REJTÉLY-MISZTIKA

Egy angyal mentette meg a biciklist a halálos autóbalesettől

Szerző:
Szabó Anna
A felvétel ugyan 2012-es, de tavaly nyáron tették csak elérhetővé, és azonnal nagy sikernek örvendett. Több millióan osztották meg azt a kínai biztonsági kamera felvételt, amelyen jól látszik, hogy egy árnyékszerű alak megment egy riksást a halálra gázolástól. Vajon hihetünk a szemünknek és a férfit az őrangyala mentette meg? Vagy csupán egy jól sikerült manipulált felvétel?

Hogy mit is láthatunk a felvételen? Nem is olyan könnyű megmondani… de a felvétel tavaly fénysebességgel terjed el a közösségi médiában, amely látszólag minden jel szerint bizonyítja az angyalok létezését.

Egy kínai város biztonsági kamerája rögzítette, amint egy biciklist egy gyorsan elsuhanó árnyékszerű alak – szinte csak villanás – egy szempillantás alatt megment attól, hogy halálra gázolja az elszáguldó kamion. Majd egyik pillanatról a másikra át teleportálta föntebb az út legszélső sávjába, majd ott hagyta és elsétált, a kerékpáros pedig döbbente ült le az út szélére.

Hogy mit láthatunk? A kérdés jó. A felvétel többször és fokozatosan egyre lassabban tekinthető meg a videóban, így látni fogjuk a rejtélyes alakot, aki megmenti a férfit. Viszont az is látható, hogy egy kissé pixelesen, darabosan érkezik a biciklis a képbe és a teleportálás után egy sötét paca, árnyékvolt marad utánuk, ami akár lehetne ténylegesen a teleportálás következménye is (vagy a rosszul vágott képeké). Illetve a lassításban fogjuk látni, hogy a bizonyos megmentői kezei világítanak.

Nehéz dönteni, de tutifixen sem cáfolni, sem bizonyítani nem lehet a felvétel eredetiségét, de az biztos, hogy az angyaloknak jó kis reklám, akár ügyes vágást láthatunk akár a valóságot. De videó ide vagy oda, miért ne hihetnénk a csodákban vagy az őrangyalokban?

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL