SZÉPSÉG

Nyakunk szépségéért

Szerző:
Szabó Anna
A nők többsége a szem körül megjelenő bőrhibáktól, szarkalábaktól fél a legjobban. Pedig a kozmetikai hibák nem az arcon, hanem a nyakon jelennek meg először. A nyak bőre ugyanis finom, érzékeny, és a ráncok is gyorsabban mutatkoznak meg rajta, mint máshol.
Mivel késleltethetjük, illetve akadályozhatjuk meg a bőrhibák és a ráncok keletkezését?

Természetesen pakolással, masszírozással, tornával. Hetente legalább egyszer tegyünk a nyakra olajpakolást:

A meglangyosított olajba öntsünk egy kis mézet, és pár csepp citromlevet. Az előzőleg letisztított nyakra kenjük fel ecsettel, és hagyjuk rajta legalább fél órát. Utána hideg vízzel mossuk le, és kenjük be zsíros bőrtápláló krémmel.

A másik módszer: Tegyünk a nyakra langyos, olívaolajos borogatást, majd váltsuk fel kamillateás borogatással.


Tejpakolás

Jó eredményt érhetünk el tejpakolással is. Meleg tejbe mártsunk egy puha kendőt, és csavarjuk a nyakunk köré. Fölé tegyünk egy száraz frottírtörölközőt. 15-20 perc múlva vegyük le és krémezzük be a nyakunkat.



Uborkapakolás

Ha itt az uborkaidény, ne dobjuk ki az uborka héját, hiszen hatásos pakolást készíthetünk belőle az arcra és nyakra egyaránt. Vagdaljuk apró darabokra, adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, és kenjük fel a megtisztított bőrre. Felfrissíti, és bársonyossá varázsolja a bőrt.



Hideg-meleg borogatás

A nyak bőrére is jó hatású a hideg-meleg váltogatott borogatás. Fokozza a vérkeringést, frissíti, tonizálja a bőrt. Egy törölközőt hajtogassunk össze, mártsuk forró vízbe, csavarjuk a nyakunkra. Egy percig hagyjuk fent, majd hideg vizes törölközővel váltsuk fel. Ismételjük meg néhányszor. A kezelést mindig a hideg borogatással fejezzük bel. Utána zsíros krémet masszírozzunk a bőrbe, mindig alulról felfelé haladva.


Masszázs

A napi néhány perces masszázs is segít a bőr üdeségének megtartásában. Masszírozás előtt langyos olívaolajba mártott vattával töröljük át a nyakat, vagy kenjük be zsíros krémmel. Utána körkörös mozdulatokkal az álltól a fül és a kulcscsont irányába masszírozzuk meg. Majd simítsuk végig a nyak bal oldalát az alsó állkapocstól a kulcscsontig jobb tenyerünkkel, aztán bal tenyérrel a másik oldalt. Az áll alatti részt pár percig kézháttal ütögessük alulról felfelé. Ez megakadályozza a toka kifejlődését.



Kefemasszázs

A nyak ráncai ellen hatásos a kefemasszázs is. Olajba mártott kis kefével, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk meg a nyakat az álltól a fül és a kulcscsont irányába.

Enyhe masszázshatást érhetünk el azzal is, ha reggel és este a krémet enyhe ütögető mozdulatokkal dolgozzuk a bőrbe. Nappalra gyorsan felszívódó hidratáló krémmel kenjük be az arcbőrrel együtt a nyak bőrét is. Éjjelre zsíros krémet dolgozzunk bele.


A párnánk...

A nyak korai ráncosodását előidézheti a magas fejpárna is. Kozmetikai, de egészségügyi okokból is ideális az alacsony párna. Érdekesség: Erzsébet királynő is párna nélkül aludt, hogy nyakának szépségét megőrizze.



Néhány hatásos tornagyakorlat a nyak szépségének megtartására:

1. Hajtsuk lassan előre a fejet, majd hirtelen mozdulattal vessük hátra és fordítsuk jobbra-balra.
2. Feszítsük állunkat olyan erősen előre, hogy az izmok megfeszüljenek. Ismételjük meg jobb és bal irányba is.
3. Feszítsük előre az állunkat jó erősen, tátsuk ki a szánkat, majd zárjuk össze.
4. Kulcsoljuk össze kezünket a tarkón, és feszítsük a nyakat hátra.
5. Végezzünk jobbra-balra fejkörzést.
6. Húzzuk fel a vállakat erősen, majd ejtsük le.


Minden gyakorlatot legalább háromszor ismételjünk!




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL