REJTÉLY-MISZTIKA

A Betz gömb rejtélye

Szerző:
Szabó Anna
Ferde felületen legurul… aztán elkezd felfelé haladni és megáll a kiindulópontban. Apró gömb alakú képződmények vannak a belsejében, amiknek nincs súlya. Rezonál a hangokra, és megmagyarázhatatlan a felbukkanása. Vajon mi célja van?

Miután a Betz család felmérte földjén a megmagyarázhatatlan eredetű tűz okozta kárt, felfedeztek egy ezüstszínű gömböt, ami a semmiből termett az erdejükben, semmi nem utalt arra, hogyan kerülhetett oda. Átmérője 202,2 mm, súlya 9670 g. Felülete szinte teljesen sima. A Floridában, talált leletet a NASA és a haditengerészet laboratóriumaiban vizsgálták.

De nem azonnal. Két héttel megtalálása után a család fia gitárt pengetett, mire a gömb reagálni kezdett a dallamokra, furcsa lüktető hangot adott ki. Ha elgurították, visszatért, mint egy hűséges házieb. Napsütéses napokon pedig még virgoncabb volt, mint egyébként. Bár 1974-ben bukkantak rá, azóta sem sikerült felnyitni, illetve bizonyos tulajdonságai miatt nem is merték megkísérelni. A család nem adta ki kezéből, addig a pontig, amíg elkezdett furcsán, mondhatni agresszíven viselkedni. Hatására becsapódtak a ház ajtói, fülsértően csörömpölő hangokat bocsájtott ki.

Ekkor döntöttek úgy, hogy az USA felcsigázott kutatói elkezdhetik tanulmányozni a különös tárgyat. Miután röntgensugarakkal átvilágították, megállapították, hogy belsejében ismeretlen anyagból apró gömbszerű képződmények találhatók. Azonban a legfurcsább az, hogy a rozsdamentes acélgömb kérgének súlya megegyezik az egészével, tehát ami benne van, annak nincs tömege. Bizonyos hanghullámokra reagál, vízszintes alapon magától elindul, ide-oda gurul. Négy mágneses sarkot találtak a felszínén, melyek időnként változtatják a helyüket. Ferde felületen legurul, aztán felfelé halad, visszatér a kiindulási pontjára.

A különös események hatására média őrület következett. Neves lapok, mint a New York Times és a London Daily küldött újságírókat, hogy tanúi legyenek a csoda gömb mutatványainak újra és újra a kíváncsiskodók telhetetlen követeléseinek eleget téve.

A mai napig nem derült fény a titokzatos gömb eredetére. Vajon földönkívüliek ejtették a Betz család földjére? Az eddigi tevékenységein kívül mire számíthatunk még? Információink szerint jelenleg nyugalmi állapotban van. De vajon meddig?

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL