SZÉPSÉG

Az ölelő karok ápolása

Szerző:
Szabó Anna
Kissé elhanyagolt téma a kar bőrének ápolása. Pedig nem haszontalan dolog erről beszélni, mert a formás karokat is elcsúfíthatják a különböző szépséghibák. Nyáron – amikor fedetlen karral mászkálunk – különösen fontos a rendszeres bőrápolás.
Egy kis masszázs…

Az esti tisztálkodásnál karjainkat szappanos dörzskesztyűvel vagy nem túlságosan durva szálú kozmetikai kefével, körkörös mozdulattal masszírozzuk meg. A masszázst alulról felfelé, a kézfejtől a váll irányába végezzük. Utána langyos vízzel mossuk le a szappanhabot, majd kevés citromos vízzel öblítsük le karjainkat. Ha megtöröltük, kenjük be testápolóval. Ha könyökünkön érdes a bőr, egy kevés zsíros krémmel kenjük be.



Bőrgríz

A kar szépséghibái közé tartozik az ún. bőrgríz, amely a felkaron szokott jelentkezni. Bőrgríznek tulajdonképpen a faggyútól eltömődött pórusokat nevezzük. Ezektől a szépséghibáktól ajánlatos minél előbb megszabadulni. Ez igen egyszerű eljárással történik.

Fürdés után a még kissé nedves, bőrgrízes részeket csiszoljuk át könnyedén habkővel (illatszer üzletekben kapható). A kezelést óvatosan végezzük, ne súroljuk erősen a bőrt, mert kisebesedhet. Utána öblítsük le a kezelt bőrterületet ecetes vízzel. Egy liter vízhez egy evőkanál ecetet adjunk. A kezelés végén kenjük be bőrnyugtató krémmel a felületet.



A könyök bőre…

A karok gyakori szépséghibája a könyök bőrének szarusodása. Leghatásosabb ellenszere az olajfürdő.

Két kis tálkába öntsünk meleg (nem forró!) babaolajat, és 10 percig áztassuk benne könyökünket. Az eljárást hetente kétszer ismételjük meg. Kb. 6 fürdő utána a legdurvább bőr is megpuhul. Ha gyorsabb hatást akarunk elérni, akkor olajfürdő után ne töröljük le az olajat, hanem kössük be könyökünket. A kötést hagyjuk rajta néhány órán át, hogy az olaj jó mélyen hatoljon a bőrbe.



Egy kis torna…

A kartorna erősíti az izmokat, és segíti a bőr feszességének megőrzését. Minden életszakaszban, de egy bizonyos koron túl különösen fontos a rendszeres kartorna. Ha a karizmokat ugyanis nem dolgoztatjuk meg naponta, a kar bőre laza, ráncos lesz.


A napi kartorna nem igényel sok időt, a lényeg az, hogy mindennap elvégezzük a gyakorlatokat. Például tévénézés közben is van erre lehetőség. Ha nem hanyagoljuk el a karok tornáztatását, ápolását, idős korig megőrizhetjük karjaink fiatalos szépségét.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL