2018. április 27. - Zita, Mariann
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 27. - Zita, Mariann
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A szerelem lépcsőfokai

Az egyik leginkább meg nem értett jelenség a szerelem. Nem vagyunk tisztában a szükségszerű nehézségeivel, ami igazolja azt is, hogy életünk talán legnehezebb kérdésében milyen nehezen tudunk dönteni. Ha valaki szomjas, iszik. Ha valaki éhes, eszik. Ugyanilyen igény a valakihez tartozás is. És miért ne?

Szeretni akarsz és szeretve lenni? Hiszen ha gondoskodsz a testedről, gondoskodnod kell az érzelmekről is. Hogy elűzd magányt, kell a társaság. Kell a szeretet, a törődés, és ki kell elégítened a szexuális vágyaidat is.

Első lépcsőfok

A valakihez való tartozás és a szeretet igénye csupán az első fok - nevezzük úgy - a szerelem lépcsőjén. Eleinte talán elég, hogyha az élettani és a biztonsági igényeinket kielégítjük. Ha már úgy érezzük, törődnek velünk és elfogadnak, megkapjuk a figyelmet és az elismerést, élvezni fogjuk az együtt töltött időt is, lelkileg is egyre többet tudunk adni a másiknak magunkból. Az induló szerelmi kapcsolatra az egymásra hangolódás a jellemző. A romantikus érzések megrohamoznak, és a boldogságban képesek lennénk az egész világot átölelni.

Második lépcsőfok

Ahogy az élet minden területén, a szerelemben is vannak „problémák". Mindenkiben felmerülhetnek a gondokat okozó kiváltó tények. Kiboríthatnak a rossz szokások, az idegesítő berögződések, de egy rosszul sikerült nap is elronthatja a romantikusnak tervezett estét. Problémák? Hatalmi harcok? Befolyásoló külvilág? Sovány pénztárca? Hosszú munkanap? A felsorolást akár a végtelenségig folytathatnánk. De mi a lényeg egy párkapcsolatban mindezek megoldására? A szerelem második lépcsőfoka. A kompromisszum, a belátás, a kölcsönös segítés. A belátás arra, hogy a másik félnek igenis vannak gyengeségei, félelmei, bizonytalanságai. Sok feladat átvállalható, közösen könnyebben megoldható. Ha mindezeket felismerjük, és besegítünk, erősítjük a másikat, segítünk a vállán lévő terhen, együttes erővel könnyebb lehet, és az is lesz. És ahogy Dzsinn is elő került a bűvös lámpából, ugyanúgy elő lehet varázsolni és meg lehet teremteni – ugyancsak együtt – a romantikusnak tervezett estét.

Harmadik lépcsőfok

A lényeg - legyen az rövid, vagy hosszú párkapcsolat – azon múlik, hogy a felek lelkileg és testileg is kielégítsék egymást. Ha sikerül, a lélek egyensúlyba kerül, és elmondható, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és a partnerünkkel egyaránt. Miután megtaláltuk a biztonságot – következő lépcsőfok -, és teljes az összkomfort, érzelmeink viharai lecsendesülnek, és átadjuk magunkat az érzelmeknek. Akkor már a szerelmet belegyömöszölhetjük egy dobozba, jól lelakatolhatjuk, eldughatjuk a szekrény legaljára... de napközben azon kapjuk magunkat, hogy a fejünkben mégis ott marad. Rá gondolunk, hiányoljuk, és várjuk a nap végét, hogy újra lássuk. Őt! Miért is hagyjuk, hogy az a nagyszerű ember eltűnjön az életünkből, akivel boldog kapcsolattá tehetjük a viszonyunkat? Inkább feldobunk egy érmét, és eldöntjük, hogy ki költözzön a másikhoz.

A jéghegy csúcsa

Már az ereidben is érzed a lüktető vágyat? A szenvedélyt? Mikor szerelmes szemmel nézel rá és ő is ugyanígy viszont rád? Milyen érzés szeretni és szeretve lenni? A jéghegy csúcsa, amikor hagyod a másik felet olyannak, amilyen, és mégis elfogadod. És a közös jövőt egészen más színben lehet már látni. Beleborzongsz a simogatásába, magatehetetlenül beleolvadsz a karjaiba. Csak a szerelem képes erre. Arra, hogy megfogja a másik kezét, a másik életét, és azt mondja: gyere velem!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A macskák nagyon empatikus lények és elősegítik a fizikai és lelki gyógyulást!

A macskák nagyon empatikus lények és elősegítik a fizikai és lelki gyógyulást!

Az ókori Egyiptomban úgy hitték, hogy a macska képes érzékelni a halottak szellemeit, emellett nagyon sok legenda fűződött ezekhez az impozáns állatokhoz. Minden macskatulajdonos tapasztalhatta már azt, hogy az állat olykor felnéz és dühösen fúj egyet, holott előtte békésen pihent. Valószínűleg olyasmit érzékelt tehát, amit az emberi szem nem láthat.

Tovább »
A 9 leggyakoribb baki, amit a szoknya viselése közben elkövethetsz

A 9 leggyakoribb baki, amit a szoknya viselése közben elkövethetsz

A szoknya elengedhetetlen darab egy nő gardróbjában. Legyen szó bármilyen eseményről, családi összejövetelről, vagy munkahelyi találkozóról, mindig kiváló viselet. Fontos azonban, hogy megfelelő darabot válassz, ám ez nem is mindig olyan egyszerű. Több dolgot is érdemes figyelembe venni, ilyen például a magasságod, az alkatod vagy éppen azokat a ruhadarabokat, amelyekkel a szoknyát kombinálod.

Tovább »
Napi Tarot - Péntek

Napi Tarot - Péntek

A Tarot mai üzenete: A Nap a világ működésébe való elégedett belenyugvást üzeni.

Tovább »

Kalkulátor

Általános női bántalmak

Sajnos egy nő gyakran ki van téve különféle „női problémáknak”. Elkeseredni azonban nem kell, mert van megoldás.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tóth Vince

Vallás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tóth Vince

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép