2018. január 22. - Vince, Artúr
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 22. - Vince, Artúr
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Gyakran fotózod saját magad? - Így hat a kapcsolatodra

Nánási Tímea

A legtöbb nő szereti magát fotózni, a selfie ma már szinte mánia. Elég, ha felmegyünk a közösségi oldalakra, azonnal belebotlunk egy-két önbizalommal teli hölgybe, akik állandóan tükör előtt pózolós képeket osztanak meg saját magukról. Vajon mit szólnak ehhez a pasik? És mi lehet az oka annak, hogy ennyire divat lett a magamutogatás?

Miért fotózzák önmagukat a nők?

A szelfizés nem kifejezettem egészséges emberi lélekről tanúskodik. Először is fontos tudni, hogy nem csupán egy idióta hóbortról van szó, ez a dolog ennél sokkal összetettebb és komolyabb. Sajnos olyan jelenség ez, mely súlyosan negatív hatással lehet az egyén mentális működésére. A mániákus szelfiző kényszeres vágyat érez az önmagáról készített felvételek közösségi oldalakon történő megosztására, s egyúttal szorongva várja ismerőseinek visszajelzéseit a képekkel kapcsolatban. A kutatók szerint a selfie eredetileg a hiányzó önbecsülést volna hivatott visszaszerezni (természetesen ez nem tudatos azoknál, akik művelik az önfényképezést), ám rendre fordítva sül el a dolog és éppen, hogy még mélyebbre süllyeszti magát (önmagán belül) a képeket megosztó hölgy, ha nem kap elég pozitív visszajelzést képeivel kapcsolatban.

Vannak olyanok is, akik nem kifejezetten úgy töltik fel a szelfiket, hogy elsődlegesen magukat emelik ki rajta. Kutyájukkal, macskájukkal, madarukkal, stb. fotózzák saját magukat, ez azonban semmit nem változtat a szelfizés tényén, és azon sem, hogy tűkön ülve figyelik, hány lájkot kapott az adott kép.

A szelfizésnek, mint mentális zavarnak 3 módja van

1. A borderline selfietisben szenvedő személy naponta legfeljebb három alkalommal fotózza magát, de nem minden felvételt tölt fel az internetes közösségi oldalakra.

2. Az akut selfietises naponta legalább három fotót készít magáról, s ezeket egytől egyig fel is tölti kedvelt oldalaira.

3. Végül, a zavar legsúlyosabb formája az úgynevezett krónikus selfietis. A krónikus selfietisben szenvedő lényegében az egész életét (szó szerint) önfotózással tölti, s az elkészült képeket rendre posztolja is valahol.

Kutatások szerint alapvetően igaz, hogy aki gyakran tesz közzé saját magáról készült (ön)fotót a közösségi oldalakon - főként, ha a megosztást megelőzően még arra is képes, hogy szerkesztgesse azt -, nagyobb valószínűséggel mutatja személyiségzavar jeleit. Ebben az esetben el kellene gondolkozni, hogy mit szeretnél pótolni a szelfizéssel és a lájkfigyelgetéssel. Mert az biztos, hogy valami nincs rendjén a személyiségeddel!

Régen nem volt divat a magamutogatás. Gondoljunk csak bele, mennyire visszafogottabb konzervatívabb nők voltak nagyanyáink. Igaz, nem is voltak közösségi oldalak, ahová minden tevékenységünk felkerül. Sokszor látjuk azt is, hogy valaki többet mutat magából, mint amennyit mondjuk látni szeretnénk. A rohanó fejlődő technika miatt lehet az, hogy ma már ez természetes. És valljuk be, a mai világ jóval erkölcstelenebb is. A nők is sokkal lazábbak. A gátlások szépen lassan eltűntek. A pasik örülnek ezeknek a képeknek. Melyik férfi ne szeretné legeltetni a szemét egy két szép domborulaton? Mi, nők már annyira nem örülünk ennek. Pláne ha az önbizalmunk a béke feneke alatt van.

Azon viszont érdemes lenne elgondolkodni azoknak, akik kedvenc időtöltésüknek tartják saját maguk fotózgatását, hogy ha párkapcsolatban élnek, vissza kellene venni a magamutogatásból. Talán a kedves annyira nem örül annak, hogy más férfiak bámulják a partnerüket bikiniben.

Itt is fontos a kommunikáció

Jobb, ha előre tisztázzátok, hogy mi fér bele a dologba, és mi nem. Van olyan pasi, aki szereti mutogatni a barátnőjét, mert büszke rá, ám akad olyan is, akit bánt, hogy a kedvese formás popsiját egy ország nézegeti.

Mi a helyzet a szinglikkel?

Miért ne mutogathatnád bájaidat, ha éppen senki nincs az életedben? Nos, ez azonban nem ilyen egyszerű – a magamutogatásnak ugyanis lelki okai vannak! Jó lenne tisztában lenni azzal, hogy mi célból teszed a ki közösségi oldalakra ezeket a fotókat. Így akarsz esetleg pasit fogni? Vagy egyszerűen csak nem szégyelled megmutatni, amid van?

Ha így tervezel pasit fogni, akkor el kell, hogy keserítsünk. A férfiak nagyon szeretik megcsodálni a nőies idomokat, ám azt ne felejtsd el, hogy a hangsúly a „megcsodáláson" van. Ez annyit tesz, hogy közel sem biztos, hogy egy önmagát fotózó, és kirakatba rakó nőt képzelnek el életük párjául. Ráadásul sokkal inkább vonzza őket a titokzatosság.

Persze az sem mindegy hogy milyen kapcsolatot keresel. Komolyat vagy esetleg csak néhány alkalmas testi kapcsolatra vágysz? Ha csak a testi örömöket részesíted előnyben, akkor az égvilágon semmi gond nincs azzal, hogy közszemlére teszed magad. Ám ha komolyabban gondolkodsz, akkor bizony alaposabban végig kell gondolnod, mit miért teszel. A férfiak azt szeretik, ha a nőben van megfejteni való - ha nem látnak mindent, csak részlegesen mutatsz magadból. Ezzel kíváncsivá teszed őket és biztos lehetsz benne, hogy nem is néznek azonnal könnyűvérűnek. Abban az esetben, ha komoly kapcsolatra vágysz, jobban teszed, ha betartjuk azt a mondást, miszerint „a kevesebb néha több"!

Ha így teszel, a kiszemelted nem csak ideig-óráig fog tisztelni, hanem talán egy életen át. Egyik férfi sem vágyik olyan nőre, főleg, ha komoly kapcsolatról van szó, akit már ország-világ látott fehérneműben, aki szemrebbenés nélkül mutat popsit és mély dekoltázst. Tartsd észben, hogy az első benyomás ilyenkor döntő szerepet játszik. Ha azt akarod, hogy komoly nőként tekintsenek rád, akkor viselkedj is úgy.

Ha pedig csak alkalmi kapcsolatot keresel, akkor tedd azt, amit a szíved diktál és keltsd fel a hapsi figyelmét minden módon, ahogyan csak tudod. Be lehet vetni mindenféle női praktikát, ami csak eszed jut. (Talán a csücsörítés kimaradhat, az inkább tini korban menő.) Ha nincs érzelem, teljesen mindegy, hogy a másik mit gondol rólad. Jobb felvallani azt, amilyen vagy, mint eljátszani azt, ami nem vagy!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Melyik gombot nyomnád meg, hogy jobbra forduljon az életed? - Megmutatja, milyen érzések hatnak rád!

Melyik gombot nyomnád meg, hogy jobbra forduljon az életed? - Megmutatja, milyen érzések hatnak rád!

A színeknek nagyon fontos szerepük van az életben, és nem véletlen az sem, hogy némelyik gyakrabban előfordul a környezetünkben. Ez a teszt nagy segítség lesz abban, hogy felismerd, milyen érzelmek hatása alatt állsz pillanatnyilag. A kérdés nem más, mint az, hogy ha tudnád, hogy valamelyik gomb megnyomása pozitív hatással lesz az életedre, melyiket választanád?

Tovább »
5 erős szerelmi és szex rúnavarázslat - Hogy olyan szerelmi életet élhess, amilyenre vágysz!

5 erős szerelmi és szex rúnavarázslat - Hogy olyan szerelmi életet élhess, amilyenre vágysz!

Az ősi germán rúnák varázslatos erővel bírnak. Minden egyes rúna más-más jelentéssel, illetve mágikus tulajdonsággal bír. Ha belesűríted a választott rúna erejét egy varázslatba, azzal szinte akármit megteremthetsz magadnak. Például a meglévő kapcsolatod megerősítését, egy új szerelem bevonzását vagy hogy megszabadulj a szerelmi bánattól. Válasz egyet az 5 rettentően erős szerelmi rúnavarázslataink közül, hogy olyan szerelmi életet élhess, amilyenre vágysz!

Tovább »
Melyik a személyes Mahjong-köved 2018-ban és mit mesél az évedről?

Melyik a személyes Mahjong-köved 2018-ban és mit mesél az évedről?

Az ősi kínai Mahjong-kövek nem csak kitűnő kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, hanem a rúnakövekhez hasonlóan jóslási képességgel bírnak. A különböző minták és csoportok, amikre oszlanak egyedi jelentéssel bírnak. Ha kíváncsi vagy arra, mely Mahjong-kő a tied a 2018-ban, miként határozza meg az idei évedet és mit mesél róla, akkor kattints a csillagjegyedre!

Tovább »

Kalkulátor

Meditációs technikák

A meditáció megnyugtatja a testet, a lelket, és ellazít. És ha még nyugodt, csendes környezet is párosul hozzá, akkor igazi kikapcsolódást nyújt. Válaszd ki, melyik típusú meditációs technikára van jelenleg szükséged, és máris kipróbálhatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép