2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Liza, a rókatündér - Avagy rókaszellemek a valóságban

Karikás Anikó

Az idei év egyik legjobban várt hazai mozi premierét a Liza a rókatündér tudhatja magáénak. A filmben a csinos és kedves Liza a japán nagykövet feleségét gondozza, miközben zűrös szerelmi életében a férfiak hullanak körülötte, mint a legyek. Vajon kik is a rókaszellemek és mik is ők valójában?

A rókaszellemek a Japán mitológia jellegzetes teremtményei

A filmmel ellentétben, a valóságban főleg csínytevéseikről hírhedtek. Az emberek tartottak tőlük, mert ezek az alattomos viccek akár halállal is végződhettek a szerencsétlen áldozat számára. Érdekes, hogy a japán mitológia legnagyobb részében szerzetesek – főleg buddhista – a főszereplők, és szinte minden történetben felbukkan legalább egy szerzetes – jó vagy rossz, az változó. Mégis, a rókaszellemek inkább a világi embereket szemelték ki, szerzeteseket a legritkábban. Ennek fő oka talán az lehet, hogy egy szerzetes tudta, mik azok a szertartások, amikkel el lehet űzni őket.

 

A férfiak még a mai napig óvatosak, ha este egy magányos, elhagyatott hölgybe botlanak – na nem hivatásos hölgyre kell gondolni –, mert a rókaszellemek előszeretettel csapták be így a szerelemre vágyó, unatkozó és olykor buta férfiakat.

Ugyanakkor a róka szellemek nem mindig negatív szereplők

Sokszor hírvivőként jelennek meg, akit a Japán Inari istennel hoznak összefüggésbe. Ilyenkor általában álmokon keresztül, vagy átmenetileg megszállt személyek segítségével juttatják célba üzenetüket.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Soha nem is szálltak le a Holdon az amerikaiak? A Bermuda-háromszög valójában egy titkos víz alatti katonai bázis? Az Antarktiszon meg egy még titkosabb ufó vagy náci kolónia él? Azt hihetnéd, hogy ezek mind légből kapott agymenések, de a különböző összeesküvés-elméletek hívei igen szép, majdhogynem meggyőző „bizonyítékokkal” álltak elő… vajon tényleg csak a képzeletük szüleménye vagy erősen súrolják az igazság határát?

Tovább »
Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Engedd meg, hogy ma is gondoskodjunk az egészségedről és a jó kedvedről azáltal, hogy lehetőséget adunk arra, hogy elvégezz egy szórakoztató, de ugyanakkor rendkívül hasznos vizuális tesztet! Igazán könnyű dolgod lesz, csak meg kell figyelned a színes képeket és megmondani milyen számokat látsz rajtuk! Ezáltal te magad is hozzájárulsz a napi sikerélményedhez és a látásod egészségének fenntartásához!

Tovább »
Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Gondoltál már arra, hogy miért is esik egy-egy adott dologra a választásod? Nos, az, amiért egy adott dolog vonz, és amiért vágysz valamire, az mind a tudatalatti miatt van. A tudatalatti felelős ugyanis a választásaidért. Vizsgáld meg az alábbi képeket és válaszd ki azt a szemet, amely leginkább vonz. Miután ezzel megvagy, máris olvashatod a választott szemhez tartozó személyiségelemzést.

Tovább »

Kalkulátor

Aloe Vera, a gyógyító csoda

Az aloe vera jótékony hatásait már több évtizede ismeri a szakirodalom, de még mindig nem olyan népszerű, mint gondolnánk.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Vargyai Györgyi

Spirituális személyiségfejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Vargyai Györgyi

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép