KÖZÉRZET

Állati étkezés - Tudd, meg, melyik állat étkezési szokásaival azonosulsz!

Szerző:
Szabó Anna
Minden emberben ott van az ősállat. Sajnos nem csak a férfiakban, ha ágyjelenetre kerül a sor, de a nőkben is, a hűtő előtt. Ugye nem kell magyarázni? Mindenkinek az eszébe villan egy-két kihágása. Annyi baj legyen, csak ne legyen rendszeres. De nézzük is meg, mit jelent az állati étkezés, és azt, hogy te melyik állat étkezési szokásaival azonosulsz!

Medve

Változatosan eszik, de sajnos nem a jó értelemben. Vagy nagyon sokat eszik vagy semmit. Időszaktól függően. Ő a tökéletes alany a yo-yo effektushoz. Minél hamarabb alakit ki magában egy rendszerességet annál jobb. Mivel elsősorban nem napi szinten van a problémája, hanem akár éves szempontból rendszertelen az étkezése, így ez egy sokkal hosszabb és nehezebb folyamat. Ám a tested meghálálja, ebben egy percig se kételkedj. Ráadásul a kitartásodat is növelheted vele.

Kígyó

Na, nem a személyiséged, nyugi! A kígyó típusú étkezésnél az figyelhető meg, hogy az egyén általában csak egy vagy két étkezésre kerít sort a nap folyamán, de akkor 3 helyett is eszik. Nálad az lenne a fontos, hogy minél hamarabb rászokj a napi 5x-i étkezésre, ezzel az anyagcseréd is sokkal kiegyensúlyozottabb lenne. Nassolni csak módjával, akkor is egészséges rágcsát válassz, mint például aszalt gyümölcsök vagy csonthéjasok.

Madár

Alig vagy folyamatosan eszel? A gond csak az, hogy csipegetsz. Nem jutsz megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, hiszen szinte egész nap csak nassolni valót csipegetsz. Igyekezz sort keríteni legalább 3 rendes étkezésre, aminek azért add meg a módját. Ha megterítesz és elrendezed a tányérodon az ételt, akár egy étteremben, sokkal könnyebb lesz rászokni az egészséges étkezésre.

Nyuszi

Habár a fehér tappancsos kis állat nagyon cuki, mégis a fő jellemzője, hogy ide-oda ugrál, rohangál fel-alá. Sajnos te is, de a nagyobb gond az, hogy ezt az étkezés terén is elköveted. Tipikus gyorséttermi, pékségbe kiugró, hidegbüfés étkező vagy. Esetedben nem is annyira a rendszerességgel van probléma, mint a fentieknél, sokkal inkább az a kérdés, hogy mit viszel be a szervezetedbe. Sokkal több friss ételt kellene fogyasztanod, de akár előre elkészített – persze saját magad által készített – ételt is vihetsz magaddal a munkahelyre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL