2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Bűbájos nők, mágikus férfiak - Szerelmi mágiák

Chapette

A mágus szerepét mindig is a férfiakra testálták, a törvényhozás máglyáin viszont többségében nők égtek el. Ha megnézzük a korábbi boszorkányperek statisztikáját, a női nem nagy előnnyel vezet. Mintha csak a nőkbe bújhatott volna bele az ördög…

A tanult mágia mindig is a férfiak privilégiuma volt, valószínűleg azért, mert ők tudtak olvasni. A fennmaradt kéziratok tanúsága szerint a mágia tárgya mindig a nő volt: az elcsábításuk, a megszerzésük, az akaratuk megtörése. Az egyházi és világi hatóság félt a szerelmi mágiától, az egyik legsúlyosabb vád volt, ha kiderült, mivel a testi vágyról úgy tartották, hogy kapcsolatban áll az ördöggel.

A női test veszélyes

Jobban féltek attól, hogy a férfiakat manipulálják. És védték is erényeiket. A teremtés koronáinak roppant kényelmes volt az a magyarázat, hogy a szeretőjük mágikus képességekkel csábította őket a szerelem ösvényeire, tehát a nők áldozataivá váltak. Ugyanis a női test védtelenebb az ördögi kísértésekkel szemben, így a nőkről bármit feltételezhettek. Ezért hitték, hogy csak ők tudnak igazán szerelmi mágiát alkalmazni.

Létezett a negatív szerelmi mágia is

A legfurcsább szerelmi mágia. A szexuális vágy meggyengítése volt a lényeg, a termékenység elvesztése. Előfordult, hogy a falusi javasasszonyok gyógyító tevékenységük során hibáztak, s ha magtalanságot okoztak, bizony rontáspert akasztottak a nyakukba.

A szerelem ölhetett is

A varázslat olykor túllőtt a célon, és a szerelmi bájitalból méregpohár lett. Állítólag így halt meg X. Lajos király is. Boleyn Anna is mágikus hatást gyakorolt egy darabig a feleségskalp-gyűjtő VIII. Henrikre.

Beatrix mágikus intrikája

A negatív mágiát az udvari intrika is használta, ha el akart valakit távolítani az udvartól. Ilyen rontásra hivatkozott például Beatrix, Mátyás király felesége. A királyné nem tudta férjét trónörökössel megajándékozni, ezért azt fundálta ki, hogy elhíreszteli, biztos megrontották. Nem is akárki, maga Mátyás fiának, Corvin Jánosnak az anyja, Borbála. A vádlott Mátyáshoz folyamodott védelemért. Családi veszekedés lett belőle, de Borbálának nem esett bántódása. Beatrix viszont pórul járt a hírkeltés miatt, mert a Mátyást követő Ulászló sem akaródzott egy (meg)rontott nőt feleségül venni.


(Kép forrása: mek.oszk.hu)

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mi vár rád a zodiákus ciklus második felében? - Megmondja a személyes éved száma

Mi vár rád a zodiákus ciklus második felében? - Megmondja a személyes éved száma

Szeptember az a hónap, amikor a 12 zodiákus feléhez érkezünk, és erőteljesen uralkodik a 9-es szám vibrációja. A számmisztika szerint ez az egyetlen hónap, amikor fokozottak az energiáink. Igen ám, de mi történik ezt követően? Hiszen ha a zodiákust vesszük alapul, még csak a ciklus felénél járunk. Tudd meg, mi vár rád a ciklus második felében!

Tovább »
Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

A Torony az anyagiasságot, ez ego által irányított gondolkodásmódot vagy helytelen meggyőződést, kapcsolatot, életmódot jelképezi. Egy szellemi megvilágosodással járó esemény van kilátásban, amely romba dönti a hamis gondolatokat, hitrendszereket és szokásokat.

Tovább »
A vasárnapi nap angyalüzenete

A vasárnapi nap angyalüzenete

Ez most a tanulás és az információgyűjtés ideje. Élvezd, hogy diák vagy, mert a jövőben a tudásodat tettekben fogod kamatoztatni.

Tovább »

Kalkulátor

A színek ereje

Milyen színek vesznek körül? Milyen színű ételeket fogyasztasz? Ha egy szín túlságosan jelen van életedben, az nagy jelentőséggel bír. Mint ahogy az is, ha az egyik hiányzik belőle. Válaszd ki, melyik az, és tudd meg, mire van szükséged és mit üzen neked.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép