FOGYÓKÚRA

Új köntösben a hagyományos fogyasztó csodaleves - 1 hét alatt 7 kg mínusz

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne ismerné a régi káposztaleves-diétát, amely már-már az undor határát súrolta. Ez a diéta sokkal változatosabb, hiszen az alaplevest minden nap más kiegészítők teszik változatossá, és nem kell miden étkezésre fogyasztani. Ha betartod, néhány hét alatt észrevétlenül fogynak el felesleges kilóid.

 

A kúra mindössze 7 napos, és mindössze napi 1000 kalóriát viszel be úgy, hogy garantáltan nem fogsz éhezni. Ha úgy érzed, hogy inkább délben vágynál meleg ételre, nyugodtan cseréld fel a vacsorát az ebéddel, hiszen semmiféle szigort nem szab a diéta. Ha napközben éhesnek érzed magad, az alaplevesből – kiegészítők nélkül – bármennyit fogyaszthatsz. Fontos azonban, hogy naponta igyál meg 2 liter ásványvizet, cukor nélküli teát, vagy édesítőszerrel készült üdítő italt. A kávédat is csak édesítőszerrel fogyaszthatod.

Az alapleves

Hozzávalók

- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- ½ fej kelkáposzta
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 25 dkg friss parajlevél
- 1 szál angol zeller, vagy egy kisebb zellergumó
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 teáskanál olaj
- ízlés szerint só, bors.

Elkészítés

Az olajjal kend ki egy nagy teflon lábos alját, és párold üvegesre a kockára vágott hagymát. Add hozzá a feldarabolt zellert, a sárga- és fehérrépát, és a zúzott fokhagymát. Állandó keverés mellett pirítsd 5 percig. Utána add hozzá a paradicsomkonzervet, és a csíkokra felvágott kelkáposztát, és ízesítsd ízlés szerint. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a leveskockákat, és forrald fel. Fedő alatt kis lángon főzd további 10 percig, majd add hozzá a megtisztított parajt, és főzd még két percig. A végén frissen vágott petrezselyemmel szórd meg.

Ez a mennyiség kb. 3-4 napra elegendő, hűtőben áll, de ha gondolod, le is fagyaszthatod.

Heti mintaétrend

1. nap

Reggeli: 2 dl zsírszegény tejből, 3 dkg cukrozatlan gabonapehelyből és ½ banánból készült müzli
Ebéd: 1 vékony szelet korpás kenyeret kenj meg 1 evőkanál zsírszegény majonézzel, helyezz rá 5 dkg párolt tonhalat vagy pulykamell sonkát, és hintsd meg reszelt sárgarépával, snidlinggel. Borítsd be egy másik szelet korpás kenyérrel – máris kész a szendvics.
Vacsora: 2 tányérnyi alaplevesbe keverj bele 10 dkg csíkokra vágott csirkemellet, 2 evőkanál gyorsrizst, 1 teáskanál szójamártást (el is hagyható) és csipetnyi kakukkfüvet. Forrald fel és lassú tűzön addig főzd tovább, amíg a rizs és a hús megpuhul.

2. nap

Reggeli: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret piríts meg mindkét oldalán, majd helyezz rá 1 szelet lapka sajtot, és sütőben, vagy grillezőben olvaszd rá.
Ebéd: 2 vékony szelet magvas rozskenyeret vékonyan kenj meg mustárral, fektess rá 7 dkg felszeletelt grillcsirkét, majd borítsd be salátalevelekkel és paradicsommal.
Vacsora: 2 tányérnyi alaplevesbe keverj bele 10 dkg konzerv csicseriborsót vagy sárgaborsót, 1 teáskanálnyi citromlevet és csipetnyi oregánót. Forrald össze, és szórd meg 2 dkg reszelt feta sajttal.

3. nap

Reggeli: 2 dl zsírszegény tej, natúr joghurt vagy kefir, 2 szelet kétszersülttel vagy piritóssal.
Ebéd: Vásárolj 1 kész hamburgert, amit kígyóuborkával és paradicsommal gazdagíts. Mellé főtt (vagy konverv) kukoricából, fejes salátából, póréhagymából álló salátát fogyassz, ecetes-zöldfűszeres vagy joghurtos öntettel.
Vacsora: 2 tányér alaplevest 5 dkg főtt lencsével, karikára vágott főtt burgonyával gazdagíts, ízesítsd curryval és forrald össze.

4. nap

Reggeli: 1 natúr joghurt, 1 teljes kiőrlésű kifli
Ebéd: 1 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenj meg 2 dkg friss sajttal, vagy natúr krémsajttal, rakd ki paradicsomkarikákkal, és szórd meg sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel. Borítsd be egy másik szelet kenyérrel – máris kész a szendvics.
Vacsora: 1 tányér alapleves, 1 szelet grillezett csirkemell salátával

5. nap

Reggeli: 10 dkg sovány tehéntúró, 1,5 dl kefir
Ebéd: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenj meg mustárral, fektess rá 1-1 vékony szelet pulykasonkát, és hagymakarikákkal díszítsd.
Vacsora: 2 tányérnyi alaplevesben melegíts fel 10 dkg kukoricát és csípős pirospaprikával fűszerezd. Mellé 8 db tortillachipset fogyassz.

6. nap

Reggeli: 2 dl frissen facsart gyümölcslé, 1 szelet – kevés vajjal megkent – pirítós
Ebéd: 1 pitát tölts meg apróra vágott olajbogyóval, reszelt kígyóuborkával, kockára vágott friss paradicsommal és morzsolt sajttal.
Vacsora: 2 tányérnyi alaplevesben melegíts fel 10 dkg csíkokra vágott pulykamell sonkát, és szórd meg 5 dkg reszelt sajttal. ½ magvas zsemlével fogyaszd.

7. nap

Reggeli: 2 kemény tojás, 1 pohár kefir
Ebéd: 1 nagy burgonyát héjában, sütőben süss meg. Hámozd meg, öntsd le paradicsommártással, és szórd meg 5 dkg reszelt sajttal. Snidlinges-joghurtos sárgarépa-salátával körítsd.
Vacsora: 2 tányérnyi alaplevesben melegíts fel 2 dkg főtt rizst, és 2 db karikákra vágott virslit. Utána fogyassz 10 dkg idénygyümölcsöt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL