GYERMEK

Kisfiút vagy kislányt?

Szerző:
Szabó Anna
Sokféle módszert közzétettek már az orvosok annak reményében, hogy a gyermekre vágyók hogyan szülhetnek a számukra áhított nemű gyermeket. Tesztünk segítségével felkészülhetsz pároddal a sikeres gyermekáldásra.

Az ovuláció időpontjának kiszámítása
Rendszeres havi vérzésünk nem elég a termékenységünkhöz. Termékenységünk kulcsa mindenekelőtt ugyanis a tüszőrepedés (ovuláció). Sok nő meg tudja állapítani tüszőrepedésének időpontját. Van aki még érzi is, hogy éppen tüszőrepedése van. Enyhe görcsök formájában, szúró fájdalmat érezhetünk medencetájékunk jobb vagy bal oldalán, menstruációs ciklusunk közepén.


Ha valaki már legalább hat hónapja próbál teherbe esni, nem árt tisztább képet kapnia tüszőrepedése időpontjáról. Erre a legbiztosabb módszer a napi alap-testhőmérséklet mérése.





1.
Legelső lépésként minden reggel ugyanabban az időpontban mérd meg a testhőmérsékleted. Erre a célra teljesen megfelelő a hagyományos lázmérő.

2. Tarts az ágyad mellett egy naptárt vagy határidőnaplót, hogy naponta feljegyezhesd a mért adatokat. Érdemes kérned a kezelőorvosodtól egy speciálisan erre a célra tervezett alaphőmérséklet-táblázatot.

3. A hőmérsékletmérést a menstruációs ciklusod első napján kell elkezdened, tehát vérzésed első napján. Fontos, hogy a mérés előtt teljes nyugalomban legyél. A mérés előtt feküdj nyugodtan az ágyban, semmiképp ne ugorj ki az ágyból. Amint felébredtél, ez legyen az első dolog, melyet nem szabad csinálnod, továbbá nem szabad enned és egy csésze kávét meginnod. Az alap szó szerint ,,a nyugalomban lévő test” hőmérsékletét jelenti.

Ovuláció előtt a női test átlaghőmérséklete 36,5 Celsius-fok. Ovulációkor ez az érték lecsökken, vagy azonos marad.
A tüszőrepedésed után egy vagy két nappal azonban a testhőmérsékleted legalább egy fokkal megemelkedik 37 Celsius-fokra, és azon a szinten marad a menstruációs vérzésed kezdetéig. Az ovulációd tehát egy vagy két nappal a hőmérséklet-emelkedésed előttre tehető.


4. Amint hőmérséklet-növekedést észlelsz, jegyezd fel annak lehetséges okait, pl. kimerültség, betegség vagy alkoholfogyasztás.

5. Legalább három hónapon keresztül legyezd le a mérési eredményeidet, hogy pontos képet kaphass az ovulációd és a fogamzás legideálisabb időpontjáról.

Egy másik egyszerű módszerrel megállapíthatod a termékenységedet:

- Méhnyak nyálkahártyájának ellenőrzése: Mutatóujjunkkal a hüvelybe nyúlva mintát veszünk belőle. Ha az ujjadon maradt nyálka tiszta, vékony, és nyers tojásfehérjéhez hasonló állagú, akkor ez az ösztrogénhormon jelenlétére utal. A teherbe eséshez ez a lehető legjobb előjel.

Számoljátok ki a gyermeketek nemét!

Menstruációd kezdete
Ejakuláció (magömlés)
Ovuláció a 13. napon (hőmérőzés)
NAP
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
lány
fiú

{KIRALYLANY}
A menstruáció kezdetétől számítva a tüszőrepedés a 12-13. napon van.
Nagyon fontos, hogy a két hét alatt semmiféle közeledés nem lehet, mert egy spontán tüszőrepedés mindent elronthat. A ciklus 7-8. napján a párodnak magömlést kell produkálnia saját kezűleg. A 8. naptól kezdd el mérni minden nap a hőmérsékletedet. Amelyik napon 0,2 fokkal magasabb a hőmérsékleted, akkor van a tüszőrepedésed, ha az ezt követő napon szeretkezel a pároddal, akkor fiatok fogan.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL