2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Liza, a rókatündér - Avagy rókaszellemek a valóságban

Karikás Anikó

Az idei év egyik legjobban várt hazai mozi premierét a Liza a rókatündér tudhatja magáénak. A filmben a csinos és kedves Liza a japán nagykövet feleségét gondozza, miközben zűrös szerelmi életében a férfiak hullanak körülötte, mint a legyek. Vajon kik is a rókaszellemek és mik is ők valójában?

A rókaszellemek a Japán mitológia jellegzetes teremtményei

A filmmel ellentétben, a valóságban főleg csínytevéseikről hírhedtek. Az emberek tartottak tőlük, mert ezek az alattomos viccek akár halállal is végződhettek a szerencsétlen áldozat számára. Érdekes, hogy a japán mitológia legnagyobb részében szerzetesek – főleg buddhista – a főszereplők, és szinte minden történetben felbukkan legalább egy szerzetes – jó vagy rossz, az változó. Mégis, a rókaszellemek inkább a világi embereket szemelték ki, szerzeteseket a legritkábban. Ennek fő oka talán az lehet, hogy egy szerzetes tudta, mik azok a szertartások, amikkel el lehet űzni őket.

 

A férfiak még a mai napig óvatosak, ha este egy magányos, elhagyatott hölgybe botlanak – na nem hivatásos hölgyre kell gondolni –, mert a rókaszellemek előszeretettel csapták be így a szerelemre vágyó, unatkozó és olykor buta férfiakat.

Ugyanakkor a róka szellemek nem mindig negatív szereplők

Sokszor hírvivőként jelennek meg, akit a Japán Inari istennel hoznak összefüggésbe. Ilyenkor általában álmokon keresztül, vagy átmenetileg megszállt személyek segítségével juttatják célba üzenetüket.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

8 módja annak, hogy elfelejtsd a viszonzatlan szerelmet - Felejtsd el, ha nem szeret!

8 módja annak, hogy elfelejtsd a viszonzatlan szerelmet - Felejtsd el, ha nem szeret!

A legszebb dolog beleszeretni valakibe, de csak akkor, ha az érzések viszonzásra találnak. A viszonzatlan szerelem veszélyes betegséggé válhat, ami csökkenti az önbecsülést, és olyan érzést kelt, mintha nem érdemelnénk meg a boldogságot. Ha te is ebben a cipőben jársz, ne aggódj, van rá gyógymód. Ki kell szeretned belőle, hogy újra szabad lélek lehess.

Tovább »
Várnak rád az év egyik legmágikusabb napján, április 30-án Beltane angyalai, hogy segíthessenek!

Várnak rád az év egyik legmágikusabb napján, április 30-án Beltane angyalai, hogy segíthessenek!

Április 30-a éjjelén kezdődik és május elsejéig tart az ősi ír-kelta druida tűzfesztivál, ahol a szerelmet, a termékenységet, az életet, a boldogságot ünnepelik, így akár e tekintetben Te is segítségül hívhatod az angyalokat, akik megadják neked mindazt, amire vágysz! Ne hagyd ki az év egyik legmágikusabb napját, amikor is várnak rád az angyalok, hogy segíthessenek!

Tovább »
Napi Tarot - Szerda

Napi Tarot - Szerda

A Csillag, úgy tetszik, a Mértékletesség testével. Nővérével ellentétben ő nem tartalékol és mérlegel, hanem fenékig kiüríti a kancsóit. Bízik abban, hogy azok újra meg újra megtöltődnek.

Tovább »

Kalkulátor

Wellness otthon

Ha egy kis felfrissülésre vágysz, próbáld ki az Ázsiából érkezett wellness-módszereket. A Távol-Kelet lazító gyakorlataival és fürdőtippjeivel garantáltan elűzheted a stresszt. Válassz, melyikre vágysz éppen?!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tőke Zoltán

Hangterapeuta

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tőke Zoltán

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép