UTAZÁS

Kánikula, csobogás aktívan

Szerző:
Szabó Anna
Ezt a hőséget talán nem is lehet másképp átvészelni, csak valamilyen vízparton. A legismertebb helyek persze csordulásig megtelnek ilyenkor, ezért nem biztos, hogy a legjobb megoldás rögtön a legközelebbi strandot megcélozni. Összegyűjtöttünk hát néhány lehetőséget a vizek imádóinak.

Az aktív időtöltést igénylőinek!

A wakeboard

Ha még sosem hallottál róla, úgy képzeld el, mintha snowboardoznál a vízen. A megfelelő felszerelésben persze, amit akár a helyszínen is bérelhetsz kb. 1500 forintért óránként. Kezdetben talán elég is, amíg kialakul, vajon szerelem lesz-e vagy megmarad a kísérletezés. Ha saját "zsírúj" felszerelést szeretnél, mélyen a zsebedbe kell nyúlni, hiszen 100ezer forintnál kezdődnek az igazi wakeboard együttesek, ezért talán jobban jársz, ha inkább használt kötést, deszkát és ruhát szerzel be magadnak. Ne feledd a kesztyűt se! Ha megvan a cucc, nagyjából már három nap alatt elsajátítható a technika. Természetesen a helyszíneken kérheted az oktatást is.

A legismertebb wakeboard pálya Dunaharasztin található, de Siófokon, Balatonfüreden és Győrben is felpattanhatsz a deszkára.


Hol boardozhatsz Magyarországon?

 

  Vonyarcvashegy – Keszthelyi-öböl

  Hejőkeresztúr - Borsod megye


Kapcsolódó oldalak:

Ezen a honlapon rögtön láthatsz egy kis bemutatót a profi deszkásoktól:  Wake it up! »

Minden, ami wakeboard »

Wakeboard dosszié, aktuális hírek »


Szörfölj!

Ne hidd, hogy csak a férfiak sportja! Ha elég vagány csaj vagy, és szereted az extrém mozgásformákat, a windsurf neked való! Akár a Velencei-tavon, akár a Balatonon teszed próbára képességeidet a vízi közlekedés szabályainak betartása mellett óriási élményben lehet részed.


Hová mehetsz kezdőként? Szörfiskolák Balatonon:


· Balatonfenyves (Kite- és Windsurf Iskola)

· Siófok (Surfstation és a Gradus Szörf Klub)

· Balatongyörök (Holidaysport Sportcentrum)

· Balatonkenese (Balatonfői Yacht Club - Jedisurf Tábor)

· Siófokon a Surfbeachen (Magyarország legrégebbi iskolája a Kiteline Kitesurf és Szörfiskola)

· Vonyarcvashegy (Sharky Vízi sport Iskola )



Kapcsolódó oldalak:

Víz.lap.hu »

Surfsuli »

Windsurfing.hu »


Motorzás a vízen

„Vad motorosok” figyelem! Ha nem is a legolcsóbb sportok egyike, mégis feledhetetlen élményt nyújt! Éljen az adrenalin! Sokan Abádszalókra esküsznek bár a 10 perc/ ötezer forint elég soknak tűnik, a közelben található szabad strandon eltöltheted a fennmaradó időt. Szigetszentmiklós, Dunaharaszti és a Tisza-tó is kiváló teret biztosít a sport szerelmeseinek. Bár az első alkalommal várhatóan remegni fog majd a kezed, akár egy quadozás után, de megéri ennyi áldozatot vállalni. Különösebb vízi jártasság nem szükséges, bár hivatalosan 4 kW fölötti motorteljesítményű vízi sporteszköz vezetéséhez Sport és kedvtelési célú kishajóvezetői engedély kell a jet-ski használatához. Ennek hiányában is megoldható a vízi-motorozás a kijelölt helyeken, például Abádszalókon. Ha betartod a szabályokat és kordában tudod tartani a „lovaidat”, vissza nem térő élményben lehet részed!

Kapcsolódó oldalak:

Jet-ski.lap.hu »

Magyar Jet-Ski szövetség »


Dagaszd a vitorlát!

Egyik kedves barátom sütötte el nemrég ezt a frenetikus poént:
"- Milyen vízi betegséged van?
- Vitor-láz..."

Félretéve a bárgyú vicceket, a Sailing, vagyis a vitorlázás nem csak sport, hanem egy életstílus. A hazai vizeken történő élmény a tengeri vitorlázással ugyan összehasonlíthatatlan, de ha már belföldön maradunk, válasszuk a Balatont! Mitől lesz egy hajó vitorláshajó? A leggyakoribb vitorlásokat „egytestűeknek” hívják. Létezik még a „kéttestű” (katamarán) és a „többtestű” (trimarán) típus. A Balatonon inkább egytestűekkel találkozhatunk, ugyanis a többi fajta leginkább tengeri vitorlázásra alkalmas. Vitorlázni lehet csapatban, vagy magányosan, mindenesetre ez az a sport ami igazi kihívást jelent, hiszen nem lehet csak úgy ripsz-ropsz nekikezdeni. Megtanulni viszont sosem késő, és a tudás birtokában a természethez is sokkal közelebb kerülhetsz. Érezz, láss, tanulj és vitorlázz!

Kapcsolódó oldalak:

Vitorlázás.hu »

Vitorlás Iskolák Magyarországon »



Túra a víz alatt

Búvárkodni Magyarországon? Miért ne? És ha már itthon megtanultad, sokkal bátrabb lehetsz külföldön is. Búvárkodni sokféle helyen lehet, ahol víz található. Kezdve a barlangoktól a nyílt vizekig, mind-mind más élményt nyújt. Mindenek előtt nagyon óvatosnak kell lenni, ezért semmiképp se kísérletezz megfelelő oktató nélkül. Sajnos gyakran hallani búvárbalesetekről, de azért ez ne riasszon el attól, hogy belekóstolj ebbe a különleges víz alatti felfedezőútba.

Jaques- Yves Cousteau:
„Aki sokat merül, többé nem tud úgy viselkedni a mindennapi életben, mint mások. A búvároknak az a titkuk, hogy megismertek egy másik életformát.”

vároktatások:

Pingvinbúvárok »

Pingvinbúvárok »

Búvártanoda »

Búvár.lap.hu »

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL