FOGYÓKÚRA

Reggelizz a plusz kilók ellen!

Szerző:
Szabó Anna
Vedd komolyan az unásig ismételt frázist: igenis a reggeli a legfontosabb étkezés! Persze nem mindegy, mivel kezded a napot. A jól összeállított, tápanyagban gazdag reggeli rituálé segít a fogyásban.

 

Te is abba a típusba tartozol, aki nem éhes reggel? Még fel sem ébredt igazán az emésztő rendszered, máris megdobod egy jó nagy adag kávéval. Ez sajnos az első lépés a gyomorbetegségek felé. Ha még otthon szánsz egy kis időt arra, hogy egyél, jobban indul a napod, és megőrizheted az egészségedet.

Energia mindenáron!

Ahhoz, hogy ne kínszenvedés legyen összeszedni magad a munkahelyeden, energiára van szükséged. Persze kávéval is fedezheted ezt a szükségletedet, de ennek hatása csak ideig-óráig tart. Indítsd be az emésztésedet egy jó kis reggelivel, ez segít a fogyásban is! Ha kihagyod az első étkezést, órákig éhezteted magad. A szervezeted rögtön tartalékoló üzemmódra kapcsol, és amint eljutsz az ebédig, a bevitt kalóriamennyiség egy részét el is tárolja. Egyél többször keveset, hogy biztosítsd a folyamatos ellátást.

Persze az sem mindegy, mit veszel magadhoz a reggeli órákban. Tudjuk, hogy nagyon csábító a vajas kifli, a kakaós csiga, de ne finomított cukrokkal és szénhidrátokkal sokkold az alig-alig magához tért szervezetedet. A natúr joghurt rendkívül jót tesz az emésztésednek, mindenképpen legyen része a reggelidnek, ha lehet zsírszegény formában!

Jó hír!

reggelire bármilyen gyümölcsöt választhatsz még akkor is, ha szigorú diétán vagy, hiszen az ezekből nyert fruktóz mennyiséget a nap folyamán lesz időd energiává alakítani. Ha nem tudsz ellenállni a pékárunak, válassz teljes kiőrlésű, rozs alapú termékeket.

A folyadékpótlásra is figyelj oda, az első kávét inkább a délelőtt folyamán idd meg, mint kora reggel. Ha nagyon nem tudsz felébredni koffein nélkül, igyál fekete vagy zöld teát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL