FOGYÓKÚRA

Villámdiéta joghurttal - 3 nap alatt 2 kg mínusz

Szerző:
Szabó Anna
A joghurtok rendszeres fogyasztása könnyen kapcsolódik az egészséges életmódhoz. Helyreállítja az emésztésedet, jobb lesz a közérzeted, arról nem is beszélve, hogy joghurtdiétánk segítségével könnyen ledobhatsz néhány felesleges kilót.

 

Miért a joghurt?

A joghurt élő baktériumkultúrát tartalmaz, így képes egyensúlyban tartani a bélflórát, megelőzi az esetleges emésztési rendellenességeket, segít lebontani a tápanyagokat és gyorsítja az anyagcserét. Ha rendszeresen fogyasztod, immunrendszered is megerősödik és szervezeted antioxidáns-tartalma is aktivizálódik, így jelentősen csökken a rák és más komoly betegségek kockázata. Kalcium tartalma megakadályozza a csontritkulás kialakulását, emellett pedig nagyon sok B-vitamint és káliumot tartalmaz.

A joghurtdiéta

Ezzel a diétával akár egy hétvége alatt ledobhatsz 2-3 kg-t. Ne feledkezz meg azonban a rendszeres folyadék bevitelről. Igyál meg naponta legalább 2 liter folyadékot, ami lehetőleg szénsavmentes ásványvíz vagy gyógytea legyen. Csak natúr joghurtot fogyassz, igyekezz elkerülni az édesített, ízesített fajtákat. A natúr joghurtok nemcsak önmagukban fogyaszthatók, hanem főzelékek, salátaöntetek és desszertek is készíthetők belőle.

3 napos mintaétrend

1. nap


Reggeli: 2 dl natúr joghurt
Tízórai: 2 szelet kétszersült, 1 nagy pohár zöld vagy gyógynövényből készült tea
Ebéd: Joghurtos burgonyaleves
Pirítsd meg egy kevés olajon a felkockázott burgonyát, szórd meg petrezselyemmel, kakukkfűvel és ízlés szerint sózd meg. Engedd fel vízzel, és addig főzd, amíg puha nem lesz. Vegyél ki belőle egy kevés levet és néhány szem krumplit, majd turmixold össze egy pohár natúr joghurttal. Ezzel az eleggyel sűrítsd be a levest.
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: Joghurtos csirkemell póréhagymával
Ízlés szerint fűszerezz be egy szelet csirkemellet, grillezd meg mindkét oldalát, adj hozzá karikára vágott póréhagymát, és párold meg. A végén adj hozzá egy kevés citromlevet, önts rá egy pohár natúr joghurtot és az egészet keverd el egy kis reszelt sajttal.

2. nap


Reggeli: fél citrom leve és héja 2 dl natúr joghurtban elkeverve, ízlés szerint édesítőszerrel ízesítve
Tízórai: 1 müzliszelet, 1 nagy pohár zöld vagy gyógynövényből készült tea
Ebéd: Szilvás joghurt
2 dl natúr joghurtba keverj bele 1 teáskanál szilvalekvárt, 2 friss szilvát felkockázva, 1 teáskanál őrölt pisztáciát és 3 evőkanál zabpelyhet.
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: Rozmaringos burgonya zöldséges joghurtöntettel
Főzz meg héjában 2 közepes nagyságú krumplit. Negyedeld fel, majd 1 teáskanál olívaolajon pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, rozmaringgal. Keverj 1 dl natúr joghurtba egy-egy felkockázott paprikát, paradicsomot, lilahagymát, és öntsd a megpirított burgonya szeletekre.

3. nap


Reggeli: 2 szelet kétszersült, 2 dl natúr joghurt
Tízórai: 1 alma, 1 nagy pohár zöld vagy gyógynövényből készült tea
Ebéd: Joghurtos vegyes saláta
Kedvenc nyerszöldségeidből készíts salátát. 2 dl natúr joghurthoz keverj zöldfűszereket, majd öntsd a salátára.
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: Joghurtos gyümölcskehely
Karikázz fel egy banánt, és adj hozzá 25 dkg bogyós gyümölcsöt. 1 pohár natúr joghurtba tegyél 2 teáskanál zsírszegény tejfölt, ízesítsd folyékony édesítőszerrel, citromlével, majd öntsd a gyümölcsre.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL