GASZTRO

Szilvalekváros derelye

Szerző:
Szabó Anna
Ínycsiklandó finomság. Egy tartalmas leves után kiváló desszert. Legyen az gulyásleves vagy húsleves, remek kísérője bármely fogásnak. Szilvalekvár helyett baracklekvárral készítve is nagyon finom.

Szilvalekváros derelye

Hozzávalók:
- 30 dkg finom liszt
- 3 tojás
- 20 dkg szilvalekvár
- 10 dkg vaj
- 12 dkg zsemlemorzsa
Tálaláshoz: fahéjas porcukor



25 deka lisztből, 2 tojásból és egy kevés vízből tésztát gyúrunk, majd letakarva fél órát pihentetjük. A gyúródeszkát liszttel megszórjuk, és a tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk. Az egyik felére 3 centinként lekvárhalmokat teszünk, a kimaradt részeket felvert tojással megkenjük, és a tészta másik felét ráhajtjuk. A tojással megkent tésztaközöket jól lenyomkodjuk, derelyevágóval felszeleteljük, és a tésztabatyukat forró sós vízben megfőzzük. A batyuk amint feljöttek a víz tetejére, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Vajat olvasztunk, melyben zsemlemorzsát aranysárgára pirítunk állandó kevergetés mellett.
A leszűrt derelyéket ebben a morzsában megforgatjuk úgy, hogy a zsemlemorzsa minden oldalát bevonja. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


Elkészítési idő: 50 perc

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL