2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Bűbájos nők, mágikus férfiak - Szerelmi mágiák

Chapette

A mágus szerepét mindig is a férfiakra testálták, a törvényhozás máglyáin viszont többségében nők égtek el. Ha megnézzük a korábbi boszorkányperek statisztikáját, a női nem nagy előnnyel vezet. Mintha csak a nőkbe bújhatott volna bele az ördög…

A tanult mágia mindig is a férfiak privilégiuma volt, valószínűleg azért, mert ők tudtak olvasni. A fennmaradt kéziratok tanúsága szerint a mágia tárgya mindig a nő volt: az elcsábításuk, a megszerzésük, az akaratuk megtörése. Az egyházi és világi hatóság félt a szerelmi mágiától, az egyik legsúlyosabb vád volt, ha kiderült, mivel a testi vágyról úgy tartották, hogy kapcsolatban áll az ördöggel.

A női test veszélyes

Jobban féltek attól, hogy a férfiakat manipulálják. És védték is erényeiket. A teremtés koronáinak roppant kényelmes volt az a magyarázat, hogy a szeretőjük mágikus képességekkel csábította őket a szerelem ösvényeire, tehát a nők áldozataivá váltak. Ugyanis a női test védtelenebb az ördögi kísértésekkel szemben, így a nőkről bármit feltételezhettek. Ezért hitték, hogy csak ők tudnak igazán szerelmi mágiát alkalmazni.

Létezett a negatív szerelmi mágia is

A legfurcsább szerelmi mágia. A szexuális vágy meggyengítése volt a lényeg, a termékenység elvesztése. Előfordult, hogy a falusi javasasszonyok gyógyító tevékenységük során hibáztak, s ha magtalanságot okoztak, bizony rontáspert akasztottak a nyakukba.

A szerelem ölhetett is

A varázslat olykor túllőtt a célon, és a szerelmi bájitalból méregpohár lett. Állítólag így halt meg X. Lajos király is. Boleyn Anna is mágikus hatást gyakorolt egy darabig a feleségskalp-gyűjtő VIII. Henrikre.

Beatrix mágikus intrikája

A negatív mágiát az udvari intrika is használta, ha el akart valakit távolítani az udvartól. Ilyen rontásra hivatkozott például Beatrix, Mátyás király felesége. A királyné nem tudta férjét trónörökössel megajándékozni, ezért azt fundálta ki, hogy elhíreszteli, biztos megrontották. Nem is akárki, maga Mátyás fiának, Corvin Jánosnak az anyja, Borbála. A vádlott Mátyáshoz folyamodott védelemért. Családi veszekedés lett belőle, de Borbálának nem esett bántódása. Beatrix viszont pórul járt a hírkeltés miatt, mert a Mátyást követő Ulászló sem akaródzott egy (meg)rontott nőt feleségül venni.


(Kép forrása: mek.oszk.hu)

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Soha nem is szálltak le a Holdon az amerikaiak? A Bermuda-háromszög valójában egy titkos víz alatti katonai bázis? Az Antarktiszon meg egy még titkosabb ufó vagy náci kolónia él? Azt hihetnéd, hogy ezek mind légből kapott agymenések, de a különböző összeesküvés-elméletek hívei igen szép, majdhogynem meggyőző „bizonyítékokkal” álltak elő… vajon tényleg csak a képzeletük szüleménye vagy erősen súrolják az igazság határát?

Tovább »
Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Engedd meg, hogy ma is gondoskodjunk az egészségedről és a jó kedvedről azáltal, hogy lehetőséget adunk arra, hogy elvégezz egy szórakoztató, de ugyanakkor rendkívül hasznos vizuális tesztet! Igazán könnyű dolgod lesz, csak meg kell figyelned a színes képeket és megmondani milyen számokat látsz rajtuk! Ezáltal te magad is hozzájárulsz a napi sikerélményedhez és a látásod egészségének fenntartásához!

Tovább »
Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Gondoltál már arra, hogy miért is esik egy-egy adott dologra a választásod? Nos, az, amiért egy adott dolog vonz, és amiért vágysz valamire, az mind a tudatalatti miatt van. A tudatalatti felelős ugyanis a választásaidért. Vizsgáld meg az alábbi képeket és válaszd ki azt a szemet, amely leginkább vonz. Miután ezzel megvagy, máris olvashatod a választott szemhez tartozó személyiségelemzést.

Tovább »

Kalkulátor

Lakásszín kalkulátor

Otthonod berendezésekor is jó szolgálatot tesz a színtudomány, persze csak ha tudod, hova melyik színt érdemes. Segítségével hosszútávon jobb lesz közérzeted. Ismerd meg tippjeinket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép