REJTÉLY-MISZTIKA

Beazonosítás: sikertelen!

Szerző:
Szabó Anna
Szinte nap, mint nap felkerül a világhálóra egy-egy érdekesnek tűnő teremtmény. Persze sokról kiderül, hogy csak egy manipulált felvétel vagy fotó. Bizony szép számmal vannak olyanok is, melyekről bebizonyosodott, hogy eredeti, nem hamísított, mégsem tudják a szakértők, hogy mit is sikerült lencsevégre kapni a szerencséseknek.

Időről időre kivet a tenger magából olyan lényeket, melyeket nem ismerünk, vagy nem tudunk beazonosítani. Esetleg olyan kihaltnak hitt fajok is előkerülnek, amelyek alapjaiban rengetik meg a tudásunkat. 1977-ben egy zoológus fényképezte le ezt az ismeretlen eredetű szörnyet. Új-Zéland közelében, egy japán halászhajó fogta ki a tetemet. A gigász kb. egy hónapja lehelhette ki a lelkét és oszlásnak indult már. Sikerült lemérniük és mintát venni uszonyaiból, valamint 5 db fotó készült róla. 10 méter hosszú volt, 1814 kg-ot nyomott, feje 45 cm, nyaka 1,5 m, 4 uszonya egyenként 1 m volt. A fertőzésveszély miatt a halászok visszadobták a tengerbe.

A tudósok a képek alapján nem tudták beazonosítani, de a belőle vett mintából azt állapították meg, hogy hasonló volt egy hüllőhöz, vagy halhoz - semmiképpen nem lehetett emlős. Végül arra jutottak, hogy egy plesiosaurusról van szó. Magyarul egy tengerben élő dinoszaurusz. Akkor hogy is állunk a dínók kihalásáról szóló tudományos eredményekkel? Vagy egész egyszerűen jobb nem tudni, mi zajlik odalent a mélyben?

Az alábbi fotót, egy parton sétáló nő készítette Spanyolország, villaricosi Luis Siret tengerpartján. Erősen bűzlött és oszlásnak indult a szarvval is büszkélkedhető szörnyünk. Még a szakértők sem tudják hova tenni, de mindenestre elkezdték vizsgálni. Nehezíti munkájukat, hogy erősen előrehaladott a bomlási folyamat. Az emberek szerint valamilyen mitikus lényről lehet szó. Eredményeket eddig nem hoztak nyilvánosságra.

Ezt a denevérre hasonlító teremtményt Peruban ejtették el a katonák. Átverésről tehát szó sem lehet. Szárnyának fesztávolsága 4 méter és a teste nagyobb, mint egy emberé. Semmilyen általunk ismert élőlényre nem hasonlít. Megindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy esetleg köze lehet a Dél-Amerikában oly nagy népszerűségnek örvendő chupacabrához. A lény arról híres, hogy a kecskék és háziállatok vérét szívja. Talán őt tisztelhetjük szerény személyében? Egyelőre nem tudni, mindenestre, a képet elnézve, nem tűnik valami szelíd teremtésnek.

A következő rejtélyes élőlény rettegésben tartotta egy indonéz falu lakóit. Aris Kunát, a helyi farmert két ízben is megtámadta ez a teremtmény. Úgy nézett ki, mint egy medve és vaddisznó keveréke. Két lábra is tudott állni és a beszámolók szerint viselkedése nagyon furcsa volt. Sikerült elejteniük, így készülhetett róla fotó, melyet a nagyvilág elé tártak. Beazonosítása egyelőre sikertelen.

2004-ben Casper Shilling kutató furcsa leletre bukkant Iránban, melyre a helyiek hívták fel figyelmét. Erre feltehetően azért kerülhetett sor, mert 2003.decemberében földrengés rázta meg a Jebal-Barez hegységet és környékét. A csontváz ezután kerülhetett a felszínre. A kutatás nagyon lassan halad, és még mindig nem sikerült beazonosítani. Méretei nagyon impozánsak, kb. 200 m lehetett a fejétől a farkáig, ebből csak a feje 26 méteres. Érdekesség, hogy Shilling az állat két oldalsó részén végtagnyúlványok csatlakozását vélte felfedezni. Első látásra uszonyoknak, vagy szárnyaknak tűnhetnek. Pontos radiokarbonos kormeghatározás egyelőre még nem történt, a réteg, amelyből előkerült, jóval fiatalabb, mint a kréta korszak. (A krétakor volt az utolsó, melyben dinoszauruszok és óriáshüllők éltek a bolygónkon.) Ez azért érdekes, mert emberi maradványokra is bukkantak ilyen rétegekben, amiből az következik, hogy az emberrel egyidejűleg létezhetett! Egyesek szerint egy sárkány csontváza került elő, ami eddig még nem bizonyított. A kutatás még napjainkban is folyik a megtalálás helyszínén.

Ez a néhány kiragadott példa is azt bizonyítja, hogy mégsem olyan pontosak az ismereteink világunkkal kapcsolatban. Még jeles tudósaink is csak csóválni tudják a fejüket az érdekesebbnél érdekesebb lények láttán. Beazonosításuk legtöbbször sikertelennek bizonyul. Érdekes, hogy azok, amelyek valamilyen formában előkerültek, leginkább a legendák mitikus teremtményekhez hasonlítanak. De mint tudjuk, ezek csak dajkamesék!

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL