PASISZEMMEL

Pasiparák - Őszinte beismerés pasiszemmel

Szerző:
Szabó Anna
Lányok, hölgyek, csajok figyelem! Jó, ha tudjátok, hogy mi pasik néha félünk tőletek. Egyenesen berezelünk, ha úgy tapasztaljuk, hogy a megszokottnál csinosabbak, szexisebbek vagytok, pláne ha ehhez még a megszokottnál jobb anyagi helyzet is társul!

Hölgyeim, túlzott elvárásokat támasztotok magatokkal szemben!

Minden nő elégedetlen magával (ne gondoljátok, hogy mi, pasik nem így vagyunk néha saját magunkkal szemben). Azt hiszitek, csak akkor kerülhettek a jó pasik horizontjára, ha hosszú hajat növesztetek (vagy rakattok fel), műkörmöt csináltattok és legalább 85 C-s melltartót hordotok. A média pedig természetesen minderre alaposan rá is segít. Lépten-nyomon bombázzák a nőket a tökéletességet bemutató kampányok, a makulátlanul tiszta arcbőr, a narancsbőrmentes, gumi-szerű combok, no meg a felesleg nélkül ugráló húszévesek, akik ránctalanító krémet reklámoznak. Így nem csoda, ha óriási elvárásokat támasztotok magatokkal szemben. De van ennél rosszabb is: mindez hiába. Mi férfiak ugyanis nem mindig merünk közeledni a nagyon szép, már-már tökéletes nőkhöz.

A szexi bombázó nekünk nem feleség!

Egy valamirevaló átlagos férfi - az, aki kedvéért végigfogyózzátok legszebb éveiteket – kerüli a tökéletesnek látszó nőket. Feleségnek, állandó partnernek pedig direkt másmilyent választunk. Olyat, aki könnyebben beleolvad a környezetbe, aki miatt nem kell parázni, hogy az első utcasarkon leszólítják. Aki mellett nem kell egész nap kockás férfihasat szimulálni, vagy magasabbnak tűnni különféle trükkökkel.

Az előítéletekről nem is beszélve. Úgy tartják, egy átlagon felüli csinos nő nem lehet okos, nem érdeklődhet semmi iránt - kivéve a fodrász, masszőr, manikűrös időbeosztását -, akinek nyilván nincs ideje arra, hogy elolvasson egy könyvet, hiszen egész nap a konditeremben izzad, hogy még formásabb legyen a vádlija. Olyan, pedig, hogy valaki szerencsés géneket örökölt, egyszerűen nincsen. Mi ebből a tanulság?

Túl szép, hogy igaz legyen?

Nem, kedveseim, nem általánosítok, mert ez sajnos igaz. Ha szép vagy, nesze neked, máris rád ragasztják a buta jelzőt. Még megszólalnod sem kell. Elég, ha fel mersz venni egy testedből picivel többet mutató ruhadarabot, és megtörténik a visszafordíthatatlan ördögi kör: jó csaj lettél. Ergo: buta vagy. Ha nem vagy buta és még jó csaj is vagy? Akkor az már túlzás, bizonyára nem fogsz leállni akárkivel. Ergo: túl magasak az elvárásaid egy férfi felé. Nem érdekes, hogy valójában megelégszel egy figyelmes, kedves, ápolt és lehetőleg 150 centi fölé nőtt egyeddel, ezt úgysem fogják neked elhinni. Ergo: hoppon maradsz, vagy még idő előtt szakítunk veled, mert túl szép vagy ahhoz, hogy igaz légy.

A legtöbb pasi azzal kompenzálja kisebbségi érzését, hogy minden áron okosabbnak próbál mutatkozni, vagy hülyébbnek beállítani a nőt, aki egy kategóriával (szerinte) fölötte áll. És ha szerencséje van, sikerül is neki, mert sajnos nem vagytok csordultig önbizalommal, és amint kaptok egy negatív visszajelzést, összeomlotok, mint egy kártyavár.

Mit tesz ilyenkor a pasi?

Örül, hogy már megint neki volt igaza, mert szép és értelmes nő nem létezik. Semmi kedve komolyan venni egy „szőke bombázót", jó lesz a szomszéd csecsemőkora óta ismert lánya is! Azt legalább nem akarják levadászni a kezéről, és neki talán sosem lesz jobb kocsija, mint neki.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL