DIVAT

Péntárca kímélő divat

Szerző:
Szabó Anna
Az örökös probléma: mit vegyek fel? Baromira tetszik a legújabb Chanel kollekció, de a lakáshiteled mellett legfeljebb csak álmodban engedheted meg magadnak? Az sem gond, ha antitalentum vagy a szabás-varrásban, most megmutatunk néhány leleményes trükköt!
„Méregdrágát olcsóért?”

Természetesen nem mondok újat, ha figyelmedbe ajánlom az outletek és turkálók széles választékát, hiszen többször is írtunk már arról, milyen remek darabokat tudunk beszerezni a megfelelő helyeken potom összegekért. Minden esetre álljon itt újra a remek lista, hogy ne feledd, ínséges időkben is van megoldás: Budapesti turkálók listája itt »

Utálod a gondolatot, hogy mások levetett holmiját vásárold meg? Bár a turikban nagyon sok vadiúj ruhát találhatsz, akkor sincs gond, ha magad szeretnéd levágni a címkét.

Nemrégiben „óriási felfedezést” tettem az egyik pesti Tescoban. A Cherokee, az F&F Florence és a Holiday shop márkák meglepően trendi ruhákat kínálnak elérhető áron. Ráadásul mindezt akár éjnek évadján is megkaparinthatod, ha esetleg szégyelled, hogy a saláta mellé egy topot is betettél a kosárba.

Végre eljött az ideje, hogy ne kelljen többé a kínai piacon beszerzett rossz minőségű, látványos utánzat ruhákban feszítenie azoknak se, akik kisebb büdzséből gazdálkodnak . No persze ez nem új keletű hír, hiszen a Tesco már jó ideje reklámozza új termékeit. Igaz, ami igaz, nem Chanel és nem is Dolce & Gabbana, de egy jó ízlésű divatrajongó számára nem okozhat problémát, hogy ügyesen kombinálja az olcsót a drágával. Úgy tűnik megindul az élethalál harc a kedves fogyasztók kevéske pénze iránt. És mindez már nem csak a ruhaiparban, de a lakberendezésben is felfedezhető!

Lehet, hogy nemsokára felmerül majd a a kérdés: „IKEÁS legyek vagy TESZKÓS??”


A Tesco legtutibb ruhadarabjai:




Mit kell tudni a Cherokee márkáról?

A Kaliforniában született Cherokee márka 1973 óta ismert a divatvilágban. Angliába 2002-ben érkezett meg és az elmúlt harminc évben az egyik legnagyobb nemzetközi márkanévvé nőtte ki magát. A Cherokee termékeit már négyezer üzletben megtalálhatjuk szerte a világon. Kizárólagos forgalmazója Magyarországon a Tesco hipermarket, így Európában már nem csak Nagy-Britannia, Csehország és Lengyelország üzleteiben találkozhatunk a Cherokee márkával.





Szabj-varrj, alakíts!

Kreatívkodjunk egy kicsit! Félre a teszkóval, meg a turkálókkal. Vegyünk elő régi, unott, használaton kívüli ruhákat és nézzük, mit kezdhetünk velük. Borongós, borozgatós barátnőzős partik keretében remek időtöltés lehet!

Régi pólóból: vágd le egy régi, elasztikus fekete póló ujjait, majd körbe a nyak gumis részét. Először is lesz belőle egy szétfarigcsált trikód, de még ebből is kerekíthetsz valamit. A levágott ujjakból vágj egy kis csíkot és a vállpánt váll felső részére kösd rá. A mell fölé varrj valami jópofa mintát, vagy tűzz jelvényt, brosstűt. A megmaradt nyakszegő pántot vágd szépen körbe, hogy egyenletesen keskeny lehessen, majd húzd a fejedre fejpántnak.

1.

2.


Régi hosszú szoknyából: ne félj tőle! Vágd csak bátran combközépig érőre. A megmaradt anyagot felhasználhatod sálként, fejkendőként, ha az anyag selyem, végy néhány nagyobb lyukú gyöngyöt és húzz néhányat keresztül rajta. Ezután kösd a csuklódra.

Megunt farmernadrág: a jó öreg tipp. Vágd le a szárait és hagyd rojolódni!


Ajánlott hosszúságok:

- térdig érő
- popsi alá érő

De ez még nem minden. Ha a hosszúságát nem szeretnéd megváltoztatni, vágj bele néhány lyukat és fűzz át rajtuk csipkét,varrj a nadrágra strasszköveket, gyöngyöket. Nincs is egyedibb a saját készítésű holmiknál!


Elő a csipkével!
Régi függöny, vagy kiselejtezett kombiné? Ess neki ollóval és vágd le a legszebb darabokat! Ezután fogj egy egyszerű trikót, és a csipkedarabokat varrd a trikó egyik vállpántjára. A csipkékből formázhatsz virágot is, majd egy zicherestű segítségével bármelyik ruhádhoz rögzítheted.



Ragaszd csillogósra!
Az egyszerű vietnami papucsodat feldobhatod néhány strasszkővel, flitterrel.


Készíts egyedi lábbelit!
Ez biztos nem jön veled szemben az utcán!

1. végy egy egyszerű vietnami papucsot!
2. Húzd ki a pántját alul
3. fektesd rá a kívánt anyagra (példánkon szőrme szerepel)
4. vágd körbe az anyagot, majd rögzítsd a a papucs talpához!
5-6. fordítsd vissza és fűzd bele az új pántot

Már kész is!

Kreálj saját ékszert!
Szedd össze a régi medálokat, apró ékszereket, és válogasd össze, ami tetszik! Egyszerű szemes nyakláncra egyszerre több medált is felkapcsolhatsz, akárcsak karkötőre. Ha nincsenek megfelelő alkatrészeid, a Kreatív hobbi boltokban kapható gyöngyökkel, kapcsokkal, drótokkal és egyéb kellékekkel izgalmas ékszereket készíthetünk!


Csizmalánc
Mostanában még hűvösek az esték, ezért egyáltalán nem baj, ha csizmát viselsz az esti kiruccanásaidhoz. De hogy ne legyen mindig ugyanolyan a design, köss ékszert a csizmádra!



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL