkat a betegségekkel szemben?

• Öltözzünk rétegesen!
• Mossunk kezet rendszeresen!
• Igyunk gyógyteákat!
• Együnk elegendő mennyiségű gyümölcsöt, zöldséget!

Sokan úgy vélik a leghatásosabb módszert a különféle kapszulák és tabletták jelentik, holott szervezetünk számára a legmegfelelőbb a vitaminok és ásványi anyagok természetes formában történő bevitele; főleg, ha rendszeresen tápláljuk testünket nyers zöldségekkel és gyümölcsökkel. Persze mai rohanó világunkban nem is olyan egyszerű naponta három, ideális esetben négy alkalommal egészségesen, azaz zöldségekben és/vagy gyümölcsökben gazdagon étkezni. Erre is van egyszerű, gyors és praktikus megoldás, méghozzá olyan, ami nemcsak egészséges, hanem még ízletes is. Csak le kell préselni és már lehet is fogyasztani!

Bizonyított tény, a gyümölcsök és zöldségek folyékony formában nagyon gyorsan szívódnak fel, ezért szinte azonnal növelik testünk védekező erejét. Az éltető levek otthoni előállításához használjunk úgynevezett „lassú" zöldség- és gyümölcspréseket. Így nemcsak egészséges, de rendkívül finom italokkal kedveskedhetünk családunknak.

Íme, néhány kipróbált recept, melyeket a gyerekek is szívesen fogyasztanak

Zöld varázs: 4 db hámozott kivi, 2 marék spenót, 2 db körte

Folyékony rubint: 2 db közepes cékla levelével együtt, 2 db sárgarépa, 10 dkg áfonya

Téli varázs: ½ kg meghámozott, kimagozott sütőtök, 2 db hámozott narancs, pici gyömbérdarab

A fenti hozzávalókat cikkekre vágva valamelyik SANA zöldség- és gyümölcsprésbe adagoljuk, a kipréselt friss levet jóízűen elfogyasztjuk.

Egészségünkre!

www.eujuicers.hu

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL