REJTÉLY-MISZTIKA

Liza, a rókatündér - Avagy rókaszellemek a valóságban

Szerző:
Szabó Anna
Az idei év egyik legjobban várt hazai mozi premierét a Liza a rókatündér tudhatja magáénak. A filmben a csinos és kedves Liza a japán nagykövet feleségét gondozza, miközben zűrös szerelmi életében a férfiak hullanak körülötte, mint a legyek. Vajon kik is a rókaszellemek és mik is ők valójában?

A rókaszellemek a Japán mitológia jellegzetes teremtményei

A filmmel ellentétben, a valóságban főleg csínytevéseikről hírhedtek. Az emberek tartottak tőlük, mert ezek az alattomos viccek akár halállal is végződhettek a szerencsétlen áldozat számára. Érdekes, hogy a japán mitológia legnagyobb részében szerzetesek – főleg buddhista – a főszereplők, és szinte minden történetben felbukkan legalább egy szerzetes – jó vagy rossz, az változó. Mégis, a rókaszellemek inkább a világi embereket szemelték ki, szerzeteseket a legritkábban. Ennek fő oka talán az lehet, hogy egy szerzetes tudta, mik azok a szertartások, amikkel el lehet űzni őket.

 

A férfiak még a mai napig óvatosak, ha este egy magányos, elhagyatott hölgybe botlanak – na nem hivatásos hölgyre kell gondolni –, mert a rókaszellemek előszeretettel csapták be így a szerelemre vágyó, unatkozó és olykor buta férfiakat.

Ugyanakkor a róka szellemek nem mindig negatív szereplők

Sokszor hírvivőként jelennek meg, akit a Japán Inari istennel hoznak összefüggésbe. Ilyenkor általában álmokon keresztül, vagy átmenetileg megszállt személyek segítségével juttatják célba üzenetüket.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL