KÖZÉRZET

Pycnogenol - Természetanyánk ajándéka minden embernek

Szerző:
Szabó Anna
Mindig is hittem a csodákban, de az univerzális csodaszerekben sohasem. Mégis rájöttem, hogy létezik a Természetnek egy szerényen megbúvó, csendes csodája, melynek hatásai olyan csodálatosak, hogy szinte csodaszerként tekintek rá. Ez a pycnogenol, a tengerparti fenyőfák áldott ajándéka.

Ha súlyos ezreket költöttél már az aktuális varázsbogyókra abban reménykedve, hogy azok gyógyírt jelentenek majd számodra, mégsem érték el a várt hatást, akkor tudod, miről van szó. Egy idő után már egyszerűen csak rossz szájízzel legyintesz, ha valami ultra szuper kencéről, tablettától, „hűdenagyonjó" hatóanyagról hallasz. Igaz, egyik másik tényleg egész jól működik, de csak nem az igaziak.

Én is számtalan csalódás után ismerkedtem meg a pycnogenollal, meglehetősen emlékezetes körülmények között. Az ágyam melletti szekrénykén találtam rá a róla szóló cikkre, mikor kezdtem magamhoz térni az életmentő műtétem után. Édesapám tette oda. Persze nem is nagyon foglalkoztam vele, örültem, hogy élek és igyekeztem feldolgozni, hogy egy hete még egészségesnek hittem magam, most meg olyasmit magyaráznak, hogy a betegségem nem gyógyítható állapot. Csak amikor két hónap múltán halálra rémültem attól, hogy milyen gyógyszereket ajánlanak az endometriózis kezelésére, akkor jutott újra eszembe. Az egyik nagy szerencsém az volt, hogy akkoriban az életem gyakran Hollandiába szólított, és volt alkalmam megkérdezni ottani orvost és más beteget is erről a nyavalyáról. Kiderült, hogy arrafelé már nagyon régóta használják a Pycnogenolt ennek az egészségügyi problémának a kezelésére sőt, Amerikában több mint húsz éve szabadalmaztatták ilyen céllal.

Feltúrtam az internetet, fórumokat böngésztem, klinikai vizsgálatok eredményeit olvastam végig és elkezdtem reménykedni. Hamarosan már egy szerény és csendes kis tudós irodájában ücsörögtem, aki itthon forgalmazza ezt a varázslatos szert. Ő mesélte el, hogyan kell elképzelni a pycnogenol molekula felépítését és működését, hogyan segített már egy szeretett családtagján a szer. Bevásároltam belőle, de bizalmatlansággal teli várakozással kezdtem el szedni.

Aztán megdöbbentem. Néhány hét múlva már úgy gondoltam a pycnogenolra, mint annak bizonyítékára, hogy Természet Anyánk mégiscsak szeret bennünket, ha ilyet alkotott és tett elérhetővé számunkra. Az addigra már hozzám nőtt fájdalmaim először a felére csökkentek. Eltűntek a gyulladások jelei a testemről. Már alig egy hét után nyomtalanul begyógyult egy olyan sérülés, mellyel akkor már hosszú hónapok óta kínlódtam. Jobb lett a kedvem, több az energiám és egészen immunissá váltam a fertőzésekre. Ráadásul a bőröm vagy tíz évet fiatalodott. Tulajdonképpen inkább arra döbbentem csak rá, hogy köszi, jól vagyok.

A pycnogenolt kizárólag a Franciaország délnyugati részén honos tengerparti fenyőfa kérgéből állítják elő, ezért megnevezését szigorú ellenőrzés és szabadalmak védik. A fenyőfa rendkívüli különlegessége abban rejlik, hogy hatóanyagának összetétele a természetben máshol nem található meg. Gyakorlatilag egy szuper molekula – állítólag óriási az átlagoshoz képest - az antioxidánsok, procianidinek és a szerves savak egy széles kombinációja. E különlegesség összetevői molekuláris súlyuk szerint különböző, egymást kiegészítő hatással rendelkező részletekre oszthatók és a szervezet különböző rendszereiben hatnak.

Hogy működik, és jótékony hatású, azt a közel 250 tudományos kutatási közlemény bizonyította. Ezzel együtt még napjainkban is ez az egyik leginkább kutatott és egyre mélyebben megismert természetes anyag. Ezeket a jótékony hatásokat még felsorolni is nehéz lenne. Mint említettem, igazoltan, ráadásul fájdalomcsökkentő hatással is bír bizonyos esetekben, pl. menstruációs és endometriózisos fájdalomnál is. Rendkívül erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns, mely képes kettős védelmet biztosítani a szabad gyökök ellen: semlegesíti őket és serkenti az antioxidáns enzimek termelését a sejteken belül, így megerősíti a sejtek saját védekezését, ezáltal az egész immunrendszert hatékonyan támogatja.

Asztma és allergia esetén is csúcs a szer produkciója, de jót tesz egy szimpla megfázás vagy nátha esetén is, hogy ha már beleestél nélküle, akkor vele pikk-pakk kimássz belőle. Olyan rafinált a működése, hogy képes újrahasznosítani az oxidált C-vitamint és megvédi az E-vitamint az oxidációtól. Ezért emlegetik úgy is, mint a természet szuper antioxidánsa. A bőrömet azért éreztem tőle fiatalabbnak, mert megköti a kollagént és az elasztint, megvédi azt az enzimes lebontástól, így pedig fokozza a bőr rugalmasságát. A vizsgálatok szerint megerősíti az érfalakat és támogatja a szervezet azon folyamatait, melyek a megakadályozzák a vérrögképződést.

Bár már ez is éppen elég, de nagyon jótékony hatással bír a stressz oldásban és javítja a hangulatot. Ám ha kipróbálnád, akkor az első héten eszedbe ne jusson este bevenni, hacsak nem akarod végigbulizni az éjszakát. Én nem tudtam ezt, és kipróbáltam. Úgy pörögtem napokig, mint a motolla, mire kiderült, hogy fokozza a koncentrációs képességet és a szellemi teljesítményt.

Ha antioxidánst keresel, hogy gondoskodhass az egészségedről, esetleg szív- és érrendszeri, visszér-vagy aranyér problémáid vannak, netán ízületi gyulladások gyötörnek, akkor érdemes kipróbálni. Nem fog egy csapásra elmúlni minden bajod, de egyszer csak észre fogod venni, hogy egyszerűen egyre jobban vagy. Arról jössz majd rá, hogy milyen sokat tettél az egészségedért, amikor rádöbbensz, hogy csak te vészelted át jól a családon átsüvítő fertőzést.

Természetesen ajánlják még számos dologra, ismerek cukrosokat, akik szerint sokkal jobban érzik magukat tőle. Egyszóval – elképesztő. Megváltoztatta a vélekedésemet az univerzális csodaszerekről. Ma már elhiszem, hogy a természetben igenis születhetnek olyan csodák, melyek úgy támogatják egész szervezetünket, ezáltal segítik a védekezésben, regenerálódásban, így számtalan betegség legyőzésében.

Próbáld ki te is! Nem fogod megbánni, legfeljebb elégedettebben tekinthetsz a rugalmasabb, feszesebb bőrödre.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL