FOGYÓKÚRA

Edd magad egészségesen karcsúra!

Szerző:
Szabó Anna
Mindig az a fránya fogyókúra! A bikini szezon előtti őrült hajsza, hogy tökéletes alakot villants a strandon és minden pasi utánad csorgassa a nyálát! Nem egyszerű, ugye? Mi lenne, ha nem csak egy–két hónapig adnál bele mindent, hanem egész évben, egész életedben vigyáznál magadra és a testedre? Készen állsz a változásra? Ha igen akkor figyelj!

 

A diéták többnyire gyors és látványos fogyást ígérnek, míg a diétázó csak szenved velük, mert figyelmen kívül hagyják azt, amire valójában szükség van a diétához forduló személyeknek. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbbet azzal próbálják eladni, hogy légy szexi a pasid szemében! Mi van azonban akkor, ha te magadnak akarsz tetszeni, csinos lenni? Akkor mindenképpen olvass tovább, mert itt nem csak egy diétát találsz, hanem egy komplett életmódváltáshoz is útmutatót kapsz! Sok sikert!


A következőkben a folyamatos súlycsökkenés és az ideális súly megtartására alapuló módszerrel egyben az immunrendszer és a szervezet megerősítését is célul tűzhetjük ki.


Visszatérés egészséges életmódra, annak negatív mellékhatásai nélkül


Élelmiszereinknek elég kis részét teszik ki a nyers zöldségek és gyümölcsök. Habár a nyáron ennek mennyisége kicsit növekszik, annak ellenére így is kikerülhetetlen az élelmiszerek feldolgozása, ugyanis a nagy részét zsírban, olajban kisütjük, feldolgozzuk, és ez által elveszítjük a tápanyagban gazdag étel lényegét. Akár azt is mondhatjuk, hogy a lelkét.


Ezzel egyenes arányban növekszik a szervezetünk és az egészségünk terhelése. Hiszen az egészségtelen zsíros ételek rontják az emésztést, ezzel méreganyagok gyűlnek fel a szervezetben, amit az plusz munkával igyekszik eltávolítani a testünkből. Azonban mivel nem ennek megfelelően lett kalibrálva, így nem is tud megbirkózni a sok felesleges anyaggal. Ezért megjelenik a túlsúly majd később az egészségügyi problémák.


Ezt csak tetézi, ha rossz időben is étkezünk


A reggeli a legfontosabb étkezés, ez nyílt titok. A vacsoránál pedig úgy tartják, hogy este 6 óra után ne együnk. Ez majdnem igaz! Ugyanis a helyes szabály az, hogy lefekvés előtt 3 órával ne együnk, ami annyi különbséget tartalmaz, hogy mindenkinek más a bioritmusa, ezáltal a lefekvési ideje is más.


Az életmód váltás egyéb szabályai


• Étkezéskor soha ne igyunk vizet, mert hígulnak az emésztőnedvek, csökken az anyagcsere gyorsasága, hatékonysága. Jobb, ha előtte kortyolunk el egy pohár tiszta vizet, ezáltal a gyomrunk sem lesz annyira üres.
• Ébredéstől az ebédig, ha lehet csak gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk
• Mellőzük a zöldségek feldolgozását, öntettel való kísérését
• Ha mégis használunk öntetet, akkor ne tegyünk bele ecetet, mert az is gátolja a természetes emésztőnedvek helyes működését.
• Ha főétkezés után éhesek maradunk – akár vacsora után is –, 3 óra elteltével együnk egy kevés gyümölcsöt.
• Kerüljük a különböző hagymák fogyasztását is. Ugyanis amellett hogy az egyik legjobb vértisztító ételünk, amellett meg van az a kellemetlen hatása is, hogy zsíros ételeket kívánunk tőle.


Menete


1 fázis - Az új arányszámod: 70:30


70% zöldség, gyümölcs, 30 % pedig egyéb élelmiszer, olyan megosztásban, ahogy neked tetszik. Ennek a fázisnak a lényege a tisztítás. Az élelmiszereknek legyen minél nagyobb a víztartalmuk.


2 fázis - Kombináció


Az ételeket megfelelően kell kombinálni, és egy étkezésnél csak egyfajta kombinációt együnk. A zöldség és a gyümölcs nem tartozik bele ebbe a kategóriába. Ha keverjük a kombinációkat, akkor az emésztés lassul, majd újabb méreganyagok gyűlnek össze szervezetünkben. Tehát ne fogyasszunk például sült húst krumplival. A burgonyát helyettesítsük lehetőség szerint zöldkörettel, salátával.


3 fázis - Helyes gyümölcsfogyasztás


A gyümölcshöz kell a legkevesebb energia, mármint ami az emésztést illeti. Ugyanakkor a természetes cukroknak köszönhetően megfelelő energiát ad a testnek. Zöldségre, gyümölcsre már 2 óra elteltével ehetünk, de ha fehérje vagy szénhidrát is volt az étkezésben, akkor 3 órának kell eltelnie két étkezés között.


Személytől függően változik, ki mennyit adhat le ezzel a fajta életmódváltással. A folyadékbevitel, és a megfelelő mozgásformákkal hamar elérhetjük ideális súlyunkat és egy igazán kitűnő egészségi állapotot tarthatunk fent, remélhetőleg egy nagyon hosszú életen át.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL