LELKIPATIKA

Adj, hogy bőségben élj!

Szerző:
Szabó Anna
Elsőre talán furcsának hangzik, hogy a bőség megteremtésének egyik lépcsőfoka az adakozás, mert azt gondolhatnánk, hogy akkor lesz meg mindenünk, ha gyűjtögetünk. Ez nem így van, ugyanis a kuporgatással megakasztjuk a bőség áramlását. Kicsit más nézőpontból kell tekintenünk az életre, ha meg akarjuk teremteni életünkben a bőséget.

A bőség több a pénznél

Ha bőségteremtésről beszélünk, legtöbben a pénzre, az anyagi javakra gondolnak. Pedig a bőség állapota, ennél jóval többet jelent, a pénz csak egyik eleme ennek az energiának, létállapotnak. Tartalmaz még szeretetteljes kapcsolatokat, bölcsességet, választási lehetőségeket, egészséget. Nagyon sok gazdag ember van, aki boldogtalan, beteg, és még hírből sem ismeri a harmónia állapotát. Ez nem jelent bőséget, csak anyagi gazdagságot. Persze, a pénzre szükség van, mert a mai társadalmunkban ez a csereeszköze annak, hogy kényelmesebbé tegyük az életünket, tehát nem arról van szó, hogy a pénz nem boldogít, rossz, elvetendő. Hanem arról, hogy ez csak egy szelete a boldog, sikeres életnek. Ha elfogadjuk azt, hogy minden energia, ami nem rossz, vagy jó, hanem egyszerűen csak létezik, akkor könnyebb talán megérteni a gondolatmenetet. Ha ismerjük azt a mondást, hogy ki mint vet, úgy arat, vagy azt kapod vissza, amit adsz, és még sorolhatnám, akkor már tudhatjuk, hogy miért érdemes komolyan venni az adakozást.

Mit adjak, ha nincs pénzem?

Adakozni nem csak pénzben lehet, bár a spirituális tanítások azt mondják, hogy fordítsd jótékony célokra a bevételed tíz százalékát. Ezzel elkezded kialakítani magadban a bőségtudatot, hiszen általában akkor szoktunk adni, amikor tudjuk, hogy van miből. Ezáltal úgy érezzük majd, hogy nekünk bőven van, mert még másnak is jut belőle. Ha ide még nem jutottál el, vagy félsz jótékonykodni, mert ne adj' Isten, nincs túl sok pénzed, akkor adhatsz mosolyt, ölelést, szeretetet, törődést, de fontos, hogy szívből adj! Ne azért adj, mert azt gondolod, hogy ettől majd megoldódik az életed, mert ez szimpla érdek, és nem az lesz az eredmény, amit vársz, mert az élet valódi nagy dolgai szívből történnek.

Vannak, akik azt tanácsolják, hogy még csak ne is fedd fel a kilétedet, ha adakozol, hanem tedd titokban. Fontos, hogy ha adtál, ne várj viszonzást, és ne foglalkozz azzal, mit tesz az adománnyal a megajándékozott. Az élet mindig visszaadja azt, amit kisugárzol, de nem mindig attól kapod vissza, akinek adtad, és nem mindig úgy, ahogy elvárnád, de ha jót áramoltattál ki, akkor jót fogsz visszakapni. Ha ezen a vonalon végigmegyünk, akkor nagyon egyszerű a képlet: bármit szeretnél, előbb kezdj el adni. Ha szeretetre vágysz, adj szeretetet, ha figyelemre vágysz, ajándékozz meg a figyelmeddel valakit, ha törődésre vágysz, törődj másokkal.

Az áldás imája

Joseph Murphy, aki a tudatalatti hatalmáról számos könyvet írt, azt tanácsolja, hogy használjuk életünk jobbítására az áldás erejét. Az áldás, amit tiszta szívből küldünk, működésbe hozza a legerősebb rezgést, a szeretetet. És mivel jót kívántunk másoknak, ezért az száll vissza ránk. Joseph Murphy szerint az áldás imája így hangzik: Isten ellát téged minden jóval, boldogulásod még a legszebb álmaidat is felülmúlja.

Áldást nyugodtan küldhetünk bárkinek, akár gondolatban is, menet közben, buszon utazva, zebránál állva. Tehetjük ezt ismerősökkel, ismeretlenekkel, ha tiszta szívből tesszük, az élet cserébe a valódi boldogságot és bőséget adja majd vissza nekünk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL