SZÉPSÉG

...hogy te legyél a legszebb az esti bulin

Szerző:
Szabó Anna
Egy rossz smink elrejti a nő igazi értékét – az egyéniségét. Vannak a szépítkezés művészetének olyan állandó szabályai, amelyeket – a sikeres smink érdekében – mindenkinek szem előtt kell tartania.
A legfontosabb teendők

Eltakarni az arcon lévő zavaró szépséghibákat, kihangsúlyozni azt, ami előnyös, méltó keretet adni a szem szépségének, rúzzsal kiemelni és nem korrigálni a száj vonalát, megformálni az egyéniségünkhöz illő szemöldökívet.
Az alkalom előtt ajánlatos arcbőrünket előkészíteni néhány napi szépségdiétával, bőrtápláló pakolásokkal, a szokásosnál több pihenéssel, mert a díszítő kozmetikumok a szép bőrön érvényesülnek a legjobban. A jól ápolt, pihent bőrön ugyanis „élnek” a színek.


Hatásos előkészítő pakolás buli előtt

Egy tojássárgáját keverjünk össze egy evőkanál tejszínnel és egy evőkanál gyümölcslével (alma, narancs, vagy nyers burgonya leve), esetleg banánpéppel. A pakolást a letisztított bőrre vigyük fel, tíz-tizenöt perc múlva langyos, majd hideg vízzel mossuk le, és a szokásos krémmel kenjük be az arcot és a nyakat.


A színárnyalat kiválasztása

Nagy gonddal kell kiválasztani a sminkhez szükséges színárnyalatokat. A színeknek harmonizálnia kell a szem, az arcbőr, a haj és a ruha színével.

Ha hajunk hamvasszőke, a szemünk barna, vagy zöld, akkor bézs alapozót, a bőrnél egy árnyalattal sötétebb púdert, őszibarackszín arcpírt, halvány rózsaszín ajakrúzst ajánlatos használni.



Világosszőke hajhoz, kék, vagy zöld szemszínhez világos rózsaszín alapozó, bézs púder, mandarinszínű arcpír, rózsapiros ajakrúzs illik.





Barna hajhoz és zöld szemhez bézs alapozót, valamivel sötétebb púdert, korallpiros ajakrúzst használjunk.






Ha barna a hajunk, és sötét a szemünk, világos bézs alapozót és púdert, rozsdavörös a cseresznyepiros ajakrúzst használjunk.





Fekete hajhoz és sötét szemhez az arcbőrrel egyszínű alapozót, ugyanolyan púdert, halványrózsaszín arcpírt, rózsaszín ajakrúzst válasszunk.






Az alkalmi szépítkezés első teendője

Fürödjünk meg kellemes hőfokú vízben. Fürdés közben tegyük fel az arcot néhány órára kisimító pakolást: egy tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verünk, és 10 percre felkenjük. Fürdés után néhány percre pihenjünk le, lábunkat helyezzük kissé magasabbra, igyekezzünk teljesen kikapcsolódni.



A második teendőnk – az alapozás

Pihenés után az arc alkalmi színezését jól megvilágított tükör előtt, lehetőleg ülve végezzük. Először a folyékony alapozót vigyük fel a bőrre, apró pettyekben osszuk szét az arcon, a nyakon, és gondosan dolgozzuk el. Ha az arc alaki hibáját akarjuk korrigálni, úgy egy sötétebb és egy világosabb árnyaltú alapozó krémre van szükségünk. A világos szín kiemeli, a sötétebb tompítja a részleteket. Ha például túl hosszúkás az arcunk, a homlokot és az állat sötétebb, az arc többi részét pedig világosabb alapozóval kenjük be. Ügyeljünk a kontúrok tökéletes eldolgozására. Ugyanígy lehet az arc többi alaki hibáit is javítani.


Harmadik teendő – az arc színezése

A festés akkor sikeres, ha természetesnek hat az arcpír. Utána púderrel hamvasítjuk az arcot, nyakat, dekoltázst. Ezután a szem szépségét emeljük ki a ruha színéhez illő szemhéjfestékkel. Végül az ajkakat színezzük meg. Bulira bátran használhatunk élénkebb, merészebb színeket. Jól érvényesül az arany és az ezüst is.


Végül…

Nézzünk bele még egyszer a tükörbe, és ha elégedettek vagyunk, vidáman mosolyogva induljunk szórakozni. A mosoly a nő leghatásosabb természetes szépítőszere.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL