LELKIPATIKA

Hogyan határozza meg a karma az életünket?

Szerző:
Szabó Anna
Mi a karma? A karma nem más, mint ok-okozat, pontosabban az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása, törvénye. A karma fogalma szerepel az ősi hindu, taoista, buddhista tanításokban és szerepel a modern világszemléletek ismeretanyagában is.

A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben cselekedet, tett, mű, az előző, a mostani és a következő pillanat folyamata. Törvényszerűsége lehetővé teszi számunkra, hogy kézbe vegyük életünk irányítását. Ha mi döntjük el, hogy milyen gondolataink, szavaink, cselekedeteink legyenek, akkor mi alakítjuk az életünket, a jövőnket.

 

Világunkban létezik az ok-okozat törvénye, azaz oka következménye is van annak, hogy itt vagyunk. Létezésünk egy folyama. A halállal nincs vége az életünknek... Aki a karma törvényét nem ismeri fel, folyamatosan „el van tévedve" az életben, folyamatosan tévedésben él, ő a lámpa alatt keresgélő...

A karmikus "magvak" beérése elkerülhetetlen, ezek a következők

1. Köztes lét élményei
2. Milyen családban, milyen genetikával születünk
3. Hol születünk meg helyileg a Földön
4. Milyen tudati tendenciával születünk.

Életünk e négy pont által meghatározott eseményei törvényszerűen bekövetkeznek, de hogy mit kezdünk ezekkel ebben a pillanatban, az mindig rajtunk múlik. Jól véssük az agyunkba a következő mondást: „Ha szeretnéd tudni a múltadat, nézd jelen önmagad, ha szeretnéd tudni a jövődet, nézd jelen gondolataidat, szavaidat, tetteidet!"

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL