FOGYÓKÚRA

Zab - A sikeres fogyás tökéletes alternatívája

Szerző:
Szabó Anna
Korunk legelterjedtebb, egyben legkárosabb élelmiszere a búzaliszt. Az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó étel alig tartalmaz tápanyagot, azonban hizlal és rengeteg betegség okozója. A jó hír, hogy egyszerűen elhagyhatjuk étrendünkből.

 

A zab kiváló helyettesítő, hiszen minden formájában fogyasztható. Alacsony kalóriatartalma miatt a legjobb barátod lesz a diétában. Használhatod süteménybe, panírként, de nyersen is finom. Ez az egyetlen olyan gabona, amely teljesen fedezi a tápanyagszükségletedet. Emellett olyan előnyös tulajdonságai vannak, amik miatt nem hagyhatod ki étrendedből, ha egészségesen szeretnél táplálkozni.

A legösszetettebb energiaforrás, amely a komplex szénhidrátok közé tartozik
A mumusként emlegetett egyszerű szénhidrátok tökéletes ellentéte, lassan szívódik fel szervezetedben. Már napi 10 dkg fogyasztásával fedezed vele a jól működő szív- és érrendszer fenntartásához szükséges esszenciális zsírsav mennyiséget. B vitaminban, kalciumban és magnéziumban is gazdag, ezért az élsportolók szigorú étrendjének is alapja. Antidepresszánsként is működik, hiszen kiváló B1 vitaminforrás, amit a „jó hangulat vitaminjaként"' szokás emlegetni.


Süteménybe válaszd a zabpehelylisztet, állaga és íze semmiben sem különbözik búzából készült társától. Tökéletes palacsinta, tortilla készíthető belőle. Ha útravaló müzli szeletet készítenél, a nagy szemű formája kiváló választás, jól kombinálható olajos magvakkal. A finomszemű verziót nyersen fogyasztott krémekbe ajánljuk. Minden étkezés megoldható vele.

1 napos minta étrend

Reggeli


Müzli:
1 db zsírszegény natúr joghurt
10 dkg finomszemű zab
egy kis marék kesudió
gyümölcs ízlés szerint
fahéj ízesítéshez

Tízórai


100 g zsírszegény túró
10 dkg zab

Ebéd


Zabbundában sült cukkini, tzatzikivel:
2 közepes cukkini
kókuszolaj (sütéshez)
7 dkg zabliszt
1 db kígyóuborka reszelve
1 db natúr joghurt
tzatziki fűszer

Uzsonna


Zabos krémtúróval töltött sárgadinnye:
1 cs Zsírszegény túró
Vanília aroma/ vaniliás fehérjepor
1 db natúr joghurt
3 ek finomszemű zabpehely
Fél sárgadinnye, kimagozva

Vacsora


Zöldséges tortilla:
30 dkg zabliszt
kókuszolaj
1 ek só
langyos víz
ízlés szerint párolt zöldségek

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL