2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

UFO-k, égi küldöttek nyomai az ősi népmesékben és a sziklarajzokon 1.rész - Afrikai emlékek

Bazsó Lili Ágnes

Furcsa tabutéma a világ népmeséit és az ősi sziklarajzokat illetően, hogy még a sokszor primitívnek ítélt természeti népek meséi is hemzsegnek a jóindulatú égi tanítóktól, szkafanderes űrhajósoktól, repülő csészealjaktól.

Az idegenekről szóló történetek és ábrázolásaik világszerte, több ponton is megegyeznek egymással. Persze tele van a padlás racionális magyarázatokkal a primitív népek felsőbb védelem utáni sóvárgását meg a csúnya műkincshamisítókat és vicces kedvű graffiti mázolókat illetően. Csak éppen arra nem született még válasz, hogy az egymástól elszigetelten élő ősi, gyakran pásztorkodó vagy gyűjtögető népek miért hallucinálták ugyanazt, illetve miért áhítoztak mind ugyanarra, vagy hogyan szőtték ezt az évezredes, globális összeesküvést Afrikától kezdve Eurázsián át egészen Ausztráliáig és Amerikáig.

Egyiptom

Az ősi Egyiptom földön kívüli eredetmondáin már meg sem lepődünk, hiszen hozzászoktunk a mai eszközökkel megépíthetetlen piramisok rejtélyéhez, az ősi elektromos izzókhoz, meg a modern repülő kütyüket ábrázoló ősrégi hieroglifákhoz és más effélékhez. Kevéssé ismert viszont, hogy még Hérodotosz is megemlékezik arról, amikor sok ezer évvel ezelőtt, a királyok és fáraók korát megelőzően, az emberekhez hasonló lények érkeztek egy, az Orion csillagképben található naprendszeréről Kemet földjére. Egy darabig ők uralták és vezették az országot, tudásukat, bölcsességüket átadták az embereknek, majd visszatértek hazájukba. Erre utal egyébként a Memphiszben talált töredékes bazalt tömb, az ún. palermói kő is, mely szerint több égi vagy isteni eredetű király uralkodott Hórusz isten óta Kemet földjén Egyiptom első „emberi" királya, Ménész előtt.

UFO-k, szkafanderes alakok a namíbiai és szaharai sziklarajzokon

Namíbia területén található a világ egyik legrégebbi, kb. 26 000 éves sziklafestménye, melynek korát elvileg radiokarbonos vizsgálatokkal igazolták. Egy három lábát éppen leengedő UFO-t ábrázol, melyet az emberek meglepetésükben dárdával dobálnak.
A szaharai Tassiliban talált, 8-9 000 évre becsült sziklarajzokról sem cikkeznek sokat a tudományos szaklapok, vagy ha igen, akkor alaposan megmagyarázzák őket azzal, hogy kultikus maszkot viselő ősember, különleges rituális tárgy, meg az ősember hiedelemvilágának szárnyas lényei. Rájuk is fér némi magyarázat, mert a kultikus maszkok színtisztán antennás szkafanderek sisakjának tűnnek, a rituális tárgyak meg annyira tipikusan repülő csészealjnak látszanak, hogy talán nem is kellett volna fáradni a kőkori művészeknek a sok csillag odafestésével is. De azért ők megtették, hátha lesznek majd egyszer olyanok, akiknek nem egyértelmű és rájuk fér a bátorítás. Előrelátóak és alaposak voltak, annyi szent!

Tellemek

A tellemekről csak annyit tudunk, hogy valaha a mai Nyugat-Afrikában, Maliban, a 135 km hosszan elterülő Bandiagara-fennsík közelében, a Niger-folyó kanyarulatában fekvő fennsíkon éltek. Máig legendák övezik ezt a barlangokba építkező népet. A helyiek szerint falvaikat azért építették megközelíthetetlen, kiugró sziklákra és függőleges sziklafalakra, mert tudtak repülni. Na, igen, így mindjárt könnyebben emészthető a dolog... Őket az e területre érkező dogonok szorították ki innen kb. 800-1000 évvel ezelőtt - további sorsukról nem sokat tudunk.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy Afrika északi féltekére eső részét előszeretettel látogatták az idegenek, mert a különböző törzsek máshol is megemlékeznek róluk eredettörténeteikben Malitól egészen Madagaszkárig. A legelképesztőbb történetekkel mégis a szintén Mali területén élő dogonok és bambarák valamint a velük szomszédos Nigériában letelepedett joruba törzsek büszkélkedhetnek.

Dogonok

A dogonok egy tisztázatlan eredetű, kb. 250 500 000 létszámúra becsült törzsi nép, akiket meghökkentő eredetmondájuk tett közismertté.
Birtokba vették a tellemek elhagyott, elérhető sziklalakásait is, de ők apró, embert formázó falvakban élnek. Látszólag egyszerűek. Legeltetik kecskéiket, bogyókat, tűzifát gyűjtögetnek, szerényen gazdálkodnak - hagymát és kölest termesztenek a barátságtalan fennsíkon. Az írás és olvasás kimaradt az életükből, évszázadok óta szájhagyomány útján örökítik leszármazottjaikra egyedülálló, megdöbbentő történeteiket, melyeket még véletlenül sem lehet meséknek nevezni. Sőt, inkább afféle modern fizikai, asztrofizikai értekezéseket idéznek.

A dogonok történetei ugyanis a tér, az idő és az anyag keletkezéséről, az univerzum születéséről meg galaxisokról, csillagrendszerekről és bolygókról szólnak. Tökéletesen pontos információik vannak arról, hogy naprendszerünk egy spirális galaxis egyik karjában helyezkedik el, és hogy a Jupiternek holdjai, a Szaturnusznak meg gyűrűi vannak, a bolygók pedig ellipszispályán keringenek a Nap körül.

No, igen, szegény Galileit ezért a felfedezéséért pár száz éve még megégették Európában, de szerencsére Dogonföldre nem jutott el az inkvizíció, így fennmaradt az is, honnan származik tudásuk.

Hitük szerint az Isten, "Amma" nem egyszerűen egy személy, hanem a mindenség legerősebb rendszerező ereje, aki kezdetben egy gömb belsejében, sűrű energiaként létezett, melyen kívül akkor még nem volt sem anyag, sem tér, sem idő. Miután Amma megteremtette a világokat működtető törvényeket, benne spirálmozgással létrejött „po", a szabad szemmel nem látható legkisebb részecske, melyen keresztül nyilvánult meg és kezdett spirálban terjeszkedni a mindenség. A dogonok szerint az világegyetemben számtalan spirális, saját tengelye körül forgó galaxis van, melyekben a miénkhez hasonló naprendszerek és lakható bolygók találhatóak, rajtuk számtalan értelmes faj létezik.

Állításuk szerint az egyik ilyen rendszerből, a Po Tolo-ról - melyet mi Szíriusz A-ként ismerünk - két hullámban érkeztek hozzájuk idegenek. Az első, Ogo, csak afféle csillagközi hajótörött volt. Őt követték a kissé ijesztő külsejű, kétéltű Nommók, a „mindenség tanítói" azzal a kifejezett küldetéssel, hogy a Földön elterjesszék a civilizációt.

A Szíriusz-rendszer tudomásuk szerint afféle mozgó, hármas ikercsillag. A Szíriusz B létét és tulajdonságait ugyan már sikerült beazonosítani a modern tudománynak, de a harmadik iker jelenlétét még nem sikerült bizonyítani, arra csak a másik két csillag pályájának eltéréseiből lehet következtetni. A dogonok viszont képesek pontosan, csak úgy fejből lerajzolni e csillagok pontos pályáját és tisztában vannak azzal is, hogy a Szíriusz B anyaga a legnehezebb anyag a mindenségben... Valóban, ez a csillag egy fehér törpe - melynek egyetlen cm3-e 37 kg-ot nyomna a Földön – csakhogy a dogonoknak nem voltak távcsöveik, szuper berendezéseik. De akkor hogyan találták ki?
Ha ez nem lenne elég, a dogonoknak illusztrációk is vannak hajmeresztő meséikhez. A fennsík sziklái között található barlang őrzi őket ősi sziklarajzok formájában, melyek korát egy évezredesre becsülik. Hogy azért valami mesés is legyen a történetben, a barlang bejáratát egy kiválasztott szent ember őrzi. Nos, ha az űrkorszaki szuperkütyüinkkel egyszer mégis felfedeznénk a Szíriusz C-t, legalább lenne kitől kérdezni...

Ife lebegő városa – a jorubák és bambarák legendái

A dogonok közelében élő bambarák illetve a főként Nigéria területén élő jorubák hagyományai szerint is az űrből vagy az égből érkeztek hozzájuk isteneik. Sőt, a jorubák állítják, hogy valaha agyagból formálták őket és azért küldték a Földre, mert az a világ, ahol korábban éltek, túlnépesedett. A joruba legendák lebegő városa Ife, az ősi tudás és igazságosság központja valaha az óceánból emelkedett ki. Az egyiptomi mítoszhoz hasonlóan mindkét nép meséi úgy tudják, hogy az idegenek egy darabig közöttük éltek, majd amikor már megtanították az embereket minden olyasmire, ami megkönnyíti itt az életüket, elmentek – de azóta is figyelik őket a távolból.

Tudja az ég, mégiscsak lehet valami ebben a vadászgató, gyűjtögető életmódban meg a pásztorkodásban, ha egyszer Madagaszkártól Nigériáig mindenhol UFO-król meg idegen segítőkről sztoriznak a vének. Bár ha egész életemben az eget bámulnám legeltetés közben, akkor sem jutnának ilyesmik az eszembe – nem tudom, Ti hogy vagytok vele? De hát nem vagyunk egyformák. Én még a teraszajtón bepislogó, óriási fekete szemű, szürke emberke gondolatától is sokkot kapok, a dogon gyerekek meg ijesztő, de kedves, kétéltű idegenekről meg asztrofizikáról tanulnak. Inkább nem is feszegetném ezt a civilizáltság kérdést, nehogy kellemetlenül érezzem magam. Biztosan olyan ez is, mint az ősi, monumentális kőépítmények esetei, amiket ki tudja miért emeltek eleink egy, az egész Földet egyazon szabályos sávban átívelő övezetben – tudományos tabu.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

Kitartóan folynak a kutatások a világban, hogy jobban megismerhessük a történelmünket és hogy végre lehulljon a lepel a rejtélyekről. De az is igaz, hogy ez nem mindig így történik, mert akad itt 10 olyan rejtély, ami esetén az újonnan felfedezett nyomok nem feltétlenül a megoldáshoz vezettek, hanem még misztikusabbá tették a rejtélyt!

 

Tovább »
A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A számmisztikában minden egyes számnak kiemelt jelentősége van, segítségével pedig jobban megértheted saját magad és a viselkedésedet. Ám a számmisztika nem csak ebben segít, hanem a szerelmi életedről is árulkodik. Ehhez nincs is másra szükség, mint a születésnapodra.

Tovább »
Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

Az Uralkodónő felbukkanása a földi világgal, valósággal való éppen aktuális kapcsolatunkra utal. Bölcsessége azt sugallja, hogy mindennek lejön a maga ideje, mint ahogy a természetnek is megvan a maga megbízható, örök körforgása.

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Bányász Imréné Marika Villő

Feng Shui Tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Bányász Imréné Marika Villő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép