GASZTRO

Mit eszünk ma?

Szerző:
Szabó Anna
Mi sem egyszerűbb ennél! Készítsünk majonézes csirkét, finom idényzöldségekkel. Desszerként pedig hideg tejbenrizst tálaljunk szederrel. Garantáltan nagy sikert aratunk ezzel a menüvel, és gyorsan elkészülünk vele.
Majonézes csirke

A majonéz Franciaországból származik. Néhány ételhez kiválóan illik. Így van ez a majonézes csirke esetében is. Igazi vendégváró finomság, de akár előételnek is remek lehet.


Hozzávalók:

1 kis csirkemell
só, bors
2 zellerszár
idényzöldség (pl. retek, paradicsom)
4 tojás
1 kis fej saláta
ecet, vagy citromlé
néhány csepp olívaolaj



Elkészítés:

1. A csirkemellet kb. 20 percig főzzük sós vízben. Ha kihűlt, kis szeletekre vágjuk.
2. A zellert és a retket apró darabokra vágjuk.
3. 2 tojást keményre főzünk, majd negyedekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk.
4. A majonézhez összekeverjük a tojások sárgáját a sóval és a borssal, majd habosra mixeljük. Hozzáadunk néhány csepp ecetet vagy citromlevet, végül az olívaolajat.
5. Összekeverjük a majonézt, a húst, az idényzöldséget és a zellert. Salátalevéllel, és a főtt tojásgerezdekkel díszítjük.


Tipp: A majonéz csak akkor sikerül jól, ha friss és jó minőségű olajat használunk hozzá. Az olajat folyamatos kevergetés mellett adagoljuk, egészen addig, amíg a mártás krémszerű nem lesz.


Hideg tejberizs szederrel

A tejberizshez szinte minden gyümölcs passzol, ezért ezt a receptet többféle gyümölccsel is elkészíthetjük. Jelenleg szederrel ízesítjük, de mindig az évszaknak megfelelő gyümölcsöt válasszunk.


Hozzávalók:

1 l tej
12 dkg rizs
2-3 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
40 dkg szeder (fagyasztott is lehet)
2,5 dl tejszín



Elkészítés:

1. A tejet felforraljuk, majd beletesszük a rizst. Addig főzzük, amíg egészen puha nem lesz. Hozzákeverjük a cukrot és a sót, majd hagyjuk kihűlni.
2. Közben megmossuk a szedret és megszárítgatjuk. A tejszínhabot felverjük, és hozzákeverjük a rizshez a szederrel együtt.
3. A tejberizst pudingformába töltjük, majd néhány perc elteltével kiborítjuk.
4. A tetejét szederrel díszítjük.






Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL