2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Liza, a rókatündér - Avagy rókaszellemek a valóságban

Karikás Anikó

Az idei év egyik legjobban várt hazai mozi premierét a Liza a rókatündér tudhatja magáénak. A filmben a csinos és kedves Liza a japán nagykövet feleségét gondozza, miközben zűrös szerelmi életében a férfiak hullanak körülötte, mint a legyek. Vajon kik is a rókaszellemek és mik is ők valójában?

A rókaszellemek a Japán mitológia jellegzetes teremtményei

A filmmel ellentétben, a valóságban főleg csínytevéseikről hírhedtek. Az emberek tartottak tőlük, mert ezek az alattomos viccek akár halállal is végződhettek a szerencsétlen áldozat számára. Érdekes, hogy a japán mitológia legnagyobb részében szerzetesek – főleg buddhista – a főszereplők, és szinte minden történetben felbukkan legalább egy szerzetes – jó vagy rossz, az változó. Mégis, a rókaszellemek inkább a világi embereket szemelték ki, szerzeteseket a legritkábban. Ennek fő oka talán az lehet, hogy egy szerzetes tudta, mik azok a szertartások, amikkel el lehet űzni őket.

 

A férfiak még a mai napig óvatosak, ha este egy magányos, elhagyatott hölgybe botlanak – na nem hivatásos hölgyre kell gondolni –, mert a rókaszellemek előszeretettel csapták be így a szerelemre vágyó, unatkozó és olykor buta férfiakat.

Ugyanakkor a róka szellemek nem mindig negatív szereplők

Sokszor hírvivőként jelennek meg, akit a Japán Inari istennel hoznak összefüggésbe. Ilyenkor általában álmokon keresztül, vagy átmenetileg megszállt személyek segítségével juttatják célba üzenetüket.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mi vár rád a zodiákus ciklus második felében? - Megmondja a személyes éved száma

Mi vár rád a zodiákus ciklus második felében? - Megmondja a személyes éved száma

Szeptember az a hónap, amikor a 12 zodiákus feléhez érkezünk, és erőteljesen uralkodik a 9-es szám vibrációja. A számmisztika szerint ez az egyetlen hónap, amikor fokozottak az energiáink. Igen ám, de mi történik ezt követően? Hiszen ha a zodiákust vesszük alapul, még csak a ciklus felénél járunk. Tudd meg, mi vár rád a ciklus második felében!

Tovább »
Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

A Torony az anyagiasságot, ez ego által irányított gondolkodásmódot vagy helytelen meggyőződést, kapcsolatot, életmódot jelképezi. Egy szellemi megvilágosodással járó esemény van kilátásban, amely romba dönti a hamis gondolatokat, hitrendszereket és szokásokat.

Tovább »
A vasárnapi nap angyalüzenete

A vasárnapi nap angyalüzenete

Ez most a tanulás és az információgyűjtés ideje. Élvezd, hogy diák vagy, mert a jövőben a tudásodat tettekben fogod kamatoztatni.

Tovább »

Kalkulátor

Aloe Vera, a gyógyító csoda

Az aloe vera jótékony hatásait már több évtizede ismeri a szakirodalom, de még mindig nem olyan népszerű, mint gondolnánk.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép