SZÓRAKOZÁS

Éjféli Nap - Lesz vagy nem lesz Twillight saga 4. kötet?

Szerző:
Szabó Anna
A hír nem éppen friss, sőt, a 2012-13-as cikkek után teljesen jegelődött is a kérdés, hogy vajon lesz vagy nem lesz a Twillight sagának negyedik kötete, - ami az Éjféli Nap címet viseli – és ha igen, mikor? A korábbi feltételezések szerint 2015-2016 környéken kellene megjelennie, az egyébként már részben kiszivárogatott műnek.

Nagy öröm lenne bizony a Twillight rajongóknak, ha Stephenie Meyer szíveskedne befejezni a negyedik Éjféli Nap című kötetet. Mivel az írónő anno nem bírt magával vagy csak nem szeretett volna kiesni a figyelem középpontjából, ezért kezdte el összerántani az utolsó nagy-nagy lezáró kötetet.

Ugyanis a Midnight Sun lényegében Twilight-regények befejező része, ha a Hajnalhasadás nem lett volna már eleve, magától értetődően az. Volt nagy háború, nagy összetartás, volt gyerek, volt család, volt szép emlékezés.

Úgy fest mégis rászorultunk egy plusz regényre, amely majd keretet alkot az első résszel, az Alkonyattal. Most pedig vagy elszomorodnak a rajongók vagy nem, de lényegében nem lesz benne semmi újdonság, ugyanazokat az eseményeket meséli el, csak éppen a leányok kedvenc, imádott, sikításért kiáltó sápadt hősük szemszögéből vagyis igen, Edward szemszögéből lesz ismét elmesélve a sztori. Ő is beszéli a történetet ugyanolyan stílusú narrációban, mint Bella, csak most nem lesz benne annyi elesek a saját lábamban botlás és ó kit szeressek...

Hol van hát a bibi?

A félig megírt kézirat kiszivárgott és felrakták a netre. Egészen pontosan 12 fejezetet. Természetesen Stephenie Meyer tudta és beleegyezése nélkül. A történtekről többféle história kering, hogy mi történhetett, ám az egyik legvalószínűbb az, hogy még az egyik résznek a forgatásán adta körbe a készítőknek a vázlatait, avagy magát a megírt részeket, hogy jobban sikerüljön Edward megformálása, és onnan csórta el valaki. A másik lehetséges verzió az, hogy egy rendkívül megszállott és tehetséges informatikus, de nevezzük nevén a gyereket, hacker, feltörte az írónő gépét és onnan húzta be az anyagot. Egy harmadik variáns szerint az írónő szimplán megmutatta több ismerősének, köztük Robert Pattinsonnak is, és úgy marta el valaki. Mindez még 2008-ban történt.
Egy szó, mint száz, ami volt az felkerült a netre. Egy szó, mint száz, az írónőt majdnem stroke vitte el, annyira dühbe gurult. Ezért, ha már úgyis felkerült a világhálóra az eddigi munkája, kitetette a saját blogjára, hogy legalább „legálisan" lehessen olvasni.

 

Pedig eredetileg egy interjúban azt nyilatkozta még a történtek előtt, hogy feltétlenül megfogja írni, hiszen ezt várják tőle és így akarja boldogítani a közönséget.

Úgyhogy rajongók, igencsak ki vagytok téve Stephenie Meyer szeszélyének, kegyének, hogy most akkor folytatja-e vagy sem...

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL