2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Bűbájos nők, mágikus férfiak - Szerelmi mágiák

Chapette

A mágus szerepét mindig is a férfiakra testálták, a törvényhozás máglyáin viszont többségében nők égtek el. Ha megnézzük a korábbi boszorkányperek statisztikáját, a női nem nagy előnnyel vezet. Mintha csak a nőkbe bújhatott volna bele az ördög…

A tanult mágia mindig is a férfiak privilégiuma volt, valószínűleg azért, mert ők tudtak olvasni. A fennmaradt kéziratok tanúsága szerint a mágia tárgya mindig a nő volt: az elcsábításuk, a megszerzésük, az akaratuk megtörése. Az egyházi és világi hatóság félt a szerelmi mágiától, az egyik legsúlyosabb vád volt, ha kiderült, mivel a testi vágyról úgy tartották, hogy kapcsolatban áll az ördöggel.

A női test veszélyes

Jobban féltek attól, hogy a férfiakat manipulálják. És védték is erényeiket. A teremtés koronáinak roppant kényelmes volt az a magyarázat, hogy a szeretőjük mágikus képességekkel csábította őket a szerelem ösvényeire, tehát a nők áldozataivá váltak. Ugyanis a női test védtelenebb az ördögi kísértésekkel szemben, így a nőkről bármit feltételezhettek. Ezért hitték, hogy csak ők tudnak igazán szerelmi mágiát alkalmazni.

Létezett a negatív szerelmi mágia is

A legfurcsább szerelmi mágia. A szexuális vágy meggyengítése volt a lényeg, a termékenység elvesztése. Előfordult, hogy a falusi javasasszonyok gyógyító tevékenységük során hibáztak, s ha magtalanságot okoztak, bizony rontáspert akasztottak a nyakukba.

A szerelem ölhetett is

A varázslat olykor túllőtt a célon, és a szerelmi bájitalból méregpohár lett. Állítólag így halt meg X. Lajos király is. Boleyn Anna is mágikus hatást gyakorolt egy darabig a feleségskalp-gyűjtő VIII. Henrikre.

Beatrix mágikus intrikája

A negatív mágiát az udvari intrika is használta, ha el akart valakit távolítani az udvartól. Ilyen rontásra hivatkozott például Beatrix, Mátyás király felesége. A királyné nem tudta férjét trónörökössel megajándékozni, ezért azt fundálta ki, hogy elhíreszteli, biztos megrontották. Nem is akárki, maga Mátyás fiának, Corvin Jánosnak az anyja, Borbála. A vádlott Mátyáshoz folyamodott védelemért. Családi veszekedés lett belőle, de Borbálának nem esett bántódása. Beatrix viszont pórul járt a hírkeltés miatt, mert a Mátyást követő Ulászló sem akaródzott egy (meg)rontott nőt feleségül venni.


(Kép forrása: mek.oszk.hu)

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mindent megpróbáltál, de semmi nem segít? - Ezt tedd a fogadra és a fájdalom azonnal elmúlik!

Mindent megpróbáltál, de semmi nem segít? - Ezt tedd a fogadra és a fájdalom azonnal elmúlik!

Egy egyszerű mosollyal sok mindent kifejezhetünk. Megmutatja az élet örömét, a szimpátiát, az őszinteséget, sőt az udvariasságot is. A mosoly önbizalmat és önbecsülést tükröz. Ám a szép mosolyhoz óvnunk kell fogainkat. Valójában, ha a fáj a fogunk, mosolyunk, fájdalmas vicsorgásba torzul. Hogy visszanyerd a mindennapok örömét, megszabadulj a fájdalomtól, fedezz fel egy gyors megoldást!

Tovább »
Ha megoldod ezt a 4 rejtvényt, akkor egy észkombájn vagy

Ha megoldod ezt a 4 rejtvényt, akkor egy észkombájn vagy

Elsőre könnyűnek találhatod ezt a 4 feladatot, de ha komolyabban kezdesz foglalkozni velük, akkor rá fogsz jönni, hogy nem is olyan egyszerűek. Ahhoz, hogy megfejthesd őket, alaposabban szemügyre kell venned a feladványokat és nagy figyelmet fordítani a részletekre. Mert néha egészen apró dolgokon múlik a siker! Ne hagyd, hogy egy kis figyelmetlenség álljon a sikerélményed útjába!

Tovább »
Mit látsz meg először a képen? - Megmutatja rejtett gyengeségedet

Mit látsz meg először a képen? - Megmutatja rejtett gyengeségedet

Személyiségünknek egyaránt vannak erős és gyenge oldalai is. Bár ezt nehéz beismerni, de jó, ha tudjuk, hogy mi is a gyengepontunk. Nem lehetük minden területen kiemelkedők, van, amiben jók vagyunk és van, amiben nem. Van, aki például túlságosan hamar elveszti a türelmét, míg más túl érzelmes.  Nézd meg a képet, és derítsd ki a személyiséged gyenge oldalát.

Tovább »

Kalkulátor

Lakásszín kalkulátor

Otthonod berendezésekor is jó szolgálatot tesz a színtudomány, persze csak ha tudod, hova melyik színt érdemes. Segítségével hosszútávon jobb lesz közérzeted. Ismerd meg tippjeinket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép