REJTÉLY-MISZTIKA

A legsötétebb és legbűnösebb mágia - Vérmágia

Szerző:
Szabó Anna
Úgy tartják, – köztük maguk a mágiában jártasok is – hogy a vérmágia a fekete mágia legsötétebb és legmagasabb foka, de egyben a leghatásosabb is. De mennyit ér a siker, ha mondjunk a lelkünk üdvössége, más élete vagy más borzalmak árán vesszük? Egyáltalán mit vehetünk vérrel? Szerelmet, életet, akármit. Ám nem biztos, hogy jó üzletet köt az olyan, aki ilyenekbe ártja magát…

Mitől olyan nagy szám a vér?

Mert szükséges az élethez. Életet ad, életerővel van tele.

A régi vallásokban, mint például a görög vagy a római szokás volt az isteneknek vért áldozni a jó szerencse, a bőség, az élet, a termékenység, a boldog házasság, a győzelemért, a biztonságért és sok más dolog reményében. Úgy hitték, hogy az istennek vérre szomjaznak, mivel nekik nincs és ez tűnt a legértékesebbnek. Vagyis úgy hitték, hogy az istenek kegyét és jóindulatát ajándékokkal biztosíthatják, mert csak akkor adnak, ha ők is kapnak valamit. Életerőt.

Az inkáknál és a majáknál is, az emberáldozat tette lehetővé, hogy kapcsolatba kerüljenek az istenekkel, akiket táplálni kellett, hogy fenntartsák a kozmikus rendet, bár a maják csak főleg ünnepekkor vagy szükséges alkalmakkor éltek a vér használatával, ellenben az aztékokkal akik kötelességüknek érezték az áldozatot. A véráldozat nemcsak az önfeláldozás jele volt, mivel egyszerre biztosította a világ körforgásának fenntartását és engesztelte az isteneket.

Manapság is minden felekezetnek a maga kapcsolata vele, például a keresztényeknél: „Ez Krisztus vére". Ami egyenlő a váltságdíjjal, az áldozattal, amiért értünk adott, hogy mi tiszták és bűntelenek lehessünk.

Mennyi is kell belőle?

A mennyiségétől függ a siker. Ha keveset használunk, kisebb a siker, ha sokat, akkor nagyobb. Fel is merül nyomban a kérdés, honnan szerezzünk „ennyi" vért? Mi módon? Egy madár elég? Vagy egy ember?

Ám az igazán nagy szakik, ki tudják ezt a mennyiség kérdést védeni, mivel a vér, a megfelelő szavakkal, rituálékkal, növényekkel és a helyes holdfázissal használva komoly eredményeket lehet elérni.

Kinek a vére szükséges?

Általában a rituálé írja elő. Van, amikor állatoké, – kakas, galamb, bárány, stb. – vagy azé, akire a mágiát szórjuk, de maga a szeánszot végző is hozzáadhatja, ha az övé szükséges. Az a személy, aki a varázslatokkal dolgozik, ceremóniát ad elő vagy bűbájt készít, az hordozza az erőt. Alapból, a mágikus személyek vére pedig mindig hatásosabb, mint a hétköznapi emberé. Illetve, ez egy fajta áldozat is, hiszen így fizeti meg az illető az árát a vágyának, hogy a vérét áldozza.

Mire használhatjuk a vért?

Azok, akik a fekete mágia keretein belül élnek vele, gyakran vásárolnak vele szerelmet. Például a jól ismert menstruációs vérrel érik el, hogy a kiszemeltjük szerelmes legyen beléjük. Ha pedig egyszerre a két fél vérével dolgozunk, mondjuk egy szerelmi kötéshez, akkor bizonyt az egy életre meg is lehet pecsételni, de szörnyű következményei lehetnek az ilyen kötéseknek.

Lehet vele továbbá pénzt és más jellegű anyagi sikereket teremteni.

Aztán meg is lehet valakit vele betegíteni, tönkre tenni, megőrjíteni, sőt, akár az életét is el lehet venni.

Régen állítólag a nekromanták is használták a halottak feltámasztásához.

Bizonyos elementáris lényeg tápláléka is lehet, például démonoké. De vannak olyan kreatúrák, akiket vérrel lehet életre kelteni, mint az élőholtak.

Különböző szerződésekhez. Persze főleg az Ördöggel vagy a démonokkal kötöttel. Mivel visszavonhatatlan kötelékez hordoz.

Akik fehér mágiával foglalkoznak általában nem használnak. De állítólag védelem és gyógyítás céljából megtehetnék. Ugyan erre van ezer másik lehetőség, szóval elvileg nem kellene vérmágiához nyúlniuk...

Miért üthet vissza?

Mert beleavatkozol a természet törvényeibe. Ez a szent életet adó erő nem arra való, hogy alantas dolgokra használd fel. Főleg akkor, ha olyat igézel meg vérrel, aki azt nem akarja, így erőszakosan hatsz a sorsára, a karmájára, aminek te is meg fogod inni a levét.

Arról nem beszélve, hogy az is elég bünti tud lenni, ha a fizika és a biológia elvein belül üt vissza, mivel nem túl egészséges mások vérét szürcsölni – remekül terjedhet így az AIDS meg a többi mesés betegség – és az se éppen guszti, ha életed szerelmének a „koszos" menstruációs véredet adod.

rejtély misztika mágia vérmágia
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL