SZEX, SZERELEM

Tisztítsd meg a szerelmi életedet és élvezd

Szerző:
Szabó Anna
Akár az a baj, hogy túl odaadó vagy túl önző vagy, akár az, hogy egy egész életnyi érzelmi terhet cipelsz magaddal, a legtöbb nő életében eljön egy olyan időszak, amikor a mérgező elemek hatására a szenvedély teljesen eltűnik. Itt az ideje, hogy megtisztítsd a szerelmi életedet!

Mindannyiunknak vannak rossz szokásai az ágyban, de nem olyan nehéz ezektől megszabadulni, ha felismertük őket. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb problémákat, és azt is leírjuk, hogyan lehet orvosolni őket.

Lustaság vagy önzés

A hosszú ideje tartó kapcsolatoknál ez gyakori. Tudod, hogyan éri el legkönnyebben az orgazmust a kedvesed, ezért a lehető legkevesebbet teszel a cél érdekében. Miért csináld szájjal, ha kézzel ugyanolyan végeredményt tudsz elérni, de kevesebbet kell dolgoznod? Vagy miért pazarold az időt előjátékra, amikor egy pornófilm minden munkát elintéz helyetted? Azonban ha lusta vagy önző szerető vagy, az el kezdheti bomlasztani a kapcsolatodat. És ne csodálkozz, ha a partnered rövid időn belül követni fogja a példádat.

Gondolkozz el azon, hogy miért váltál ennyire önzővé! Azért, mert a párod negatív megjegyzést tett a technikádra, és azt gondoltad, hogy „Akkor menj a fenébe"? Vagy azért, mert azt gondolod, hogy ő úgyis melletted marad, bármit is csinálsz? Szereted egyáltalán életed párját? Ha megtalálod a kiváltó okot, nagyobb lesz az esélyed a megoldásra is.

Persze az is előfordulhat, hogy azért lettél lusta, mert a partnerednek órákig eltart, amíg eléri az orgazmust, miközben te halálra unod magad és elfáradsz. Ha ez a helyzet, akkor próbálj meg közben kicsit csúnyán beszélni, használj síkosítót, amikor kezelésbe veszed a párodat, hogy erőteljesebb legyen számára az érzés, és beszélj vele a szexuális képzelgéseiről, hogy kiderítsd, tehetsz-e valamit annak érdekében, hogy hamarabb elmenjen. Két ember kell ahhoz, hogy a szex jó legyen – és néha tényleg jobb adni, mint kapni.

Terhek cipelése

Terhet cipelni sokféleképpen lehet, kezdve azzal, hogy egy korábbi partneredhez ragaszkodsz gondolatban, akihez senki sem érhet fel szerinted, vagy pedig azzal, hogy nem vagy elégedett a testeddel, vagy a szexuális teljesítményed miatt aggódsz. Ha úgy érzed, hogy gondolatban összehasonlítva a mostani és a régi párodat, az ex nyert, vagy csak egyetlen pózban vagy hajlandó szeretkezni, mert úgy nem látszik a combod/feneked/melled, akkor talán itt az ideje, hogy megszabadulj a lelki terhektől.

Könnyű ragaszkodni a múlthoz, de ha nem engeded el, akkor hogyan élvezhetnéd a jelent? El kell engedned a múltat, és tovább kell lépned. Ha megpróbálsz kiheverni egy szakítást, akkor egy ideig inkább legyél egyedül, ne keress addig mást, amíg túl nem tetted magad az exeden. Csak akkor leszel képes egészséges kapcsolatot kialakítani valakivel, ha belül boldog vagy. Azt se felejtsd el, hogy nem ok nélkül értek véget a korábbi kapcsolataid, és amikor visszatekintesz, könnyű rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélni az akkori dolgokat. Nem számít, mennyire volt csodálatos az, amit az exed a nyelvével csinált, az is ő volt, aki teljesen kiborított, mert soha nem mosogatott el, vagy állandóan a haverjaival lógott.

És végezetül, ha nem vagy elég magabiztos, írj egy listát mindenről, amit jónak találsz magadban, és olvasd fel magadnak minden nap, hogy a pozitív gondolatok beépüljenek a tudatalattidba. Ha abból fakad az önbizalomhiányod, hogy mások negatív megjegyzéseket tettek rád, akkor emlékezz arra, hogy a sértések többet mondanak el arról, aki megsértett, mint amilyen valójában te magad vagy.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL